Serie A: Η Ίντερ δεν την ...πάτησε στην Μπολόνια (0-1), όπως οι Γιουβέντους και Μίλαν (highlights)!

Η Ίντερ νίκησε στην Μπολόνια 1-0, χάρη στον Λουκάκου, κι απομακρύνθηκε από τις Μίλαν (1-1 στο Σαν Σίρο με την Σαμπντόρια) και Γιουβέντους (2-2 στο ντέρμπι του Τορίνου) πλησιάζοντας το πρώτο τους σκουντέτο από το 2010! Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Serie A.

Serie A: Η Ίντερ δεν την ...πάτησε στην Μπολόνια (0-1), όπως οι Γιουβέντους και Μίλαν (highlights)!

Στους 8 πόντους (και με ματς λιγότερο!) από τη δεύτερη Μίλαν αποσπάστηκε η συμπολίτισσα της και πρωτοπόρος Ίντερ αφού όχι μόνο νίκησε (παρότι δεν έθελξε) στην Μπολόνια με το 20ο γκολ του Λουκάκου, αλλά οι «ροσονέρι» έμειναν στο 1-1 με τη Σαμπντόρια στο Σαν Σίρο.

Μάλιστα η ομάδα του Κόντε (που είχε και δοκάρι με τον Λαουτάρο Μαρτίνες) με την 21η νίκη της (και 9η διαδοχική) στο πρωτάθλημα, πήρε μεγαλύτερες αποσστάσεις κι από την Γιουβέντους (+12) που αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την συμπολίτισσα της Τορίνο στο ντέρμπι του Πιεμόντε, παρότι προηγήθηκε με τον Κιέζα.

Ωστόσο δύο γκολ του Σανάμπρια για την «γκρανάτα» έφεραν την ομάδα του Πίρλο (χωρίς τους τιμωρημένους λόγω συμμετοχής σε κορωνοπάρτι Μακένι, Ντιμπάλα και Άρτουρ) με την πλάτη στον τοίχο κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ισοφάρισε (79') γλιτώνοντας τους από δεύτερη σερί ήττα, μαζί με τον Στσέζνι που απέτρεψε, δις, το χατ τρικ του Παραγουανού.

Πάντως κι η Γιούβε είχε, νωρίτερα, δοκάρι με τον Μπεντανκούρ.

Τόσο οι τέταρτοι στη βαθμολογία «μπιανκονέρι» όσοι κι οι τέταρτοι από το τέλος (στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη) «γκρανάτα» έχουν έναν πόντο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 57ο λεπτό με γκολ του Κουαλιερέλα, ενώ δύο λεπτά μετά έμειναν με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Σίλβα. Οι Μιλανέζοι κατάφεραν να κλέψουν το βαθμό στο 87ο λεπτό με σκόρερ τον Χάουγκε.

Ολοένα και πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου της, την εξασφάλιση της παρουσίας της στο Champions League της επόμενης περιόδου, βρίσκεται η Αταλάντα. Ο σύλλογος του Μπέργκαμο επιβλήθηκε 3-2 της Ουντινέζε και παρέμεινε σταθερά στην πρώτη τετράδα του Καμπιονάτο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Μουριέλ που σκόραρε δις στο ματς (19’ και 43’).

Την ίδια στιγμή, ζωντανές διατηρούσε και η Νάπολι τις ελπίδες της για την διεκδίκηση ενός «εισιτηρίου» που οδηγεί στα «σαλόνια» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι «παρτενοπέι», με τον Κώστα Μανωλά στο βασικό τους σχήμα, επιβλήθηκαν 4-3 της Κροτόνε, σε ένα εντυπωσιακό σε εξέλιξη ματς στο «Ντιέγκο Μαραντόνα». Το αξιοσημείωτο στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, είναι ότι μέσα σε μία ώρα παιχνιδιού σημειώθηκαν έξι γκολ!

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Ινσίνιε (19’) και Οσιμέν (22’) πριν η Κροτόνε μειώσει με τον Σιμί (25’) και παρότι η Νάπολι έφτασε στο 3-1 στο 34’ με τον Μέρτενς, εν συνεχεία οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 3-3 με τους Σιμί (48’) και Ζούνιορ Μεσίας (59’). Τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι είχαν τελικά οι Ναπολιτάνοι, που πέτυχαν το 4-3 στο 72’ με τον Ντι Λορέντζο και πήραν το τρίποντο.

Στα υπόλοιπα ματς της 29ης αγωνιστικής της Serie A, η Λάτσιο επιβλήθηκε 2-1 της Σπέτσια στο «Ολίμπικο» και πλησίασε την πρώτη τετράδα της κατάταξης, σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι έμειναν με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Λατσάρι (96’) και Κορέα (98’), ενώ η ετέρα ομάδα της ιταλικής πρωτεύουσας, η Ρόμα, έχασε πολύτιμους πόντους κόντρα στην Σασουόλο και αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την αντίπαλό της.

Λάτσιο - Σπέτσια: Το γκολ της χρονιάς από τον Ντανιέλε Βέρντε! (vid)

Στο μεταξύ, στο 2-2 ολοκληρώθηκε και ο αγώνας της Μπενεβέντο με την Πάρμα, η οποία παρέμεινε σταθερά στην ζώνη του υποβιβασμού, εκεί όπου συνεχίζει να βρίσκεται και η Κάλιαρι μετά την ήττα της με 2-0 από την Ελλάς Βερόνα στην Σαρδηνία.

Το προφίλ της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο (3/4)

Μίλαν - Σαμπντόρια 1-1 (87' Χάουγκε - 57' Κουαλιαρέλα)

Αταλάντα - Ουντινέζε 3-2
(19’ και 43’ Μουριέλ, 61’ Ζαπάτα – 45’ Περέιρα, 71’ Λάρσεν)

Μπενεβέντο - Πάρμα 2-2
(23’ Γκλικ, 67’ Ιονιτά – 55’ Κούρτιτς, 88’ Μαν)

Κάλιαρι - Βερόνα 0-2
(54’ Μπαράκ, 98’ Λασάνια)

Τζένοα - Φιορεντίνα 1-1 (13’ Ντέστρο – 23’ Βλάοβιτς)

Λάτσιο - Σπέτσια 2-1 (56’ Λατσάρι, 88’ πέν. Καϊσέδο – 73’ Βέρντε)

Νάπολι - Κροτόνε 4-3 (19’ Ινσίνιε, 22’ Οσιμέν, 34’ Μέρτενς, 72’ Ντι Λορέντζο – 25’ και 48’ Σιμί, 59’ Ζούνιορ Μεσίας)

Σασουόλο - Ρόμα 2-2 (57’ Τραορέ, 85’ Ρασπαντόρι – 26’ πέν. Πελεγκρίνι, 69’ Μ. Πέρες)

Τορίνο - Γιουβέντους 2-2
(27', 46' Σανάμπρια - 13' Κιέζα, 79' Κριστιάνο Ρονάλντο)

Μπολόνια - Ίντερ 0-1
(31' Λουκάκου)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ