Ligue 1: Διπλό η Ρεν, είδε κι έπαθε η Λιλ, ήττα για Σεντ-Ετιέν (highlights)

Με ανατροπή η Ρεν κατάφερε να πάρει το διπλό στην έδρα της Μπρεστ, ενώ η Λιλ έκαμψε δύσκολα την αντίσταση της Ρέμς. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία στη Ligue 1.

Ligue 1: Διπλό η Ρεν, είδε κι έπαθε η Λιλ, ήττα για Σεντ-Ετιέν (highlights)

Τη δέκατη νίκη στη σεζόν πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Ρεν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, περνώντας από την έδρα της Μπρεστ. Μάλιστα, οι «κοκκινόμαυροι» χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν και ανατροπή στο παιχνίδι, καθώς έμειναν πίσω στο σκορ, ωστόσο το «γύρισαν» στο β' για το τελικό 1-2.

Από τα βραδινά παιχνίδια της 20ής αγωνιστικής ξεχώρισε αναμφίβολα το εντυπωσιακό διπλό της Μπορντό με 0-3 στην έδρα της Νις, η δύσκολη εντός έδρας νίκη της Λιλ επί της μαχητικής Ρεμς με 2-1, αλλά και η νέα ήττα της παραπαίουσας Σεντ Ετιέν, αυτή τη φορά με 1-0 από το Στρασβούργο.

Το Σάββατο

Ούτε ο Νεϊμάρ, ούτε ο Εμπαπέ. Ούτε καν οι Ντι Μαρία και Ικάρντι...

Ο Κουρζαβά ήταν που έλυσε το... γρίφο του γκολ για την Παρί Σεν Ζερμέν (που μεσοβδόμαδα κατέκτησε το Σούπερ Καπ) εκτός έδρας με την Ανζέ κι επέτρεψε στους «πρωτεουσιάνους» να νικήσουν με το μίνιμουμ σκορ, να φτάσουν τα δύο σερί τρίποντα και να βρεθούν επικεφαλής της βαθμολογίας εν αναμονή του Κυριακάτικου αγώνα της Λιόν, που υπολείπεται, πλέον, δύο πόντων.

Όσο για τους αντιπάλους της ομάδας του Ποτσετίνο, παρότι ξεκίνησαν θετικά την χρονιά συνέχισαν με δύο ήττες και μάλιστα δίχως σκορ. Η ασταθέστατη φέτος Μαρσέιγ υπέστη άλλη μια απώλεια βαθμών στο γαλλικό πρωτάθλημα, με «θύτη» αυτή τη φορά τη Νιμ των τριών νικών σε 19 φετινούς αγώνες στη Ligue 1.

Στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής, η ουραγός της κατάταξης έφυγε με το διπλό από το «Βελοντρόμ» με σκορ 1-2, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον 27χρονο Σουηδό μέσο Νίκλας Ελίασον, που σημείωσε δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά!

Την Παρασκευή

Τρίτωσε το... καλό για την Μονακό που στο εναρκτήριο ματς της 20ης αγωνιστικής της Ligue 1 επιβλήθηκε στο Μονπελιέ της ομώνυμης ομάδας με το... χορταστικό 3-2 φτάνοντας τις τρεις επιτυχίες σε ισάριθμα ματς στη νέα χρονιά!

Αποτέλεσμα που ήρθε αφού η ομάδα του Νίκο Κόβατς έκανε τα εύκολα δύσκολα. Προηγήθηκε με 3-0 με την συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα (χάρη στα γκολ των Φόλαντ και Μπεν Γεντέρ) και 8 λεπτά μετά το σκορ ήταν το τελικό, δίνοντας σασπένς στο φινάλε...

Ακόμη κι έτσι όμως πήρε το τρίποντο κι επέστρεψε στην πρώτη τετράδα του Σαμπιονά (ισόβαθμη της Ρεν). Οι Μονεγάσκοι των τεσσάρων επιτυχιών στα τελευταία πέντε ματς άφησαν τους γηπεδούχους χωρίς τρίποντο για έκτο σερί ματς χωρίς νίκη (τέσσερις ήττες – δύο ισοπαλίες) .

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/1

Μονπελιέ – Μονακό 2-3
(64' Γουάι, 69' Ντελόρ - 24' Φόλαντ, 35', 61' πεν. Μπεν Γεντέρ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/1

Μαρσέιγ – Νιμ 1-2
(85' Μπενεντέτο - 55', 58' Ελίασον)

Ανζέ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-1
(70' Κουρζαβά)

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/1

Μπρεστ – Ρεν 1-2
(4' Ονορά - 7' Μπουριγκό, 77' πέν. Γκρενιέ)

Ναντ – Λανς 1-1
(36' πέν. Λουζά - 81' Κακουτά)

Νις – Μπορντό 0-3
(50' Χουάνγκ, 75' Μπαϊσέ, 87' Μπάσιτς)

Στρασβούργο – Σεντ Ετιέν 1-0
(29' Αζορκέ)

Λιλ – Ρεμς 2-1
(48' Μπαμπά, 90'+1' Ντέιβιντ - 36' Ζενελί)

22.00: Λιόν - Μετς

Λοριάν – Ντιζόν: ΑΝΑΒΟΛΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ