Κλοπ: «Έχω την ευθύνη, πρέπει να κάνουμε περισσότερα»

Υπεύθυνος για την ήττα της Λίβερπουλ από την Μπέρνλι αισθάνεται ο Γιούργκεν Κλοπ

Κλοπ: «Έχω την ευθύνη, πρέπει να κάνουμε περισσότερα»

H Λίβερπουλ ηττήθηκε χθες (0-1) από την Μπέρνλι στην Premier League, χάνοντας για πρώτη φορά στο Anfield μετά από 69 αγώνες στο πρωτάθλημα (55 νίκες και 13 ισοπαλίες) και την ήττα (1-2) από την Κρίσταλ Πάλας τον Απρίλιο του 2017.

Ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο αήττητο εντός έδρας στην κορυφαία αγγλική ιστορία, μετά από τα 86 παιχνίδια της Τσέλσι που έληξε τον Οκτώβριο του 2008, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ανάλυσης αθλητικών στοιχείων Opta Sports.

Είναι η πρώτη φορά που ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συμπλήρωσε τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος χωρίς να σημειώσει γκολ, μετά το 2006, όταν ο προπονητής βρισκόταν στον πάγκο της Μάιντζ στην Bundesliga.

Η Λίβερπουλ έφτασε τους τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος χωρίς να σκοράρει για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2000.

«Είχαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούσαμε να τις ολοκληρώσουμε. Το παιχνίδι παρέμεινε ανοιχτό και στο τέλος υπήρχε εκείνο το πέναλτι. Ο Άλισον μου είπε ότι δεν άγγιξε τον αντίπαλο, αλλά δεν τον είδα καλά. Εργαζόμαστε σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά κάτι δεν λειτούργησε απόψε (σ.σ: χθες). Έχω την ευθύνη της ήττας, πρέπει να κάνουμε περισσότερα», τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Μπέρνλι στην Premier League εναντίον πρωταθλητών. Το είχε καταφέρει επίσης εναντίον της Τσέλσι τον Αύγουστο του 2017.
Μάλιστα από τη σεζόν 2017-18, η Μπέρνλι είναι η μόνη ομάδα με δύο νίκες εκτός έδρας απέναντι στην ομάδα που είχε κατακτήσει τον τίτλο την περασμένη σεζόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ