Premier League προς τους 6 αγγλικούς συλλόγους: «Διακόψτε αμέσως την εμπλοκή σας στη Super League!»

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε η Premier League στους έξι αγγλικούς συλλόγους που μετέχουν στις διαδικασίες σύστασης της Super League, έχοντας τη στήριξη της ομοσπονδίας, της κυβέρνησης και των φιλάθλων του νησιού.

Premier League προς τους 6 αγγλικούς συλλόγους: «Διακόψτε αμέσως την εμπλοκή σας στη Super League!»

Την αποφασιστικότητά της να κάνει το παν προκειμένου να ακυρώσει τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League εκδήλωσε η Premier League.

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας της Αγγλίας είχε συνάντηση σήμερα (20/4), από κοινού με την αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, με τους υπόλοιπους 14 συλλόγους που δεν μετέχουν στη νεοφανή διοργάνωση.

Σε αυτή τόνισαν την πρόθεσή τους να εργαστούν μαζί για την αποτροπή των πλάνων εφαρμογής της Super League, ενώ καλούν παράλληλα τους 6 συλλόγους που εμπλέκονται να αποσυρθούν επειγόντως από τις διαδικασίες.

Η ανακοίνωση της Premier League αναφέρει αναλυτικά τα παρακάτω:

«Η Premier League, μαζί με την FA, είχε συνάντηση σήμερα με τους συλλόγους προκειμένου να συζητήσουν τις άμεσες επιπλοκές της πρότασης για τη Super League.

Οι 14 σύλλογοι που συμμετείχαν στο μίτινγκ ομόφωνα και κατηγορηματικά απέρριψαν τα σχέδια για τη διοργάνωση.

Η Premier League εξετάζει όλες τις διαθέσιμες ενέργειες για να την αποτρέψει να αναπτυχθεί, όπως επίσης να καταστήσει όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτήν υπόλογους με βάση τους κανόνες της.

Η λίγκα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους φορείς-κλειδιά, συμπεριλαμβανομένων των συνδέσμων φιλάθλων, της κυβέρνησης, της UEFA, της FA, της EFL και άλλων, με σκοπό να προστατέψει τα συμφέροντα του παιχνιδιού και καλεί εκείνους τους συλλόγους που εμπλέκονται στην προτεινόμενη διοργάνωση να σταματήσουν την εμπλοκή τους αμέσως.

Η Premier League θα ήθελε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους και όλους τους φορείς για τη στήριξη που της έχουν δείξει σε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα.

Η αντίδραση αποδεικνύει πόσα πολλά σημαίνουν η ανοιχτή πυραμίδα και η ποδοσφαιρική κοινότητά μας στον κόσμο».