Copa Del Rey: Με το ένα πόδι στον τελικό η Σεβίλλη, 2-0 την Μπαρτσελόνα (Ηighlights)

Η Σεβίλλη νίκησε στον πρώτο ημιτελικό του Ισπανικού Κυπέλλου την Μπαρτσελόνα, εντός έδρας, 2-0 και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα για να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης.

Copa Del Rey: Με το ένα πόδι στον τελικό η Σεβίλλη, 2-0 την Μπαρτσελόνα (Ηighlights)

Μετά από 101 χρόνια ξανασυναντήθηκαν σε ημιτελικό Copa del Rey Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα με τους Ανδαλουσιάνους να είναι οι νικητές, με σκορ πρόκρισης, αφού το 2-0 με το οποίο επιβλήθηκαν στο «Πιθχουάν» των Καταλανών τους δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα ώστε να είναι στον τελικό της 17ης Απρίλη που θα φιλοξενηθεί στην πόλη τους (σ. στο «Λα Καρτούχα»)!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά στο 11ο λεπτό όταν ο Γκριεζμάν βρήκε τον Μέσι, ο Αργεντινός δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπόνο, που απέκρουσε.

Στο 19' η Σεβίλλη «απάντησε» με σουτ του Κουντέ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι, αλλά ο Γάλλος αμυντικός στο 25ο λεπτό ήταν εύστοχος μετά από ατομική ενέργεια κι αφού πέρασε ανάμεσα από Ουμτιτί και Μπούσκετς.

Πριν την ανάπαυλα κι οι αφού οι «μπλαουγκράνα» δεν αντέδρασαν ο Τερ Στέγκεν χρειάστηκε να σταματήσει τον Εσκουδέρο.

Στην επανάληψη ο Μπόνο είπε «όχι» στον Μέσι, μετά από συνεργασία του Αργεντινού με τον Ντε Γιονγκ κι αφού η Μπάρτσα δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση την ..πλήγωσε, ξανά, ένας πρώην παίκτης της (85'): ο Ιβάν Ράκιτιτς, στην κόντρα, μετά από πάσα του Τόρες, διαμόρφωσε με φοβερό σουτ στην κλειστή γωνία του Τερ Στέγκεν το τελικό σκορ, αφού ο Μπόνο στο 90' έβγαλε, εκπληκτικά φάουλ του Μέσι.

Έτσι οι Ανδαλουσιανοί θα πάνε στις 3 Μάρτη στο «Καμπ Νόου» με «αέρα» δύο γκολ στα ...πανιά τους!

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Εσκουδέρο (69' Ελ Χαντάντι), Κάρλος, Κουντέ, Βιδάλ, Ράκιτιτς, Φερνάντο, Χορδάν (80' Γκούντελ), Γκόμες (69' Ρέκικ), Εν-Νεσίρι (69' Λουκ Ντε Γιόνγκ), Σούσο (82' Τόρες)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Φίρπο, Μινγκέθα, Ουμτιτί (90' Τρινκάο), Άλμπα, Ντε Γιόνγκ, Μπούσκετς, Πέδρι (85' Πουτς), Ντεμπελέ, Μέσι, Γκριεζμάν