Premier League: Είχε... «γλαρόσουπα» στο Μπράιτον (highlights)!

Ούτε απέναντι στη Μπράιτον κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες η 'Έβερτον που χάνει έδαφος για την πεντάδα. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στην Premier League.

Premier League: Είχε... «γλαρόσουπα» στο Μπράιτον (highlights)!

Δεν σηκώνει... κεφάλι η Έβερτον. Τα «Ζαχαρωτά» έμειναν στο μηδέν απέναντι στην Μπράιτον στο τελευταίο παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής της Premier League και έχασαν έδαφος για την τετράδα. Αυτό ήταν και το 4ο διαδοχικό ματς όπου η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι μένει μακριά από τη νίκη. Πολύτιμος βαθμός για τους «Γλάρους» για να πετύχουν τον στόχο της παραμονής.

Έχει ψυχή και τσαγανό η Γουέστ Μπρομ. Ύστερα από την πεντάρα στην Τσέλσι, οι «μπάγκις» υπέταξαν 3-0 τη Σαουθάμπτον στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Premier League, δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης.

Μάλιστα με τη νίκη της αυτή η Γουέστ Μπρομ έφτασε στους 24 βαθμούς και δείχνει ότι μπορεί να πλησιάσει τις θέσεις της… σωτηρίας. Ο Περέιρα με πέναλτι (32') άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους ενώ ο Φίλιπς στο 35' έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ρόμπινσον στο 69ο λεπτό.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (11/4)

Με εμφατικό τρόπο πέρασε από το «Μπράμαλ Λέιν» η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν 3-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι του Κυριακάτικου (11/4) προγράμματος της 31ης αγωνιστικής.

Νίκη μετά από δύο άκαρπες προσπάθειες για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα που είχε το μυαλό της στο ματς με τη Σλάβια στην Πράγα. Παραμένουν τελευταίες με 12 βαθμούς οι «λεπίδες». Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Λακαζέτ που σκόραρε δις (33', 85'). Δίχτυα βρήκε και ο Μαρτινέλι (71').

Aντίθετα με την συμπολίτισσα της Σίτι που έχασε το Σάββατο η δεύτερη της βαθμολογίας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 3-1, στο Λονδίνο, της Τότεναμ και μείωσε την απόσταση της από την κορυφή στους 11 πόντους (έχοντας και ματς λιγότερο).

Οι «κόκκινοι διάβολοι» του Σόλσκιερ τα κατάφεραν με τον αγαπημένο τους τρόπο. Μ' ανατροπή, αφού έχαναν ως το 57' 1-0 από γκολ του Σον.

Ωστόσο έφεραν ...τούμπα το ματς κόντρα στην ομάδα του πρώην προπονητή τους Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Καβάνι με κεφαλιά (5η από τα 7 γκολ) γύρισε το ματς, αφού ο Φρεντ ισοφάρισε και ο Γκρίνγουντ (δημιουργός του 1-2) στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ που αφήνει τα «σπιρούνια» στο -6 από την τετράδα.

Εκεί - πάνω από Τσέλσι και Λίβερπουλ - επέστρεψε η Γουέστ Χαμ κερδίζοντας με 3-2 την Λέστερ σ' ένα ματς που έκανε τα εύκολα δύσκολα.

Τα «σφυριά» (που στοχεύουν στην παρθενική συμμετοχή στο Champions League) καταιγιστικά... σφυροκόπησαν τις «αλεπούδες» προηγούμενα με 3-0, αλλά στο φινάλε χαλάρωσαν και παραλίγο να χύσουν την ...καρδάρα με το γάλα!

Πρωταγωνιστής της ομάδας του Μόγιες ο φορμαρισμένος Λίνγκαρντ που σκόραρε δις, φτάνοντας τα 8 τέρματα σε 9 ματς. Το πρώτο του το σέρβιρε ο Μαζουακού.

Ισάριθμα με τον Λίνγκαρντ σκόραρε ο Ιχεανάτσο με το δεύτερο στο 91' αγχώνοντας τους Λονδρέζους.

Νωρίτερα, τη μεγαλύτερη νίκη της σεζόν πέτυχε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής η Νιουκάστλ, κάνοντας τεράστιο βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Championship!

Οι «καρακάξες», παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο Μπέρνλι κόντρα στην ομώνυμη τοπική ομάδα, γύρισαν «τούμπα» το παιχνίδι με δύο γκολ στο β' μέρος, για να επικρατήσουν με σκορ 1-2 και να απομακρυνθούν κατά 6 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, την ώρα που οι γηπεδούχοι είναι στο +7 από τις θέσεις του υποβιβασμού.

To Σάββατο 10/4

«Μπαμ ηκούσθη εις τον αέρα»! Η Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα έκανε την έκπληξη της αγωνιστικής στην Premier League επικρατώντας στο εναρκτήριο ματς του Σαββάτου με 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι εκτός έδρας!

Από μόνο του αυτό έφτανε για να είναι τα παγώνια στα στόματα όλων. Πολύ περισσότερο που του κατάφεραν αγωνιζόμενα 10 για ένα ημίχρονο αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρου αποβλήθηκε ο Κούπερ.

Όμως η ομάδα του εξ Αργεντινού «τρελού» των πάγκων (του οποίου ο Γκουαρντιόλα έχει δήλωσει θαυμαστής επανειλλημένα...) η οποία είχε προηγηθεί, πριν την αποβολή, όχι μόνο κράτησε, όχι μόνο δεν ήπιε... θάλασσα όταν ισοφάρισε ο Φεράν Τόρες (πρώτο του γκολ από τον Δεκέμβρη στο πρωτάθλημα) αλλά στα... χασομέρια πήρε το ματς με το δεύτερο γκολ του Στιούαρτ Ντάλας στην αναμέτρηση!

Ήταν η τρίτη σερί νίκη των (αήττητων τέσσερα ματς) φιλοξενούμενων στην κατηγορία. Κάτι που είχαν να πετύχουν από την σεζόν 2002-03!

Παράλληλα, υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους - που εμφανίστηκαν μ' επτά νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς με την Μπορούσια Ντόρτμουντ μεσοβδόμαδα (κι ενώ ακουλουθεί κι άλλο...) - στην πρώτη τους ήττα μετά από 6 επιτυχίες σ' όλες τις διοργανώσεις (4 στο πρωτάθλημα).

Μάλιστα έμειναν αήττητοι απέναντι τους στην σεζόν, αφού τον Οκτώβρη στο «Έλαντ Ρόουντ» το αντίστοιχο ματς είχε λήξει 1-1!

Με το ίδιο σκορ (2-1) και «σενάριο» (γκολ στις καθυστερήσεις και το δεύτερο χρονικά ματς του Σαββάτου, στο «Άνφιλντ», μεταξύ της Λίβερπουλ και της Άστον Βίλα.

Οι «κόκκινοι» ανάμεσα στα δύο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίστηκαν με το μυαλό τους στους «μερένγκες» και βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ κόντρα στους «βίλανς» που είναι στην μέση της βαθμολογίας και στον πρώτο γύρο είχαν επικρατήσει στο Μπέρμιγχαμ μ' εκείνο το εκκωφαντικό 7-2.

Ωστόσο με γκολ των Σαλάχ (παρθενικό τέρμα σε ροή αγώνα εντός έδρας από τις 27/12 εντός έδρας!) και Αλεξάντερ-Άρνολντ (πρώτο του γκολ από τον Ιούλιο του 2020 στο πρωτάθλημα) έφεραν το ματς...τούμπα και ξανανίκησαν στο «Άνφιλντ» μετά από 6 σερί ήττες!

Ωστόσο οι «κόκκινοι» ανέβηκαν μόνο για λίγο τέταρτοι αφού ακολούθησε η νίκη της Τσέλσι στο Λονδρέζικο ντέρμπι επί της Κρίσταλ Πάλας με 4-1.

Οι «μπλε» που προέρχονταν από το κάζο εντός έδρας με την Γουέστ Μπρομ (2-5) στο πρωτάθλημα, μετά το «διπλό» στο Οπόρτο πέτυχε νέο κι επέστρεψε στην προνομιούχο θέση σταματώντας στους τρεις το σερί των αγώνων της συμπολίτισσας με ανέπαφη εστία εντός έδρας.

Το ματς της Παρασκευής 9/4

Μετά από 4 αγωνιστικές όπου είχε συγκομιδή μόλις ενός πόντου η Γουλβς επέστρεψε στις επιτυχίες στο εναρκτήριο ματς της 31ης αγωνιστικής της Premier League νικώντας 1-0 την Φούλαμ στο Κρέιβεν Κότατζ.

Αποτέλεσμα που έφερε του «λύκους» στο +12 από τους Λονδρέζους που είναι τρίτοι από το τέλος (στο -3 από την σωτηρία αλλά με δύο ματς περισσότερα...) μετρώντας 4 διαδοχικές ήττες.

Στο ματς οι διαγωνιζόμενοι φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια και τήρησαν ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του θανάτου του Πρίγκηπα Φιλίππου που είχε ανακοινωθεί ότι απεβίωσε λίγες ώρες νωρίτερα

Το προφίλ της 31ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (9/4)

Φούλαμ - Γουλβς 0-1
(90'+2' Τραορέ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/4

Μάντσεστερ Σίτι - Λιντς 1-2
(76' Tόρες - 42', 90'+1' Ντάλας)

Λίβερπουλ - Άστον Βίλα 2-1
(57' Σαλάχ, 90'+1' Αλεξάντερ Άρνολντ - 43' Γουότκινς)

Κρίσταλ Πάλας - Τσέλσι 1-4
(63' Μπεντέκε - 8' Χάρβετζ, 10', 78' Πούλισιτς, 30' Ζούμα)

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/4

Μπέρνλι - Νιούκαστλ 1-2
(18' Βίντρα - 59' Μέρφι, 64' Σεντ-Μάξιμιν)

Γουέστ Χαμ-Λέστερ 3-2
(29', 44' Λίνγκαρντ, 48' Μπόουεν - 70', 91' Ιχεανάτσο)

Tότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3
(40' Σον - 57' Φρεντ, 79' Καβάνι, 96' Γκρίνγουντ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ 0-3
(33', 84' Λακαζέτ, 71' Μαρτινέλι)

Δευτέρα (12/4)

Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον 3-0
(32' πεν. Περέιρα, 35' Φίλιπς, 69' Ρόμπινσον)

Μπράιτον-Έβερτον 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ