FA Cup: H Λέστερ, απέκλεισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - H κλήρωση στα ημιτελικά (highlights)!

Η  Λέστερ θριάμβευσε 3-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του FA Cup. Με Σαουθάμπτον στα ημιτελικά οι «αλεπούδες», Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι το έτερο ζευγάρι

FA Cup: H Λέστερ, απέκλεισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - H κλήρωση στα ημιτελικά (highlights)!

Με τον Ιχεανάτσο μεγάλο πρωταγωνιστή - να έχει δύο γκολ και μια ασίστ - η Λέστερ θριάμβευσε με 3-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την απέκλεισε στους «8» του Αγγλικού Κυπέλλου.

Ο Νιγηριανός τιμώρησε λάθος πάσα του Φρεντ κι αφού ο Γκρίνγουντ ισοφάρισε όχι μόνο έδωσε την ασίστ στον Τιέλεμανς, αλλά με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Έτσι οι «αλεπούδες»... εξαργύρωσαν την πολύ καλή τους χρονιά με την πρώτη τους πρόκριση στην 4αδα του θεσμού μετά από το 1982!

Μάλιστα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στον 5ο τελικό της ιστορίας τους για να διεκδικήσουν το παρθενικό τους τρόπαιο αφού στα ημιτελικά θ' αντιμετωπίσουν την Σαουθάμπτον.

Νωρίτερα, με... φόρα από την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, μεσοβδόμαδα (επί της Ατλέτικο Μαδρίτης), η Τσέλσι πέρασε και στα ημιτελικά του Αγγλικού Κυπέλλου κερδίζοντας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 2-0.

Οι 8 φορές κάτοχοι του τροπαίου (και περσινοί φιναλίστ) τα βρήκαν... μπαστούνια, πάντως κόντρα στις «λεπίδες» που ...κόπηκαν από αυτογκόλ του Νόργουντ (24').

Ωστόσο δεν τα παράτησαν είχαν ευκαιρίες για ισοφάριση και αφού ο γκολκίπερ τους είχε απαντήσεις στους Πούλισιτς και Χάντσον - Οντόϊ χρειάστηκε γκολ του Ζίγιετς στο 92' για να εξασφαλιστεί η πρόκριση.

Οι «μπλε» θ' αντιμετωπίσουν την Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά.

Κι οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν στο Γουέμπλεϊ (17-18/04) όπως κι ο τελικός (15/05)

Τα ματς του Σαββάτου

Με δύο τέρματα που ήρθε από το 84ο λεπτό κι εντεύθεν η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-0 της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» στο δεύτερο, χρονικά, προημιτελικό του Αγγλικού Κυπέλλου.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα βρήκε τα δύο τέρματα της από την μεσοεπιθετική γραμμή της. Την αρχή έκανε ο «συνήθης ύποπτος», Ιλκάι Γκουντογκάν και την σκυτάλη πήρε στο 91ο λεπτό ο Κέβιν Ντε Μπρούινε.

Έτσι οι «Πόλιτες» (των 25 νικών στα τελευταία 26 ματς) βρέθηκαν για 3η σερί χρονιά στα ημιτελικά του θεσμού και διατηρούν τις ελπίδες τους για κατάκτηση τεσσάρων τίτλων στη σεζόν!

Η ομάδα του Αντσελότι απείλησε πρώτη αλλά κεφαλιά του Γέρι Μίνα αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή.

Nωρίτερα, η Σαουθάμπτον, παρότι δεν έχει εξασφαλισμένη την παραμονή στην Premier League την επόμενη σεζόν (σ. στο +6 αφού έχει χάσει 10 από τα τελευταία 12 ματς της) από την επικίνδυνη ζώνη δεν αδιαφόρησε για το Κύπελλο και κερδίζοντας στο Μπόρνμουθ 3-0, την τοπική ομάδα (της Championship), πέρασε στα ημιτελικά του θεσμού.

Tα γκολ των «αγίων» πέτυχαν οι Τζενεπό (37') και Ρέντμοντ (45+1', 59'). Ο τελευταίος μάλιστα ήταν ο τροφοδότης του πρώτου γκολ και μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Τα ημιτελικά θα διεξαχθούν στις 17-18 Απριλίου και το τελικός στις 15 Μαϊου στο Γουέμπλεϊ.


Το προφίλ των προημιτελικών του Αγγλικού Κυπέλλου
Σάββατο (20/03)

Μπόρνμουθ - Σαουθάμπτον 0-3

(37' Τζενεπό, 45+1', 59' Ρέντμοντ)



Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι 0-2
(84' Γκουντογκάν, 91' Ντε Μπρόινε)

Κυριακή (21/03)

Τσέλσι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-0
(24' αυτ. Νόργουντ, 92' Ζίγιετς)

Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1
(24', 78' Ιχεανάτσο, 52' Τιέλεμανς - 38' Γκρίνγουντ)

Το πρόγραμμα των ημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας

17-18/04

Λέστερ - Σαουθάμπτον (Γουέμπλεϊ)

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι (Γουέμπλεϊ)

ΤΕΛΙΚΟΣ (15/05, Γουέμπλεϊ):