La Liga: Στο τρίπόντο από την κορυφή η Ρεάλ Μαδρίτης, βολικό «Χ» στην Παμπλόνα! (highlights)

Η Ρεάλ Μαδρίτης (με ματς περισσότερο) είναι στο -3 από την κορυφή αφού νίκησε 2-0 την Έιμπαρ. Με χατ-τρικ του Ζεράρ Μορένο η Βιγιαρεάλ πέρασε εντυπωσιακά από την έδρα της Γρανάδα με 0-3, στο εναρκτήριο ματς του Σαββάτου για την 29η αγωνιστική. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Στο τρίπόντο από την κορυφή η Ρεάλ Μαδρίτης, βολικό «Χ» στην Παμπλόνα! (highlights)

Μ' ένα γκολ ανα ημίχρονο - των Ασένσιο (που είχε και δοκάρι στο 21') και Μπενζεμά - η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε, υπό καταρρακτώδη βροχή, 2-0 της Έιμπαρ και (με ματς περισσότερο) πέρασε 2η σ' «απόσταση» τριών πόντων από την συμπολίτισσα Ατλέτικο και την κορυφή της βαθμολογίας.

Ήταν η 3η σερί επιτυχία της ομάδας του Ζιντάν (χωρίς τον Σέρχιο Ράμος) πριν υποδεχθεί την Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Champions League.

Όσο για τους ουραγούς Βάσκους έφτασαν τα 12 ματς χωρίς νίκη. Η τελευταία τους στις 3 Γενάρη...

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Γρανάδα με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι του Σαββάτου (3/4) για την 29η αγωνιστική της La Liga.

Οι φιλοξενούμενοι μετέτρεψαν το -στη θεωρία- ντέρμπι σε... περίπατο, χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Χεράρδ Μορένο, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ (τα δύο γκολ με πέναλτι), οδηγώντας το «κίτρινο υποβρύχιο» σε εντυπωσιακό διπλό με σκορ 0-3!

Έτσι η Βιγιαρεάλ... εκτοξεύθηκε στην 5η θέση της κατάταξης, προσπερνώντας τόσο τη Σοσιεδάδ όσο και την Μπέτις, ενώ η Γρανάδα (που έχασε και πέναλτι στο 81' με τον Μολίνα) απομακρύνθηκε απελπιστικά από την πρώτη εξάδα που οδηγεί στα ευρωπαϊκά εισιτήρια...

Eξάλλου χωρίς νικητή και γκολ έληξε το Οσασούνα - Χετάφε αποτέλεσμα βολικό για αμφότερες αφού έκαναν έναν ακόμη βήμα για την εξασφάλιση της της σωτηρίας τους, μένοντας σ' απόσταση ασφαλείας.

Την Παρασκευή 2/4

Με δύο γκολ του Ράφα Μιρ (ένα ανά ημίχρονο και το δεύτερο χάρμα ιδέσθαι...) η Ουέσκα επικράτησε στο εναρκτήριο ματς της 29ης αγωνιστικής της La Liga, στη Βαλένθια, επί της, τοπικής, Λεβάντε με σκορ 2-0.

Η νίκη αυτή για την ομάδα του Δημήτρη Σιόβα ήταν η και την έφερε, από ουραγό, τρίτη από το τέλος και μάλιστα στον πόντο από την σωτηρία!

Μια κι ο λόγος για τον Έλληνα διεθνή αμυντικό, αποχώρησε τραυματίας στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης λόγω ενοχλήσεων. Όσο για τους «βατράχους», που είναι στο μέσον της βαθμολογίας, ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα, η οποία τους απομάκρυνε από τη διεκδίκηση των ευρωπαϊκών θέσεων.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/4

Λεβάντε – Ουέσκα 0-2
(14', 53' Ράφα Μιρ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/4

Γρανάδα – Βιγιαρεάλ 0-3
(9' πέν., 18', 60' πέν. Μορένο)

Ρεάλ Μαδρίτης – Έιμπαρ 2-0
(41' Aσένσιο, 73' Μπενζεμά)

Οσασούνα – Χετάφε 0-0

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/4

15.00: Ντεπορτίβο Αλαβές – Θέλτα Βίγκο

17.15: Έλτσε – Ρεάλ Μπέτις

19.30: Κάντιθ – Βαλένθια

22.00: Σεβίλλη – Ατλέτικο Μαδρίτης

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/4

22.00: Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Βαγιαδολίδ

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/4

22.00: Ρεάλ Σοσιεδάδ – Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ