Τέμπας: «Δεν είναι ο Κάλα που είπε τη ρατσιστική φράση στον Ντιακαμπί»

Ο Χαβιέρ Τέμπας, προέδρος της Ισπανικής La Liga, υποστήριξε ότι δεν ήταν ο Χουάν Κάλα που ξεστόμισε το ρατσιστικό σχόλιο κατά του Μουχτάρ Ντιακαμπί κατά τη διάρκεια του Κυριακάτικου, Κάντιθ - Βαλένθια

Τέμπας: «Δεν είναι ο Κάλα που είπε τη ρατσιστική φράση στον Ντιακαμπί»

Για την ρατσιστική επίθεση στον Μουχτάρ Ντιακαμπί, που αμαύρωσε πλην του αγώνα Κάντιθ - Βαλένθια (σ. προκάλεσε τη διακοπή του για μισή ώρα αφού οι παίκτες των φιλοξενούμενων αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στον συμπαίκτη τους...), αλλά και σύσσωμο το Ισπανικό ποδόσφαιρο και την La Liga μίλησε ο πρόεδρος της κορυφαίας κατηγορίας της χώρας της Ιβηρικής, Χαβιέρ Τέμπας.

Υπενθυμίζεται πως ο Γάλλος ποδοσφαιριστής της Βαλένθια υποστηρίζει πως ο αμυντικός της Κάντιθ τον αποκάλεσε «γα@@@νο αράπη», κάτι που διαψεύδεται από την πλευρά του άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ.

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα της ρατσιστικής επίθεσης που υπέστη ο Μουκτάρ Ντιακαμπί της Βαλενθία, τονίζοντας ότι δεν είπε ο Χουάν Κάλα την επίμαχη φράση.

Ο Ισπανός παράγοντας υποστήριξε πως «στο ηχητικό που εξετάζουμε αυτός που βρίζει τον Ντιακαμπί έχει προφορά νοτιοαμερικάνικη, συνεπώς δεν είναι ο Κάλα. Δουλέψαμε πολύ πάνω σε αυτό, η έκφραση αυτή δεν ήρθε από τον Χουάν Κάλα. Έχουμε ξεκινήσει και μια διαδικασία με ειδικό στο διάβασμα των χειλιών. Αργότερα την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα έχουμε νεότερα.

Προσπαθούμε να «καθαρίσουμε» από το θόρυβο τα ηχητικά, καθώς έχουμε δώσει προμήθεια σε μια εταιρεία γι' αυτό. Ο Κάλα λέει κάτι όταν γυρνάει το πρόσωπό του, αλλά θα το δούμε».

«Έχουμε δώσει το υλικό σε μια εταιρεία για να καθαρίσει τον ήχο. Θα ενημερώσουμε μόλις λάβουμε την έκθεση του ειδικού από τα χείλη του Κάλα, αλλά και από το τι ειπώθηκε γενικώς στο ηχητικό. Θα εντοπίσουμε τον παίκτη και θα δοθεί λύση».