Λάτσιο - Τορίνο: Ορίζεται σε νέα ημερομηνία το παιχνίδι

Ο αθλητικός δικαστής του Ιταλικού ποδοσφαίρου αποφάσισε να μην επιβάλει κυρώσεις στην Τορίνο επειδή δεν παρουσιάστηκε στογήπεδο για τον αγώνα με τη Λάτσιο, στις 2 Μαρτίου

Λάτσιο - Τορίνο: Ορίζεται σε νέα ημερομηνία το παιχνίδι


Ο αθλητικός δικαστής του ιταλικού ποδοσφαίρου αποφάσισε να μην επιβάλει κυρώσεις στην Τορίνο, επειδή δεν παρουσιάστηκε στο γήπεδο («Ολίμπικο») για τον αγώνα με τη Λάτσιο στις 2 Μαρτίου, μετά τα πολλά κρούσματα κορονοϊού που εμφάνισε στο ποδοσφαιρικό τμήμα της. Ως εκ τούτου, ο αγώνας πρέπει να οριστεί σε νεότερη ημερομηνία απ’ τη διοργανώτρια αρχή της Serie A.

Μετά την αντίστοιχη υπόθεση της Νάπολι -στον αγώνα με τη Γιουβέντους τον περασμένο Οκτώβρη- η οποία είχε αρχικά τιμωρηθεί με απώλεια του αγώνα στα χαρτιά (3-0 α.α.) και αφαίρεση ενός βαθμού, για την «απουσία» της απ’ το γήπεδο της «Γιούβε» λόγω κρουσμάτων της Covid-19, που δεν της επέτρεπαν να ταξιδέψει (απόφαση που «έπεσε» σε τρίτο βαθμό απ’ τα αρμόδια όργανα), ο δικαστής αυτή τη φορά θεώρησε ότι η Τορίνο δεν είχε τα μέσα να φτάσει στη Ρώμη για το παιχνίδι με τη Λάτσιο.

Οι περιφερειακές αρχές του Τορίνο είχαν τοποθετήσει τους παίκτες της «Γκρανάτα» σε καραντίνα για μια εβδομάδα, αφού οκτώ από αυτούς διαγνωστεί θετικοί στην αγγλική μετάλλαξη του κορονοϊού. Οι αρχές της περιφέρειας απαγόρευσαν στον σύλλογο να φύγει εκτός περιοχής, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, όμως η Serie Α είχε αποφασίσει να γίνει κανονικά ο αγώνας στη Ρώμη στις 2 Μαρτίου.

Οι παίκτες της Λάτσιο και οι διαιτητές εμφανίστηκαν στο γήπεδο και περίμεναν μάταια την Τορίνο για 45 λεπτά, πριν κλείσει το φύλλο αγώνος. Στην απόφασή του ο αθλητικός δικαστής ανέφερε, πως η ομάδα της Τορίνο δεν είχε, ουσιαστικά, τη δυνατότητα να ταξιδέψει στην ιταλική πρωτεύουσα χωρίς κίνδυνο σοβαρών κυρώσεων από τις αρχές και γι’ αυτό αποφάσισε τον επανορισμό του αγώνα σε νεότερη ημερομηνία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ