La Liga: Επιστροφή στις νίκες για Ατλέτικο, με ...βύθιση του «κίτρινου υποβρυχίου» (highlights)!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε στο «Μαδριγάλ» 2-0 της Βιγιαρεάλ και μετά από δύο αγωνιστικές επανήλθε στα τρίποντα. Με κεφαλιά του Χουάνμι στο 85' η Μπέτις νίκησε στο Κάντιθ 1-0 ανεβαίνοντας .Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Επιστροφή στις νίκες για Ατλέτικο, με ...βύθιση του «κίτρινου υποβρυχίου» (highlights)!

Έπειτα από δύο αγωνιστικές με συγκομιδή ενός πόντου, αλλά και την εντός έδρας ήττα από την Τσέλσι για το Champions League η Ατλέτικο Μαδρίτης επέστρεψε στις επιτυχίες νικώντας 2-0 την Βιγιαρεάλ στο Μαδριγάλ.

Οι «παπλωματάδες» του Σιμεόνε, που δεν είχαν σκοράρει στα τελευταία τους δύο ματς προηγήθηκαν μ' αυτογκόλ του Πεδράθα και καθάρισαν την υπόθεση νίκη με τέρμα του Ζοάο Φέλιξ.

Έτσι το «κίτρινο υποβρύχιο» συνέχισε να μην κερδίζει από τις 8 Γενάρη και για 7ο ματς (5 ισοπ. - 2 ήττες)...

Ζωντανή την ευρωπαϊκή προοπτική της Ρεάλ Μπέτις διατήρησε ο Χουάνμι σκοράροντας με κεφαλιά 5 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90 στο Κάντιθ κι υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους σε ήττα με το μίνιμουμ σκορ.

Ήταν η δεύτερη διαδοχική με 1-0 για τους 6ους Ανδαλουσιάνους και 3η σερί, ενώ οι γηπεδούχοι, που προέρχονταν από την ισοπαλία στο «Καμπ Νόου» δεν κερδίζουν απο τις 10 Γενάρη και 7 αγώνες

Εξάλλου η Γρανάδα πρόσθεσε άλλη μια νίκη στο ενεργητικό της, κάμπτοντας την αντίσταση της Έλτσε με σκορ 2-1. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στα... ψηλά της κατάταξης της La Liga, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μία ακόμα ευκαιρία να... ξεκολλήσουν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Νωρίτερα, με το παρθενικό φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα ο Xέισον Μουρίγιο γλίτωσε στο τελευταίο από τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων την Θέλτα, από εντός έδρας ήττα, κόντρα στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ, στο πρώτο χρονικά ματς του Κυριακάτικου προγράμματος της 25ης αγωνιστικής της La Liga.

Οι Καστιγιάνοι είχαν προηγηθεί με τον (πρώην παίκτη των γηπεδούχων) Ορεγιάνα στο 70', αλλά μια κεφαλιά του Κολομβιανού στόπερ από φάουλ του Άσπας (ο οποίος είχε δοκάρι στο 60' σ' άλλη εκτέλεση του!) διαμόρφωσε το τελικό 1-1 που στέρησε από τους φιλοξενούμενους την πρώτη τους επιτυχία από τις 2 Γενάρη (σ. 4 πόντοι συγκομιδής σε 8 ματς έκτοτε).

Παρά ταύτα βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη έστω και στην ισοβαθμία με την Αλαβές...

Τα ματς του Σαββάτου 27/2

Το πρώτο από τα δύο «κολλητά» ματς μεταξύ Σεβίλλης και Μπαρτσελόνα έληξε με νικητές τους Καταλανούς που επικράτησαν 2-0 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» στο μεγάλο ματς της 25ης αγωνιστικής της La Liga.

Ο Ντεμπελέ άνοιξε το σκορ για τους «μπλαουγκράνα» από ασίστ του Μέσι με τον Αργεντινό να σκοράρει το δεύτερο (από πάσα του Ιλάις) κι ενώ ενδιάμεσα ο Ντεστ είχε δοκάρι (59') για τους φιλοξενούμενους που ήταν καλύτεροι κι είχαν κι άλλες ευκαιρίες πριν φτάσουν στη δεύτερη σερί νίκη τους, με μηδέν παθητικό.

Αποτέλεσμα που τους φέρνει 2ους, στο -2 από την κορυφή και την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά με δύο ματς περισσότερα από εκείνους.

Όσο για την ομάδα του Λοπετέγκι γνώρισε 2η σερί ήττα εντός μετά από εκείνη με τη Ντόρτμουντ στο Champions League κι έμεινε 4η στο -5 από την χθεσινή της αντίπαλο. Οι δύο αντίπαλοι θα τα ξαναπούν την Τετάρτη, στη Βαρκελώνη, για τον ημιτελίκο του Κυπέλλου, όπου οι Σεβιγιάνοι πάνε με ...προίκα το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Χτύπησαν Αραούχο και Πέδρι

Σ' αυτό το ματς αναμένεται να λείψουν στην Μπάρτσα ο Αραούχο, που έπαιξε μόλις 15 λεπτά (67'-82') κι υποτροπίασε, αλλά και τον Πέδρι, που επίσης τραυματίστηκε.

«Διπλό» έκανε κι η Οσασούνα στη Βιτόρια, στο βασκικό ντέρμπι με την Αλαβές με το μίνιμουμ σκορ. Ήταν η 3η νίκη των «κόκκινων» στα τελευταία τους 4 ματς μ' αποτέλεσμα να βρεθούν στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι συντοπίτες τους είναι στον πόντο αφού μετρούν 3 σερί ήττες (τις δύο χωρίς σκορ)

Νωρίτερα, στο δίλεπτο 81'-83' γράφτηκε η ιστορία του αγώνα ανάμεσα στην Έιμπαρ και την Ουέσκα, με την οποία ξεκίνησε η δράση του Σαββατιάτικου προγράμματος.

Οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Σιόβα, ο οποίος έπαιξε βασικότατος σε ένα ακόμη ματς, προηγήθηκαν με τον Ραμίρεζ, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν δύο λεπτά αργότερα με τον Ντιόπ για να έρθει έτσι το τελικό 1-1, σκορ που δεν... βολεύει καμία από τις δύο ομάδες στην προσπάθειά τους για σωτηρία.

Στο ακροτελεύτιο παιχνίδι της ημέρας, η Χετάφε πέτυχε επιβλητική νίκη σε βάρος της ασταθέστατης Βαλένθια με σκορ 3-0. Για τους νικητές σκόραραν οι Αραμπάρι, Μάτα και Αλενιά, ενώ οι «νυχτερίδες» αγωνίστηκαν σχεδόν για ολόκληρο το β' μέρος με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ντιακαμπί από το 51'...

Την Παρασκευή 26/2

Πέντε μέρες πριν βρεθούν αντιμετώπες, στο ίδιο γήπεδο για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Λεβάντε και Αθλέτικ Μπιλμπάο συγκρούστηκαν για το εναρκτήριο ματς της 25ης αγωνιστικής της La Liga. 1-1 το αποτέλεσμα στο «Σιουτάτ ντε Βαλένθια», όσο είχε λήξει και ο πρώτος μεταξύ τους ημιτελικό στο Μπιλμπάο (11/02).

Σκορ που διαμορφώθηκε με δύο πέναλτι. Ένα ανα ημίχρονο και διατήρησε αμφότερες αήττητες για 3ο αγώνα στο πρωτάθλημα με 2 ισοπαλίες και μία νίκη σ' αυτές τις αναμετρήσεις. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ροζέρ Μαρτί, αλλά οι Βάσκοι, του Μαρθελίνο, ισοφάρισαν με τον Ράουλ Γκαρθία.

Το προφίλ της 25ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/2

Λεβάντε – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1
(33' πεν. Ροζέρ Μαρτί - 56' πεν. Ραούλ Γκαρσία)

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/2

Έιμπαρ – Ουέσκα 1-1
(83' Παπέ Κουλί Ντιόπ - 81' Σάντρο Ραμίρεζ)

Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα 0-2
(29' Nτεμπελέ, 86' Μέσι)

Ντεπορτίβο Αλαβές – Οσασούνα 0-1
(77' Κίκε Μπάρχα)

Χετάφε – Βαλένθια 3-0
(Αραμπάρι, 55' Μάτα, 87' Αλενιά)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/2

Θέλτα Bίγκο – Ρεάλ Βαγιαδολίδ 1-1
(94' Μουρίγιο - 70' Ορεγιάνα)

Κάντιθ – Ρεάλ Μπέτις 0-1
(85' Xoυάνμι)

Γρανάδα – Έλτσε 2-1
(31' Kουίνα, 79' Πουέρτας - 40' Μπογιέ)

Βιγιαρεάλ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
(25' αυτ. Πεδράθα, 69' Ζοάο Φέλιξ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/3

22.00: Ρεάλ Μαδρίτης - Ρεάλ Σοσιεδάδ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ