Premier League: Η Φούλαμ «ριφιφί» 2-0 στο σπίτι των «εφοπλιστών» (Highlights)

Η Φούλαμ νίκησε εκτός έδρας την Έβερτον 2-0 και της έφραξε το δρόμο για την τετράδα. Το πρόγραμμα, τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στην Premier League.

Premier League: Η Φούλαμ «ριφιφί» 2-0 στο σπίτι των «εφοπλιστών» (Highlights)

Η εκ των ουραγών Φούλαμ έκανε την έκπληξη και επικράτησε 2-0 στο «Γκούντισον Παρκ» της Έβερτον που έκανε όνειρα τετράδας.

H επιτυχία της λονδρέζικης ομάδας γίνεται άθλος αν αναλογιστεί κανείς ότι μετρούσε 22 σερί ήττες σε αυτή την έδρα!

Η Φούλαμ που είχε δοκάρι νωρίς στο ματς άνοιξε το σκορ στο 48ο με τον Μάτζα. Ο ίδιος στο 65ο λεπτό μετά από σουτ του Ριντ στο δοκάρι έγραψε το 0-2.

Η Άρσεναλ, που αγνοούσε τη νίκη για τρεις αγωνιστικές, προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο και 4-0 λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Η Λιντς όμως μείωσε σε 4-2 και το ματς πήρε νέο ενδιαφέρον.

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης και σημείωσε χατ τρικ. Το πρώτο γκολ στο 13΄με σουτ, το δεύτερο με πέναλτι στο 40΄και το τρίτο στο 47΄.

Για να φτάσει σε αυτό το ευρύ σκορ η Άρσεναλ βοήθησε και ο τερματοφύλακας της Λιντς, Μελιέ που υπέπεσε σε αρκετά λάθη.

Μακριά από τη νίκη για δεύτερο σερί παιχνίδι στην Premier League έμεινε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και βλέπει πλέον τον τίτλο στην κατηγορία να απομακρύνεται. Μετά την ισοπαλία με την Έβερτον (3-3) την περασμένη εβδομάδα, οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν στο 1-1 κόντρα στην Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον στο «Χόουθορνς» για την 24η αγωνιστική, με αποτέλεσμα να βρεθούν πλέον (με ματς περισσότερο) στο -7 από την πρωτοπόρο Σίτι.

Οι «τσίχλες», που βρίσκονται στην προτελευταία θέση της κατάταξης, προηγήθηκαν μόλις στο δεύτερο λεπτό της συνάντησης με το τέρμα που σημείωσε ο Μπαγέ Ντιάν και παρότι η Μάντσεστερ ισοφάρισε στο 44’ με τον Μπρούνο Φερνάντες, τελικά στην επανάληψη δεν κατάφερε να πετύχει και την ανατροπή. Μάλιστα, στο 95’ η Γιουνάιτεντ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κλέψει το τρίποντο, όταν από κεφαλιά του Μαγκουάιρ και ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα Τζόνστον η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Νωρίτερα, η Γουλβς πήρε σπουδαία νίκη και μάλιστα με ανατροπή 2-1 επί της Σαουθάμπτον, η οποία συμπλήρωσε πλέον πέντε συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα. Οι «άγιοι» ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με τον Ινγκς στο 25’, αλλά οι «λύκοι» έφεραν τα πάνω – κάτω στο παιχνίδι στην επανάληψη με τους Ρούμπεν Νέβες (53’ πέναλτι) και Πέδρο Νέτο (66’).

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 3-0 την Τότεναμ κι έφτασε τις 11 σερί νίκες στο πρωτάθλημα (16 σε όλες τις διοργανώσεις).

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ιλκάι Γκουντογκάν που πέτυχε δύο γκολ και κέρδισε ένα πέναλτι (με το οποίο ο Ρόδρι σημείωσε το τρίτο γκολ).

Τώρα η Σίτι είναι στο +8 από τη Γιουνάιτεντ και στο +7 από τη Λέστερ που έχει όμως και ματς παραπάνω.

Κι όμως η Τότεναμ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς. Στο 14ο λεπτό το φάουλ του Κέιν σταμάτησε στο δοκάρι του Έντερσον.

Ψυχρολουσία για τη Λίβερπουλ, θρίαμβος για τη Λέστερ. Οι «αλεπούδες» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αντέδρασαν και έκαναν την ανατροπή για να κερδίσουν τους πρωταθλητές Αγγλίας με 3-1.

Μετά από αυτή τη νίκη η Λέστερ ανέβηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας με 46 βαθμούς, ενώ η Λίβερπουλ με την 3η συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα έμεινε στην 4η θέση με 40 βαθμούς

Οι «Reds» ύστερα από τακουνάκι του Φιρμίνο, άνοιξαν το σκορ με τον Σαλάχ με αριστουργηματικό πλασέ για το 0-1 στο 67΄. Η Λέστερ όμως δεν είχε «μιλήσει».

Ο Μάντισον στο 75΄μπορεί να μην κέρδισε πέναλτι για χιλιοστά, αλλά με απευθείας κτύπημα φάουλ από το πλάι ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 80΄ο Βάρντι ύστερα από την τραγικά άστοχη έξοδο του Άλισον, έβαλε μπροστά τη Λέστερ με 2-1.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε Μπαρνς, ο οποίος μετά από μπαλιά του Ντιντί στον κενό χώρο, με ψυχραιμία διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 24ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 13/2

Λέστερ - Λίβερπουλ 3-1

(75' Μάντισον, 82' Βάρντι, 85' Μπαρνς / 67' Σαλάχ)

Κρίσταλ Πάλας-Μπέρνλι 0-3

(5΄ Γκούντμουντσον, 10΄ Τζέι Ροντρίγκεζ, 48΄ Λόουτον)

Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ 3-0

(23΄ πεν. Ρόντρι, 50΄, 66΄ Γκoυντογκάν)

Μπράιτον - Άστον Βίλα 0-0

Κυριακή 14/2

Σαουθάμπτον - Γουλβς 1-2

(25' Ινγκς - 53’ πέν. Ρ. Νέβες, 66’ Νέτο)

Γουέστ Μπρομ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

(2' Ντιάν - 44' Μ. Φερνάντες)

Άρσεναλ - Λιντς 4-2

(13', 40΄47΄Ομπαμεγιάνγκ, 44΄Μπεγιερίν - 58΄Στρούικ, 69΄ Κόστα)

Έβερτον - Φούλαμ 0-2

Δευτέρα 15/2

Γουέστ Χαμ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (20:00)

Τσέλσι - Νιούκαστλ (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ