La Liga: Τεσσάρα η Μπιλμπάο στην Κάντιθ (highlights)

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο πέρασε με 4-0 από την έδρα της Κάντιθ, στο ματς που έριξε την αυλαία στην 23η αγωνιστική. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Τεσσάρα η Μπιλμπάο στην Κάντιθ (highlights)

Εύκολο πέρασμα για την Αθλέτικ Μπιλμπάο από την Κάντιθ, με τους Βάσκους να περνάνε με 4-0 και να την αφήνουν πιο κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Αθλέτικ, στο ματς που έριξε την αυλαία στην 23η αγωνιστική της la Liga, από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις της, καθώς προηγήθηκε με τον Ρεμίρο μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Λόπεθ στο 15΄διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, ενώ στο 29΄ο Ρεμίρο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 3-0. Στο 52 ο Ουίλιαμς διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Την Κυριακή 14/2

Η Μπέτις πέρασε από το «Κεράμικα» επικρατώντας 2-1 της Βιγιαρεάλ και βλέπει Ευρώπη. Το σκορ άνοιξε στο 44’ ο Φεκίρ και στο 53ολεπτό ο Έμερσον με κεφαλιά έγραψε το 0-2. Στο 61’ ο Έμερσον έκανε πέναλτι στον Αλκάθερ και ο Χεράρδ Μορένο διαμόρφωσε το 2-1.

Τρίτωσε το καλό για την Ρεάλ Μαδρίτης που έφτασε τις τρεις διαδοχικές επιτυχίες με το 2-0 επί της Βαλένθια στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο». Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο πρώτο μέρος με γκολ των Μπενζεμά και Κρόος κι έφερε την ομάδα του Ζιντάν (χωρίς τον τραυματία Σέρχιο Ράμος) μόνη δεύτερη και στο -5 από την συμπολίτισσα (και πρωτοπόρο) Ατλέτικο από την οποία όμως έχει 2 ματς περισσότερα. Αντίθετα οι «νυχτερίδες» μετά από δύο αγωνιστικές με συγκομιδή τεσσάρων πόντων ...ξανακύλισαν.

Νωρίτερα, ένα ακόμη τρίποντο πρόσθεσε στο ενεργητικό της τη φετινή σεζόν η Ρεάλ Σοσιεδάδ στο εναρκτήριο παιχνίδι της Κυριακής για την 23η αγωνιστική της La Liga. Οι «ρεάλες» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 30ό λεπτό με... δράστη τον Αλεξάντερ Ίσακ και αυτό το γκολ αποδείχθηκε αρκετό, προκειμένου να περάσουν νικηφόρα από την έδρα της Χετάφε με το μίνιμουμ σκορ (0-1).

Εξάλλου η Λεβάντε, που προερχόταν από το 1-1, στον ημιτελικό Κυπέλλου, στο Μπιλμπάο, με την Αθλέτικ, έχασε, στη Βαλένθια, με το μίνιμουμ σκορ, από μια άλλη Βασκική ομάδα: την Οσασούνα. Η οποία είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ της Σέρχιο Ερέρα, που κατέβασε ρολά, αποκρούοντας και το πέναλτι του Μοράλες (79'). Έτσι οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν 2η σερί νίκη, ενώ οι «βάτραχοι» στον ίδιο αριθμό αγώνων έχουν συγκομιδή ενός πόντου...

Το Σάββατο 13/2

Παρά το γεγονός πως δυσκολεύτηκε αρκετά, η Ατλέτικο Μαδρίτης βρήκε στο τέλος τον τρόπο να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Γρανάδα με 2-1 και να κάνει ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Οι «ροχιμπλάνκος» άνοιξαν το σκορ στο 63' με τον Γιορέντε, ωστόσο η χαρά τους κράτησε μόλις τρία λεπτά καθώς οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 χάρη σε γκολ του Ερέρα.

Η ομάδα του Σιμεόνε πίεσε για το γκολ της νίκης και το πέτυχε στο 74ο λεπτό με σκόρερ τον Κορέα. Έτσι οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας διατήρησαν τη διαφορά των οκτώ βαθμών από τη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει και ένα ματς περισσότερο.

Στον ίδιο... παρονομαστή είναι κι η δεύτερη Μπαρτσελόνα, παρά την εντυπωσιακή της εντός έδρας νίκη με 5-1 επί της Αλαβές, τρεις μέρες πριν υποδεχθεί στο «Καμπ Νόου» την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League. Πρωταγωνιστές των «μπλαουγκράνα» που, παρότι επιδόθηκαν και σε ροτέισον έφτασαν στην 7η σερί νίκη τους στη La Liga, οι Τρινκάο (σ. πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα) και Μέσι.

Αμφότεροι με δύο γκολ. Ωστόσο του Αργεντινού ήταν χάρμα ιδέσθαι. Το ένα καλύτερο από το άλλο. Παρθενικό φετινό για τον Ζούνιορ Φίρπο. Οι Βάσκοι, του Αμπελάρδο, μείωσαν προσωρινά σε 2-1, αλλά γνώρισαν την ήττα μετά από δύο αγωνιστικές με συγκομιδή 4 πόντων κι είναι στον πόντο από την επικίνδυνη ζώνη

Λίγο αργότερα, η Σεβίλλη τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην ψυχωμένη Ουέσκα, ωστόσο ένα γκολ του Μουνίρ Ελ Χανταντί στο 57' αποδείχθηκε αρκετό προκειμένου η ομάδα της Ανδαλουσίας να βάλει ένα ακόμη τρίποντο στο φετινό της... σακούλι (1-0), μετά τον μεσοβδόμαδο θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα στο Κύπελλο.

Τέλος Έιμπαρ και Ρεάλ Βαγιαδολίδ έμειναν στο 1-1, στη Βασκωνία. Για αμφότερες ήταν ο πρώτος πόντος μετά από δύο αγωνιστικές. Οι Βάσκοι δεν κερδίζουν από τις 3 Γενάρη και οι Καστιγιάνοι από τις 2 του προηγούμενου μήνα.

Την Παρασκευή 12/2

Με την αναμέτρηση ανάμεσα στη Θέλτα και την Έλτσε άνοιξε η αυλαία της 23ης αγωνιστικής της La Liga. Η ομάδα του Βίγκο επικράτησε με σκορ 3-1 πετυχαίνοντας τα δύο γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Ένα γκολ στο 45' και ένα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων αποδείχτηκαν καθοριστικά για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Η Θέλτα με αυτή τη νίκη της σκαρφάλωσε στην 9η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Έλτσε παραμένει κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Το προφίλ της 23ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/2

Θέλτα Bίγκο - Έλτσε 3-1
(45', 69' Μίνα, 45'+2' Μέντεζ - 51' Ριγκόνι)

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/2

Γρανάδα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2
(66' Ερέρα - 63' Γιορέντε, 74' Κορέα)

Σεβίλλη – Ουέσκα 1-0
(57' Ελ Χανταντί)

Έιμπαρ – Ρεάλ Βαγιαδολίδ 1-1
(23' Κίκε - 7' πεν. Ρόκε Μέσα)

Μπαρτσελόνα – Ντεπορτίβο Αλαβές 5-1
(29', 74' Tρινκάο, 45+1', 75' Μέσι, 80' Ζούνιορ Φίρπο - 57' Ρόχα)

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/2

Χετάφε – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-1
(30' Ίσακ)

Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 2-0
(12' Μπενζεμά, 42' Κρόος)


Λεβάντε – Οσασούνα 0-1
(74' Μπούντιμιρ)

Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μπέτις 1-2
(65’ πέν. Χ. Μορένο – 45’ Φεκίρ, 52’ Έμερσον)

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/2

Κάντιθ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-4
(4΄, 29΄Ρεμίρο, 15΄Λόπεθ, 52΄Ουίλιαμς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ