La Liga: Εφτάψυχη η Ατλέτικο 2-1 την Εϊμπάρ με Σουάρες (Highlights)

Η Ατλέτικο νίκησε με 2-1 εκτός έδρας την Εϊμπάρ και πήγε στο +7 από τους διώκτες της. Αποτελέσματα, highlights, βαθμολογία στη La Liga.

La Liga: Εφτάψυχη η Ατλέτικο 2-1 την Εϊμπάρ με Σουάρες (Highlights)

H Εϊμπάρ προηγήθηκε με γκολ του τερματοφύλακα της με πέναλτι αλλά δύο γκολ από τον Λουίς Σουάρες έφεραν τη μεγάλη ανατροπή για την ομάδα της Μαδρίτης.

Στο 9ο λεπτό ο Καρασκό έκανε πέναλτι στον Ινούι, την εκτέλεση ανέλαβε ο γκολκίπερ της Εϊμπάρ, Μάρκο Ντμίτροβιτς κι έκανε το 1-0.

Στο 40’ ο Σουάρες με διαγώνιο σουτ από δύσκολη θέση έκανε το 1-1. Για να σκοράρει ξανά στο 87ο λεπτό με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Αρμπίγια (1-2).

Σε ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα την φετινή αγωνιστική περίοδο στην La Liga υπέπεσε η Βαλένθια και απέτυχε να απομακρυνθεί από την ζώνη του υποβιβασμού. Αν και προερχόταν από τη νίκη επί της Βαγιαδολίδ την περασμένη αγωνιστική, πλέον επέστρεψε στις «γκέλες» και έμεινε στο ισόπαλο 1-1 στην έδρα της με αντίπαλο την Οσασούνα, η οποία παραμένει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Η Οσασούνα προηγήθηκε στο ματς λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (41') με τον Καλέρι και στο 69’ ήρθε η ισοφάριση για τις «νυχτερίδες» με το αυτογκόλ του Γκαρσία. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η Βαλένθια παραμένει χωρίς νίκη στην έδρα της για το πρωτάθλημα από τις αρχές του περασμένου Νοέμβρη, όταν διέλυσε 4-1 την Ρεάλ Μαδρίτης.

Στις επιτυχίες, αλλά και στα «διπλά» επέστρεψε η Σεβίλλη, στη Βιτόρια κερδίζοντας με 2-1 αφού προερχόταν από ήττα με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η τελευταία της επιτυχία μακριά από το «Πιθχουάν» ήταν στις 22/12 στη Βαλένθια.

Η ομάδα του Λοπετέγκι επικράτησε των Βάσκων σ' ένα ματς που το αποτέλεσμα του διαμορφώθηκε στο ημίωρο, αλλά είχε σασπένς αφού στο 91' ο Χοσέλου των γηπεδούχων έχασε πέναλτι. Για την ακρίβεια, το έπιασε ο Μπούνου των Ανδαλουσιάνων.

Νωρίτερα στα δύο ματς με τα οποία ξεκίνησε το πρόγραμμα περιλάμβανε το πρόγραμμα της La Liga, τα οποία έληξαν με το ίδιο σκορ. Κάντιθ και Λεβάντε έμειναν στο 2-2 με τους γηπεδούχους να χάνουν έδαφος στην προσπάθεια που κάνουν για να πλησιάσουν την πρώτη πεντάδα.

Στο άλλος ματς η Βαγιαδολίδ αν και πήρε κεφάλι με 2-0 κόντρα στην Έλτσε τελικά συμβιβάστηκε με τον βαθμό της ισοπαλίας και έτσι δεν μπόρεσε να ανοίξει τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Τρίτη 19/1

Κάντιθ-Λεβάντε 2-2

4' Περέα, 28' Καλά - 8', 11' Ρότζερ

Βαγιαδολίδ-Έλτσε 2-2

9', 43' Χοσάν - 62' Ερέρο, 89' Φερνάντεζ

Αλαβές-Σεβίλλη 1-2
(12' Έντγκαρ Μέντεθ - 3' Εν Νεσίρι, 30' Σούσο)

Τέταρτη 20/1

Χετάφε-Ουέσκα 1-0

(69' Αραμπαρί)

Μπέτις-Θέλτα 2-1

(25', 44' Κανάλες - 16' Μίνα)

Βιγιαρεάλ-Γρανάδα 2-2

(29' Πένα, 65' Γκόμεθ - 21' Σολδάδο, 75' Κένεντι)

Πέμπτη 21/1

Βαλένθια-Οσασούνα 1-1

(69' αυτ. Γκαρσία - 41' Καλέρι)

Εϊμπάρ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

(9΄πεν Ντμίτροβιτς - 40΄, 87΄πεν Σουάρες)

Η βαθμολογία