Σόλσκιερ: «Ο Καβάνι πρέπει να... διδάσκεται στις σχολές»

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αποθέωσε τον Έντινσον Καβάνι, μετά τη νίκη της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Φούλαμ με 2-1.

Σόλσκιερ: «Ο Καβάνι πρέπει να... διδάσκεται στις σχολές»

Παρά το αρχικό σοκ με το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά (5' Λούκμαν) της Φούλαμ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντέδρασε και επικράτησε με 2-1, παραμένοντας στη κορυφή της Premier League. Με ηγέτη τον Έντινσον Καβάνι, ο οποίος ισοφάρισε στο 21ο λεπτό κι ένα γκολ του Πολ Πογκμπά στο 65' οι «κόκκινοι διάβολοι» συνέχισαν την εντυπωσιακή τους πορεία στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Νορβηγός προπονητής της Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, έσπευσε να... απονείμει τα εύσημα στον Ουρουγουανό επιθετικό, ο οποίος τις πρώτες εβδομάδες παραμονής του στο Μάντσεστερ, δέχθηκε έντονη κριτική:

«Ο Έντινσον Καβάνι, είναι ο ιδανικός επιθετικός μέσα στην περιοχή. Οι κινήσεις του είναι απίστευτες. Πρέπει να διδάσκονται στις σχολές. Είμαι σχεδόν απογοητευμένος όταν πηγαίνει στις πτέρυγες για να κάνει μία προσπάθεια.

Επειδή είναι αυτός που θέλω να υποδέχεται την μπάλα από τις πάσες των μέσων. Μερικές φορές πρέπει να του ζητήσω να τρέχει λιγότερο. Είναι το είδος του μεσοεπιθετικού που θέλαμε στην ομάδα μας. Συμπληρώνει ιδανικά, το τρίο που σχηματίζουν οι Αντονί Μαρσιάλ, Μάρκους Ράσφορντ και Μέισον Γκρίνγουντ».