Χέρτα Βερολίνου: Απέλυσε τον Λαμπαντία από την τεχνική ηγεσία

Την απόλυση του Μπρούνο Λαμπαντία από την τεχνική ηγεσία, αλλά και του γενικού διευθυντή Μίκαελ Πρέετς, ανακοίνωσε σήμερα (24/1) η Χέρτα Βερολίνου. Ο λόγος ήταν τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας της γερμανικής πρωτεύουσας τον τελευταίο καιρό.

Χέρτα Βερολίνου: Απέλυσε τον Λαμπαντία από την τεχνική ηγεσία

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Χέρτα Βερολίνου αποτελεί από σήμερα (24/1) ο Μπρούνο Λαμπαντία.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα και η αρνητική απόδοση της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο τις τελευταίες εβδομάδες είχαν συνέπεια την απομάκρυνση του 54χρονου Γερμανού προπονητή από τον πάγκο. Τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της απογοήτευσης αποτέλεσε η βαριά εντός έδρας ήττας το Σάββατο (23/1) από τη Βέρντερ Βρέμης με σκορ 1-4.

Η διοίκηση του συλλόγου της γερμανικής πρωτεύουσας μετά από διεξοδικές συζητήσεις και μεγάλη περίσκεψη πήρε την απόφαση να λύσει επειγόντως τη συνεργασία της με τον Λαμπαντία, όπως και με τον γενικό διευθυντή Μίκαελ Πρέετς.

«Κάθε εβδομάδα ο Μπρούνο και το επιτελείο του επένδυαν πολλή σκληρή δουλειά στην ανάπτυξη της ομάδας και θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε πολύ για αυτό. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό η συγκομιδή 17 βαθμών σε 18 παιχνίδια (σ.σ. πρωταθλήματος) μας φέρνει σε μια πολύ αβέβαιη κατάσταση. Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση των δεδομένων, έχουμε την αίσθηση ότι μια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία μπορεί να δώσει καινούργια ώθηση στην ομάδα. Τις ερχόμενες ημέρες θα αποσαφηνίσουμε ποιος πρόκειται να διαδεχθεί τον Λαμπαντία στη θέση του χεντ κόουτς», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος Κάρστεν Σμιντ.

Ο παλαίμαχος στράικερ Μπρούνο Λαμπαντία δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε έναν χρόνο στον πάγκο της Χέρτα Βερολίνου. Η γερμανική ομάδα είχε επισημοποιήσει την πρόσληψή του στις 9 Απριλίου 2020 και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωσε την απόφασή της να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους στο εξής.

Καθοδήγησε προπονητικά τους πρωτευουσιάνους σε 28 παιχνίδια της Μπουντεσλίγκα, στα οποία ο απολογισμός ήταν 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και 14 ήττες. Στο φετινό πρωτάθλημα η Χέρτα βρίσκεται στη 14η θέση με 17 βαθμούς σε 18 ματς, έχοντας χάσει τα μισά (9 ήττες, 5 ισοπαλίες, 4 νίκες), με συντελεστή τερμάτων 24-32. Απέχει μόλις δύο πόντους από τη 16η Κολονία (15 β.), η οποία κατέχει τη θέση των μπαράζ.

Ένας από τους πιθανούς αντικαταστάτες του Λαμπαντία θεωρείται πως είναι ο Ούγγρος Παλ Νταρντάι. Παράλληλα, ο νυν αθλητικός διευθυντής Άρνε Φρίντριχ θα αναλάβει τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή στη θέση του Πρέετς μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.