Ντιακαμπί: Θέλω την τιμωρία του Κάλα γιατί με έβρισε ρατιστικά!

Παρά την ετυμηγορία της La Liga ότι ο Χουάν Κάλα δεν ήταν εκείνος που του απηύθυνε ρατσιστικό σχόλιο ο Μουχτάρ Ντιακαμπί της Βαλένθια επιμένει να ζητεί την τιμωρία του αμυντικού της Κάντιθ (και πρώην της ΑΕΚ)

Ντιακαμπί: Θέλω την τιμωρία του Κάλα γιατί με έβρισε ρατιστικά!

Τι κι αν η εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού της αναμέτρησης της Κάντιθ με την Βαλένθια, από την La Liga, δικαίωσε τους ισχυρισμούς του Χουάν Κάλα ότι δεν στράφηκε ο ίδιος με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Μουχτάρ Ντιακαμπί των φιλοξενούμενων, ο Γάλλος αμυντικός των «νυχτερίδων» δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω όσον αφορά στην καταγγελία του προς τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ...

Έτσι ξεκαθάρισε σε νέα συνέντευξή του, στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RMC, πως επιθυμία του είναι να τιμωρηθεί ο παίκτης της Κάντιθ, επαναλαμβάνοντας ότι εκείνος του απευθύνθηκε με ρατσιστική έκφραση.

«Έγινε μία βαθιά μπαλιά, προσπαθώ να προστατέψω τον τερματοφύλακά μου και ο Χουάν Κάλα αρχίζει να με προσβάλλει λέγοντάς με "μαύρο σκ@@@. Είδατε όλοι την αντίδρασή μου, πόσο εκνευρισμένος ήμουν. Φαίνεται στο video.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και δεν έχει λήξει υπέρ του Κάλα. Την τελική απόφαση θα την πάρει δικαστής. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς η La Liga πήρε τέτοια θέση όταν έχουν αυτά τα στοιχεία στα χέρια τους.

Υπάρχουν κασέτες αλλά προφανώς δεν λένε όλη την ιστορία και εγώ πρόκειται να το τραβήξω μέχρι τέλους. Δεν θα έφευγα από τον αγωνιστικό χώρο δημιουργώντας μία πολεμική από το πουθενά, θα ήμουν τρελός να το κάνω αυτό», τόνισε με δηλώσεις του ο Γάλλος μέσος, και συμπλήρωσε:

«Δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον Κάλα, δεν μπορώ να πω ότι είναι ρατσιστής. Όμως εκείνη την ημέρα είπε ρατσιστικά πράγματα και θέλω να τιμωρηθεί για αυτό.

Ζήτησα από τους παίκτες μου να επιστρέψουν στο παιχνίδι επειδή στην Ισπανία, όταν αποχωρείς από ένα ματς για αυτό το λόγο, χάνεις το ματς στα χαρτιά

Δεν ήθελα να φανώ εγωιστής και να βάλω τον εαυτό μου πάνω από την ομάδα και τους ζήτησα να επιστρέψουν στο γήπεδο. Πιστεύω ότι σε άλλα πρωταθλήματα θα ήταν αλλιώς...».