La Liga: Α-κούνια που την... κούναγε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Σεβίλλη κι ήττα με 1-0 (highlights)!

Η Σεβίλλη με γκολ του Ακούνια νίκησε 1-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης βάζοντας φωτιά στη μάχη του πρωταθλήματος! Νωρίτερα, η Κάντιθ νίκησε 2-1 την Βαλένθια αλλά το ματς διεκόπη  με τις «νυχτερίδες» ν' αποχωρούν καταγγέλοντας ρατσιστικό κρούσμα κατά του Ντιακαμπί, για να επιστρέψουν χωρίς τον Αφρικανό στο γήπεδο.Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Α-κούνια που την... κούναγε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Σεβίλλη κι ήττα με 1-0 (highlights)!

Φωτιά στην μάχη του τίτλου έβαλε η Σεβίλλη νικώντας 1-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Πιθχουάν» με 1-0.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Αργεντινός Μάρκος Ακούνια αφού ο Όμπλακ απέκρουσε πέναλτι (6') του Οκάμπος σ' ένα ματς που οι Ανδαλουσιάνοι του Λοπετέγκι ήταν καλύτεροι από την ομάδα του Σιμέονε, που υπέστη την 3η της ήττα και αν τη Δευτέρα κερδίσει η Μπαρτσελόνα θα βρεθεί στον πόντο από εκείνη.

Ήταν η πρώτη ήττα των Μαδριλένων μετά από πέντε αγωνιστικές, ενώ οι Σεβιγιάνοι είναι αήττητοι τέσσερα ματς έχοντας τρεις επιτυχίες.

Η Κάντιθ νίκησε 2-1 με γκολ στο 87' την Βαλένθια, επανήλθε στις επιτυχίες μετά από 2 αγωνιστικές και την πλησιάσε στον πόντο μ' αποτέλεσμα εν πολλοίς να εξασφαλίσει την παραμονή της στη La Liga και του χρόνου αλλά το ματς στιγματίστηκε από την αποχώρηση των φιλοξενούμενων στο ημίωρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ρατσιστικό κρούσμα του (σκόρερ) Χουάν Κάλα κατά του Ντιακαμπί μετά από μεταξύ τους α.

Μετά από διαβουλεύσεις οι «νυχτερίδες» επανήλθαν χωρίς τον Αφρικανό που όπως αναφέρεται τους προέτρεψε να επανέλθουν αφού απειλήθηκαν με μηδενισμό κι αφαίρεση βαθμών...

Νωρίτερα, άλλη μια καταδικαστική ήττα υπέστη η Αλαβές, αυτή τη φορά με «θύτη» τη Θέλτα, στο εναρκτήριο παιχνίδι της Κυριακής για την 29η αγωνιστική της La Liga.

Η ομάδα του Βίγκο πέτυχε τρία γκολ σε διάστημα 12 λεπτών στο α' μέρος και επικράτησε με σκορ 1-3 στην έδρα της Αλαβές, η οποία διατηρήθηκε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και βλέπει κατάφατσα πλέον τον υποβιβασμό στη Segunda.

Λίγο αργότερα Έλτσε και Ρεάλ Μπέτις έμειναν στο 1-1. Αποτέλεσμα που δε βολεύει καμιά.

Τους φιλοξενούμενους που θα μπορούσαν να είναι 5οι και εδραιωμένοι στις Ευρωπαϊκές θέσεις, ενώ τους γηπεδούχους τους άφησε στον πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Το Σάββατο 3/4

Με ένα γκολ ανα ημίχρονο - των Ασένσιο (που είχε και δοκάρι στο 21') και Μπενζεμά - η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε, υπό καταρρακτώδη βροχή, 2-0 της Έιμπαρ και (με ματς περισσότερο) πέρασε 2η σ' «απόσταση» τριών πόντων από την συμπολίτισσα Ατλέτικο και την κορυφή της βαθμολογίας.

Ήταν η 3η σερί επιτυχία της ομάδας του Ζιντάν (χωρίς τον Σέρχιο Ράμος) πριν υποδεχθεί την Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Champions League. Όσο για τους ουραγούς Βάσκους έφτασαν τα 12 ματς χωρίς νίκη. Η τελευταία τους στις 3 Γενάρη...

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Γρανάδα με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του Σαββάτου (3/4) για την 29η αγωνιστική της La Liga.

Οι φιλοξενούμενοι μετέτρεψαν το -στη θεωρία- ντέρμπι σε... περίπατο, χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Χεράρδ Μορένο, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ (τα δύο γκολ με πέναλτι), οδηγώντας το «κίτρινο υποβρύχιο» σε εντυπωσιακό διπλό με σκορ 0-3!

Έτσι η Βιγιαρεάλ... εκτοξεύθηκε στην 5η θέση της κατάταξης, προσπερνώντας τόσο τη Σοσιεδάδ όσο και την Μπέτις, ενώ η Γρανάδα (που έχασε και πέναλτι στο 81' με τον Μολίνα) απομακρύνθηκε απελπιστικά από την πρώτη εξάδα που οδηγεί στα ευρωπαϊκά εισιτήρια...

Eξάλλου χωρίς νικητή και γκολ έληξε το Οσασούνα - Χετάφε αποτέλεσμα βολικό για αμφότερες αφού έκαναν έναν ακόμη βήμα για την εξασφάλιση της της σωτηρίας τους, μένοντας σ' απόσταση ασφαλείας.

Την Παρασκευή 2/4

Με δύο γκολ του Ράφα Μιρ (ένα ανά ημίχρονο και το δεύτερο χάρμα ιδέσθαι...) η Ουέσκα επικράτησε στο εναρκτήριο ματς της 29ης αγωνιστικής της La Liga, στη Βαλένθια, επί της, τοπικής, Λεβάντε με σκορ 2-0.

Η νίκη αυτή για την ομάδα του Δημήτρη Σιόβα ήταν η και την έφερε, από ουραγό, τρίτη από το τέλος και μάλιστα στον πόντο από την σωτηρία!

Μια κι ο λόγος για τον Έλληνα διεθνή αμυντικό, αποχώρησε τραυματίας στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης λόγω ενοχλήσεων. Όσο για τους «βατράχους», που είναι στο μέσον της βαθμολογίας, ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα, η οποία τους απομάκρυνε από τη διεκδίκηση των ευρωπαϊκών θέσεων.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/4

Λεβάντε – Ουέσκα 0-2
(14', 53' Ράφα Μιρ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/4

Γρανάδα – Βιγιαρεάλ 0-3
(9' πέν., 18', 60' πέν. Μορένο)

Ρεάλ Μαδρίτης – Έιμπαρ 2-0
(41' Aσένσιο, 73' Μπενζεμά)

Οσασούνα – Χετάφε 0-0

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/4

Ντεπορτίβο Αλαβές – Θέλτα Βίγκο 1-3
(87' Λεζέν - 8' Νολίτο, 15' Ιάγκο Άσπας, 20' Σάντι Μίνα)

Έλτσε – Ρεάλ Μπέτις 1-1
(36' Μίγια - 14' πεν. Μπόρχα Ιγκλέσιας)

Κάντιθ – Βαλένθια 2-1
(14' Κάλα, 88' Μάρκο Λόπες - 19' Γκαμεϊρό)

Σεβίλλη – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0
(70' Aκούνια)

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/4

22.00: Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Βαγιαδολίδ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/4

22.00: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ