Premier League: Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τις «Αλεπούδες» (Highlights)

Η Λέστερ δεν άφησε περιθώρια στην Γουέστ Μπρομ, επικράτησε 3-0 (όλα στα πρώτο ημίχρονο) και παρέμεινε στην 3η θέση που οδηγεί στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League. Προτελευταίες και στο -9 από την παραμονή οι «Τσίχλες». Τα αποτελέσματα, η βαθμολογίατα highlights.

Premier League: Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τις «Αλεπούδες» (Highlights)

Χωρίς να συναντήσει κάποια αντίσταση, η Λέστερ επιβλήθηκε 3-0 της Γουέστ Μπρομ στο ματς που έριξε την αυλαία της 32ης αγωνιστικής στην Premier League. Οι «Αλεπούδες» άπλωσαν τη… μπουγάδα στο πρώτος μέρος και παραμένουν στην 3η θέση που οδηγεί στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League.

Ο Βάρντι έβαλε μπροστά τη Λέστερ (23’) για να ακολουθήσουν τα τέρματα των Έβανς (26’) και Ιεανάτσο (36’). Προτελευταίες οι «Τσίχλες» και στο -9 από την παραμονή!

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (21/4)

Δεν ξεκίνησε καλά για τη Σίτι το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα, αφού βρέθηκε στο 1ο λεπτό να χάνει με 1-0. Οι "πολίτες" έφεραν το ματς στα ίσια στο 22' με τον Φόντεν και ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο 40' με τον Ρόντρι να σκοράρει.

Η απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο λειτούργησε ευεργετικά για την Τότεναμ που χρειάστηκε πέναλτι στο 90ο λεπτό για να κάμψει το εμπόδιο της Σαουθάμπτον (2-1) σε εξ' αναβολή παιχνίδι της 29ης αγωνιστική της Premier League.

Tα «σπιρούνια» είδαν τον Ίνγκς με τη συμπλήρωση του ημιώρου (30’) να ανοίγει το σκορ για τους «Άγιους» αλλά δεν λύγισαν. Ο Μπέιλ ισοφάρισε στο 60’, ο Σον στο 75ο λεπτό, το VAR του ακύρωσε την προσπάθεια αλλά ο Νοτιοκορεάτης ευστόχησε από τα 11 βήματα στο φινάλε (90’) δίνοντας στην ομάδα του το πρώτο της τρίποντο μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20/4

Η Τσέλσι δεν εκμεταλλεύτηκε στο 100% το δώρο που της έκανε η Νιούκαστλ, η οποία νίκησε τη Γουέστ Χαμ. Έμεινε στο 0-0 με τη Μπράιτον, αλλά παρόλα αυτά έπιασε τη Γουέστ Χαμ στους 55 βαθμού και επειδή στην ισοβαθμία είναι καλύτερη πάτησε στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

TΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/4

Σημεία των καιρών και της «δραματικής» ημέρας που ολοκληρώνεται για το σύγχρονο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και αυτά... Η Λίβερπουλ γκέλαρε στο «Έλαντ Ρόουντ» (1-1) κόντρα στην ποιοτική Λιντς, παρέμεινε εκτός της τετράδας που οδηγεί στο Champions League, αλλά ουδόλλως ενοχλείται από τη στιγμή που αποχωρεί οικειοθελώς από την διοργάνωση.

Ένα ματς και ένα αποτέλεσμα που δεν απασχολεί ούτε καν τους οπαδούς των «ρεντς» που αποδοκιμάζουν με κάθε τρόπο την απόφαση των ιδιοκτητών του θρυλικού συλλόγου να ενταχθεί στο «πριβέ κλαμπ» των ομάδων, που επιθυμούν την απόσχιση από τις διοργανώσεις της UEFA.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/4

Με τον 19χρονο Μέισον Γκρίνγουντ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να σκοράρει δις, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 3-1 την Μπέρνλι στο «Ολντ Τράφορντ» για την 32η αγωνιστική της Premier League και πλησίασε στο -8 την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Μάντσεστερ Σίτι.

Έπειτα από ένα «στείρο» πρώτο 45λεπτο, οι «κόκκινοι διάβολοι» άνοιξαν το σκορ στο 48’ με το τέρμα που σημείωσε ο Γκρίνγουντ, ωστόσο η χαρά τους δεν κράτησε πολύ, αφού στο 50’ ήρθε η ισοφάριση της Μπέρνλι με τον Ταρκόφσκι (1-1).

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι απείλησαν την αντίπαλό τους με την ελπίδα να φτάσουν σε ένα ακόμα γκολ και στο 84’ τελικά δικαιώθηκαν για την επιμονή τους, με τον Γκρίνγουντ να βρίσκει και πάλι δίχτυα και να δίνει το προβάδισμα στη Γιουνάιτεντ με 2-1.

Η Μπέρνλι προσπάθησε να «απαντήσει» και πάλι, ωστόσο στο 93’ ο Καβάνι της έδωσε τη… χαριστική βολή και έγραψε το 3-1 που «σφράγισε» το τρίποντο για την Γιουνάιτεντ.

Απ’ τα ψηλά… στα χαμηλά η Άρσεναλ. Λίγες μόλις ημέρες μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League με τη νίκη επί της Σλάβια Πράγας, οι «κανονιέρηδες» γλίτωσαν την τελευταία στιγμή το «κάζο» στο λονδρέζικο ντέρμπι κόντρα στη Φούλαμ για την 32η αγωνιστική της Premier League και πήραν τον βαθμό (1-1) στο «Έμιρεϊτς».

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα είδε τον διαιτητή να της ακυρώνει γκολ του Θεμπάγιος στο 40’ έπειτα από χρήση του VAR, ενώ στο 59’ βρέθηκε και πίσω στο σκορ από τους «κότατζερς», οι οποίοι πέτυχαν το 0-1 με το τέρμα που σημείωσε ο Τζος Μάτζα με πέναλτι που κέρδισε ο Λεμινά από τον Γκάμπριελ. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον τελευταίο λόγο στο ματς και χάρη σε γκολ του Ενκετιά στο 97’ αποσόβησαν την ήττα και πήραν τον πόντο στην έδρα τους.

Ουσιαστικά το αποτέλεσμα αυτό δεν βόλεψε καμία ομάδα, αφού η μεν Φούλαμ παρέμεινε σταθερά στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Άρσεναλ πέταξε μία ακόμα ευκαιρία για να μειώσει την διαφορά της από τις ευρωπαϊκές θέσεις της βαθμολογίας.

Το ματς του Σαββάτου

«Έσβησαν» και οι τελευταίες ελπίδες της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για παραμονή στην Premier League. Η «ουραγός» του πρωταθλήματος γνώρισε την ήττα με 1-0 από τη Γουλβς στο «Μολινό» για την 32η αγωνιστική στον θεσμό και υποβιβάστηκε και μαθηματικά πλέον από την κατηγορία.

Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση και χάρισε το τρίποντο στους «λύκους» πέτυχε ο Γουίλιαμ Ζοσέ στο 59’ από ασίστ του Τραορέ.

Πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε η Νιούκαστλ που επικράτησε με σκορ 3-2 εντός έδρας της Γουέστ Χαμ και την έβαλε σε μπελάδες για την τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Οι "ανθρακωρύχοι" είχαν ένα ξέσπασμα στο φινάλε του πρώτου μέρους όταν και σημείωσαν δύο γκολ, ενώ η Γουέστ Χαμ μείωσε το σκορ στο 73' με τον Ντιόπ, αλλά η Νιούκαστλ κατάφερε στο 82' να σκοράρει και τρίτο τέρμα και να κλείδωσε τη νίκη.

Το ματς της Παρασκευής

Ισόπαλο 2-2 ολοκληρώθηκε το εναρκτήριο ματς της 32ης αγωνιστικής της Premier League με τα τέσσερα τέρματα να τα πετυχαίνουν δύο παίκτες.

Ο Χάρι Κέιν για τους φιλοξενούμενους που άνοιξε κι... έκλεισε το σκορ (πριν αποχωρήσει χωλαίνοντας στις καθυστερήσεις...) και ο Γκίλφι Σίγκουρντσον που, ενδιάμεσα, είχε γυρίσει το ματς για τα «ζαχαρωτά».

Το αποτέλεσμα δεν βολεύει καμιά τους αφού παρέμειναν εκτός ευρωπαϊκών θέσων τέσσερις πόντους οι Λονδρέζοι και πέντε η ομάδα του Λίβερπουλ.

Η οποία μετρά ισάριθμες αγωνιστικές δίχως επιτυχία και τρεις σερί ισοπαλίες.

Όσο για την ομάδα του Μουρίνιο στα τελευταία 3 ματς έχει συγκομιδή δύο πόντων από ισάριθμες ισοπαλίες με το ίδιο σκορ...

Το προφίλ της 32ης αγωνιστικής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (16/04)
Έβερτον-Τότεναμ 2-2
(31' πεν., 62' Σίγκουρντσον - 27', 68' Κέιν)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ 3-2

36' αυτ. Ντιόπ, 41' Τζοέλιντον, 82' Γουίλοκ - 73' Ντιόπ, 80' πεν Λίνγκαρντ

Γουλβς-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-0

(59' Γ. Ζοσέ)



ΚΥΡΙΑΚΗ

Άρσεναλ-Φούλαμ 1-1

(97' Ενκετιά - 59' πεν. Μάτζα)


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέρνλι 3-1

(48’ και 84’ Γκρίνγουντ, 93’ Καβάνι – 50’ Ταρκόφσκι)



ΔΕΥΤΕΡΑ (19/04)
Λιντς-Λίβερπουλ 1-1

(87' Γιορέντε-31' Μανέ)

Τσέλσι-Μπράιτον 0-0

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι 1-2

1' ΜακΓκιν - 22' Φόντεν, 40' Ρόντρι

Λέστερ-Γουέστ Μπρομ 3-0
(23' Βάρντι, 26' Έβανς, 36' Ιεανάτσο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ