Κούμαν: Ελπίζουμε να μείνει ο Σέρχιο Ράμος στην Ρεάλ Μαδρίτης και στην Μπάρτσα ο Μέσι!

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Ρόναλντ Κούμαν, ερωτηθείς στην συνέντευξη Τύπου, ενόψει του Σαββατιάτικο (10/04) «clasico» για το ενδεχόμενο αποχωρήσης του Σέρχιο Ράμος, από την Ρεάλ Μαδρίτης, εξέφρασε την ελπίδα παραμονής του αρχηγού των «μερένγκες» στην αιώνια αντίπαλο της ομάδας του.

Κούμαν: Ελπίζουμε να μείνει ο Σέρχιο Ράμος στην Ρεάλ Μαδρίτης και στην Μπάρτσα ο Μέσι!

Ανταλλαγή φιλοφρονήσεων μεταξύ των προπονητών της Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα την παραμονή του clasico στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο», που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της φετινής κούρσας του τίτλου στη La Liga.

Έτσι αφού ο Ζινεντίν Ζιντάν, κατά την συνέντευξη Τύπου του, ευχήθηκε την παραμονή του Λιονέλ Μέσι στην «αιώνια αντίπαλο» του, το ίδιο έπραξε κι ο ομόλογος του της Μπαρτσελόνα, Ρόναλντ Κούμαν, αφού κι ο αρχηγός των «μερένγκες», Σέρχιο Ράμος είναι στους τελευταίους μήνες του συμβολαίου του κι η παραμονή του είναι αμφίβολη καθότι δεν έχει ανανεώσει.

«Ο Ζιντάν είπε ότι θα ήθελε τον Μέσι να συνεχίσει, εάν θα ήθελα τον Ράμος να συνεχίσει; Το καλύτερο για την La Liga είναι να μένουν εδώ οι καλύτεροι παίκτες.

Φυσικά και δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τους δύο παίκτες, ο ένας είναι επιθετικός και ο άλλος αμυντικός. Ελπίζουμε ο Ράμος να παραμείνει στην Ρεάλ και ο Λέο με εμάς».

Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης θα λείψει το Σάββατο, όπως κι ο Βαράν, αλλά ο Ολλανδός τεχνικός δεν επαναπαύεται:

«Οι Ράμος και Βαράν είναι σημαντικές απώλειες σίγουρα για την Ρεάλ, αλλά έχουμε και εμείς τις δικές μας. Ρομπέρτο, Πικέ, Άνσου Φάτι και Κουτίνιο που μας λείπουν εδώ και καιρό. Θα είναι σημαντικές απώλειες για αυτούς αλλά έχουν δείξει πως έχουν άλλους παίκτες που μπορούν να καλύψουν αυτή τη θέση».

Ο τεχνικός της Μπάρτσα ρωτήθηκε και για το ότι ο πρώτος σκόρερ στα χρονικά των clasico Λιονέλ Μέσι δεν έχει σκοράρει στα τελευταία 6 clasico που έχει αγωνιστεί. Επίδοση (αρνητικό) ρεκόρ για τον Αργεντινό:

«Ελπίζουμε ο Μέσι να είναι καθοριστικός για την Μπαρτσελόνα κόντρα στην Ρεάλ το Σάββατο. Χρειαζόμαστε τον κορυφαίο Μέσι, αλλά χρειαζόμαστε πάνω από όλα την καλύτερη Μπάρτσα».

Ο Ρόναλντ Κούμαν τέλος δήλωσε ότι η ομάδα του έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση σε σύγκριση με την αρχή της σεζόν:

«Η Ρεάλ έχει παίξει με αρκετά διαφορετικά συστήματα. Η δουλειά μας είναι να προετοιμάσουμε την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλουμε να ασκήσουμε πρέσινγκ στους αντιπάλους μας και ξέρουμε πως να το κάνουμε απέναντι σε οποιοδήποτε σύστημα.

Η ομάδα έχει βελτιωθεί, αν και κατά τη γνώμη μου είχαμε παίξει καλά και στο προηγούμενο clasico. Ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο αλλά χάσαμε στο δεύτερο με την παρέμβαση του VAR.

Νομίζω πως το σημαντικό είναι να είμαστε ο εαυτός μας και να έχουμε τις ιδέες μας. Δεν πρέπει να αλλάξουμε επειδή ο αντίπαλός μας είναι η Ρεάλ, αν και ξέρουμε ότι είναι πολύ γρήγοροι στις αντεπιθέσεις και αυτό θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας.

Η αυτοπεποίθηση της ομάδας είναι σε υψηλότερο βαθμό σε σύγκριση με το ξεκίνημα της σεζόν».