Serie A: Θρίαμβος της Μίλαν στο Τορίνο (3-0) πέταξε εκτός τετράδας τη Γιουβέντους (Highlights)!

Η Μίλαν επιβλήθηκε 3-0 της Γιουβέντους στο Τορίνο και την έστειλε στην 5η θέση, 3 αγωνιστικές πριν το φινάλε. Ισόβαθμη των «ροσονέρι», στη 2η θέση, η Αταλάντα, που επιβλήθηκε 5-2 στην Πάρμα ενώ στην 7η, η οποία οδηγεί στην Ευρώπη, είναι η Ρόμα που συνέτριψε 5-0 την Κροτόνε. Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής της Serie A,σκόρερς κι η βαθμολογία.

Serie A: Θρίαμβος της Μίλαν στο Τορίνο (3-0) πέταξε εκτός τετράδας τη Γιουβέντους (Highlights)!

Δέκα χρόνια δεν κέρδιζε στο Τορίνο η Μίλαν τη Γιουβέντους και το έκανε με εμφατικό τρόπο και σκορ 3-0 που αφήνει την πρωταθλήτρια των προηγούμενων 9 χρόνια στα ...σχοινιά αφού είναι 5η και για να παίξει στο επόμενο Champions League δεν της αρκεί να κερδίσει όλα της τα ματς αλλά πρέπει να χάσει κι η 4η Νάπολι βαθμούς...

Μάλιστα ο θρίαμβος των «ροσονέρι», που έχασαν με τραυματισμό τον Ιμπραϊμοβιτς κατά τη διάρκεια του ματς, θα μπορούσε να είναι με περισσότερα γκολ, αφού ο Κεσιέ νικήθηκε σε πέναλτι από τον Στσέζνι (58')

Oι «μπεργκαμάσκι» φιλοδώρησαν με 5-2 την (ήδη υποβιβασμένη) Πάρμα κι ανέβηκαν 2οι κάνοντας ένα ακόμη βήμα επιστροφής στο Champions League.

Στην έβδομη θέση της βαθμολογίας η Ρόμα μετά το 5-0 επί της ουραγού Κροτόνε που της επέτρεψε να βρεθεί πάνω από την Σασουόλο

Οι «νεροβέρντι» προσωρινά είχαν προσπεράσει τους «πρωτευουσιάνους» με τηνν εκτός έδρας νίκη της (5η στα 6 τελευταία ματς), με σκορ 2-1, επί της Τζένοα στο εναρκτήριο ματς του Κυριακάτικου προγράμματος της 35ης αγωνιστικής της Serie A.

Ο Λυκογιάννης άνοιξε το σκορ στο διπλό της Κάλιαρι στο Μπενεβέντο

Με τον Λυκογιάννη να ανοίγει το σκορ, η Κάλιαρι πέρασε από την έδρα της Μπενεβέντο (1-3) και την έσπρωξε στην Serie B.

Τεράστια ευκαιρία να αγκαλιάσει την παραμονή έχασε η Τορίνο. Παρότι προηγήθηκε στο 85΄με τον Βοϊβόντα, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό ματς είδε τον Ντιμάρκο τρία λεπτά μετά να ισοφαρίζει στο τελικό 1-1 για την Βερόνα

Τα ματς του Σαββάτου

Πρόσβαση στις εξέδρες δεν είχαν, αλλά 3.000 οπαδοί της Ίντερ μαζεύτηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του «Τζιουζέπε Μεάτσα» για να υποδεχθούν την πρωταθλήτρια Ιταλίας και να πανηγυρίσουν το 19ο «σκουντέτο» που «νερατζούρι» κατέκτησαν μαθηματικά προ ημερών.

Χωρίς άγχος η ομάδα του Κόντε συνέτριψε 5-1 την Σαμπντόρια (του Ρανιέρι) που παρατάχθηκε τιμητικά υποδεχόμενη την αντίπαλο της.

Δύο γκολ ο Αλέξις Σάντες, κι από ένα οι Γκαλιαρντίνι, Λαουτάρο Μαρτίνες και Πιναμόντι (παρθενικό τέρμα του στη Serie A) στην 3η σερί νίκη των Λομβαρδών.

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Serie A προωθήθηκε, νωρίτερα, η Νάπολι κερδίζοντας 4-1 στην Σπέτσια την τοπική ομάδα στο εναρκτήριο ματς της 35ης αγωνιστικής.

Οι «παρτενοπέι» με βασικό (κι αναντικατάταστο) τον Κώστα Μανωλά είχαν κορυφαίο τον Οσιμέν που σκόραρε τα μισά γκολ τους κι είχε και μία ασίστ.

Έτσι η ομάδα του Γκατούζο επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ισοπαλία με την Κάλιαρι εντός έδρας κι αν νικήσει και στα τρία επόμενα ματς τότε θα παίζει του χρόνου στο Champions League ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν οι υπόλοιποι «μνηστήρες»...

Αντίθετα οι γηπεδούχοι (με τον Βέρντε να παίζει στο 2ο μέρος) που δεν κερδίζουν 5 ματς (σ. δύο πόντοι συγκομιδή) παρέμειναν στο +3 από τις θέσεις του υποβιβασμού.

Η προοπτική του «σεντονιού» απομακρύνθηκε για τη Λάτσιο που έχασε στη Φλωρεντία 2-0 από δύο γκολ του Βλάχοβιτς (σ. 21 στην σεζόν).

Ήταν η πρώτη ήττα μετά από δύο σερί τρίποντα για τους «πρωτευουσιάνους» του Σιμόνε Ιντζάγκι, ενώ οι «βιόλα» είναι κοντά στην εξασφάλιση της σωτηρίας τους όντες αήττητοι 4 αγωνιστικές (2 ν. - 2 ισοπ.) κι επιστρέφοντας στις επιτυχίες στο «Φράνκι» μετά από 3 μήνες!

Eξάλλου, στο Φρίουλι Ουντινέζε και Μπολόνια έμεναν στο 1-1. Αποτέλεσμα βολικό για αμφότερες αφού είναι ισόβαθμες στους 40 πόντους πολύ μακριά (+9) από τα ...ντράβαλα του υποβιβασμού και μόνο μαθηματικά δεν έχουν σωθεί.

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής

8/5 Σάββατο
Ουντινέζε-Μπολόνια 1-1
(23' Ντε Πάουλ - 82' πεν. Ορσολίνι)

Σπέτσια-Νάπολι 1-4
(64' Πίκολι - 15' Ζιελίνσκι, 23', 44' Οσιμέν,79' Λοσάνο)

Ίντερ-Σαμπντόρια 5-1
(4' Γκαλιαρντίνι, 26', 36' Σάντσες, 61' Πιναμόντι, 70' πεν. Λ. Μαρτίνες - 35' Κεϊτά Μπαλντέ)

Φιορεντίνα-Λάτσιο 2-0
(32', 89' Βλάχοβιτς)


9/5 Κυριακή
Ρόμα-Κροτόνε 5-0
(47', 90' Μαγιοράλ, 70', 73' Πελεγκρίνι, 77' Μκιταριάν)

Τζένοα-Σασουόλο 1-2
(85' Tζαπακόστα - 14' Ρασπαντόρι, 66' Μπεράρντι)

Eλλάς Βερόνα-Τορίνο 1-1
(88' Nτιμάρκο - 85' Βοϊβόντα)

Μπενεβέντο-Κάλιαρι 1-3
(16' Λαπαντούλα - 1' Λυκογιάννης, 64' Παβολέτι, 90' Ζοάο Πέδρο)

Πάρμα-Αταλάντα 2-5
(78' Μπρουνέτα, 88' Σομ - 12' Μαλινόφσκι, 52' Πεσίνα, 77', 86' Μουριέλ, 91' Μίραντσουκ)

Γιουβέντους - Μίλαν 0-3
(45+1 Μπραχίμ Ντίας, 78' Ρέμπιτς, 82' Τομόρι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ