Πελέ: «Θα ήθελα να παίξω για να βοηθήσω τη Σάντος»

Μήνυμα υποστήριξης στην αγαπημένη του Σάντος απηύθυνε ο Πελέ εν όψει του τελικού Copa Libertadores με την Παλμέιρας

Πελέ: «Θα ήθελα να παίξω για να βοηθήσω τη Σάντος»

Μήνυμα υποστήριξης στη Σάντος έστειλε ο θρυλικός Πελέ, με αφορμή τον τελικό με την Παλμέιρας, λέγοντας ότι θα ήθελε να είναι στο γήπεδο βοηθώντας στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου στο Copa Libertadores.

Η Σάντος, που θα αντιμετωπίσει στις 30 Ιανουαρίου (22:00) στο στάδιο Maracana, την Παλμέιρας του Αμπελ Φερέιρα, θα προσπαθήσει τον τέταρτο συνολικά τίτλο της μετά από εκείνους του 1962, του 1963 και του 2011.

«Σαντίστας από όλη τη Βραζιλία, αυτή η ευκαιρία να μιλήσω μαζί σας φαίνεται εύκολη, αλλά δεν είναι. Εσείς, Σαντίστας, όπως εγώ, τρέμουμε» είπε ο Πέλε απευθυνόμενος στους οπαδούς και την ομάδα της Σάντος σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media.

«Φανταστείτε εσείς, που αγαπάτε το ποδόσφαιρο, που σας αρέσει το ποδόσφαιρο, αν ήσασταν στη θέση μου. Ήθελα να είμαι εκεί βοηθώντας τη Σάντος, αλλά όλα έχουν το χρόνο τους. Θα την ενισχύσουμε, θα είμαστε μαζί, προκειμένου η Σάντος να φέρει αυτό το πρωτάθλημα και αυτή τη νίκη για εμάς» πρόσθεσε ο Πέλε.
Λόγω των προβλημάτων υγείας του και λόγω της πανδημίας, ο 80χρονος Πελέ δεν θα παρευρεθεί στον τελικό του Libertadores, σύμφωνα με τη Mundo Deportivo.

Το 2011, ο Πέλε είχε συνοδεύσει τη Σάντος και είχε γιορτάσει τον τίτλο που κέρδισε στο γήπεδο Pacaembú στο Σάο Πάολο, εναντίον της Πενιαρόλ (2-1) από την Ουρουγουάη, σε ένα παιχνίδι που το σκορ άνοιξε ο Νεϊμάρ.