La Liga: Με «σούπερ» Μέσι νίκησε την Ουέσκα και ελπίζει η Μπαρτσελόνα (highlights)!

Με τον Λιονέλ Μέσι να σκοράρει δις και να δίνει μία ασίστ, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 4-1 της Ουέσκα στο «Καμπ Νου», ούσα πλέον στο -4 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Με «σούπερ» Μέσι νίκησε την Ουέσκα και ελπίζει η Μπαρτσελόνα (highlights)!

Με τον Λιονέλ Μέσι να την οδηγεί, η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε τη... γκέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης και νικώντας 4-1 την ουραγό Ουέσκα στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, πλησίασε (-4 πλέον) τους «ροχιμπλάνκος» στην κορυφή της La Liga.

Οι «μπλαουγκράνα» έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις και στο 13ο λεπτό πήραν προβάδισμα με μια «ζωγραφιά» του «Πούλγκα». Στο 35' ήταν η σειρά του Αντουάν Γκριεζμάν να βρει δίχτυα και να διπλασιάσει τα τέρματα των Καταλανών.

Η ομάδα από την Αραγωνία μείωσε στο φινάλε του πρώτου μέρους με πέναλτι του Μιρ αλλά ο Μινγκουέθα ύστερα από ασίστ του Μέσι έκανε το 3-1 «σφραγίζοντας» τη νίκη της Μπαρτσελόνα. Και όλα αυτά σε μια βραδιά όπου ο εμβληματικός αρχηγός, έπιασε έναν άλλον, τον Τσάβι στην κορυφή της λίστας συμμετοχών της Μπαρτσελόνα.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (14/3)

Από τέσσερις αναμετρήσεις δίχως νίκη προερχόταν η Σεβίλλη μεταξύ των οποίων ο αποκλεισμός στα ημιτελικά του Κυπέλλου από την Μπαρτσελόνα (στην παράταση...) και ο πιο πρόσφατος από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στους «16» του Champions League.

Ωστόσο η ομάδα του Λοπετέγκι (άποντη στα τελευταία της δύο ματς πρωταθλήματος) επανήλθε στις νίκες κερδίζοντας την συμπολίτισσα και φορμαρισμένη (4 σερί νίκες) Ρεάλ Μπέτις με 1-0.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρηση ο φορμαρισμένος Εν-Νεσίρι που ήρθε με φόρα από τα 2 τέρματα του στη Βεστφαλία.

Έτσι οι Σεβιγίστας όχι μόνο αύξησαν την απόσταση τους από την 5η Ρεάλ Σοσιεδάδ αλλά πέτυχαν μια μεγάλη νίκη γοήτρου κόντρα στην άσπονδη αντίπαλο τους.

Μια κι ο λόγος για τους Βάσκους έχασαν 1-0 σε μια άλλη Ανδαλουσιανή πόλη: στη Γρανάδα. Εκεί απώλεσαν το αήττητο 7 αγώνων (4ν.- 3 ισοπ.).

Εξάλλου στο ευρωπαϊκό κόλπο είναι κι η Βιγιαρεάλ μετά το διπλό στο Έιμπαρ με 3-1.

Πρώτη νίκη μετά τις 8 Γενάρη (5 ισοπ. - 3 ήττες) για το «κίτρινο υποβρύχιο» που από το 80' έπαιξε με 10 λόγω αποβολής του Καπουέ.

Ακόμη χειρότερα οι Βάσκοι που είχαν χαμένο πέναλτι με τον Μπούργκος (42') και δεν κερδίζουν από τις 3 Γενάρη έχοντας 3 ισοπαλίες σε 10 αγωνιστικές...

Νωρίτερα, δίχως νικητή και γκολ ολοκληρώθηκε η η πρώτη χρονικά αναμέτρηση του Κυριακάτικου προγράμματος της 27ης αγωνιστικής της La Liga στο «Μπαλαϊδος», του Βίγκο μεταξύ της τοπικής Θέλτα και της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Αποτέλεσμα που δε βόλεψε καμιά από τις ισόβαθμες ομάδες αφού έχασαν έδαφος στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού «εισιτηρίου» μέσω του πρωταθλήματος.

Για αμφότερες απέχει 8 πόντους πλέον.

Τα ματς του Σαββάτου

Η Χετάφε πήρε έναν πολύ σημαντικό βαθμό και απομακρύνθηκε κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Την ίδια ώρα, όμως, η Ατλέτικο Μαδρίτης με αυτό το 0-0 άφησε δύο σημαντικούς και είδε τη Ρεάλ Μαδρίτης να την πλησιάζει στους έξι βαθμούς. Να σημειώσουμε ότι οι "ροχιμπλάνκος" δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν ούτε το αριθμητικό τους πλεονέκτημα. Η Χετάφε από το 70' αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νιόμ.

Καμία από τις Αλαβές και Κάντιθ δεν ευνόησε το αποτέλεσμα της μεταξύ τους συνάντησης που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου για την 27η αγωνιστική της La Liga. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι στο α' μέρος, όμως οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο έξι λεπτά πριν από το φινάλε, για το τελικό 1-1.

Στο δεύτερο χρονικά ματς της ημέρας, από της Έλτσε τα... δόντια σώθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, χάρη στη δεδομένη κλάση του Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος διεθνής... ξελάσπωσε τους Μαδριλένους, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 61' με γκολ του Κάλβο, αφού με δύο χτυπήματα στο 73' και στο 90'+1' έφερε «τούμπα» το παιχνίδι χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με 2-1!

Ακολούθησε η... σούπα στην Παμπλόνα, όπου η τοπική Οσασούνα έμεινε στο «στείρο» 0-0 με αντίπαλο τη Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

Την Παρασκευή 12/3

Στη Λεβάντε κατέληξε το τοπικό ντέρμπι με αντίπαλο τη Βαλένθια την Παρασκευή το βράδυ, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της La Liga.

Οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν σε ένα γκολ του Ρότζερ από το 18ο λεπτό προκειμένου να καταβάλουν τις «νυχτερίδες» με σκορ 1-0 και έτσι ανέβηκαν στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Το προφίλ της 27ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/3

Λεβάντε – Βαλένθια 1-0
(18' Ρότζερ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/3

Ντεπορτίβο Αλαβές – Κάντιθ 1-1
(36' πέν. Χοσέλου - 84' πέν. Άλεξ Φερνάντεθ)

Ρεάλ Μαδρίτης – Έλτσε 2-1
(73', 90'+1' Μπενζεμά - 61' Ντάνι Κάλβο)

Οσασούνα – Ρεάλ Βαγιαδολίδ 0-0

Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/3

Θέλτα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0

Γρανάδα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0
(51' Χέρμαν Σάντσεθ)

Έιμπαρ – Βιγιαρεάλ 1-3
(55' Ενρίτς - 1' Μόι Γκόμεθ, 34' Μπάκα, 87' Πεδράθα)

Σεβίλλη – Ρεάλ Μπέτις 1-0
(27' Εν - Νεσίρι)


ΔΕΥΤΕΡΑ 16/3

Μπαρτσελόνα – Ουέσκα 3-1

(13', 90' Μέσι, 35' Γκριεζμάν, 52' Μινγκουέθα - 45' Μιρ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ