Βundesliga: Δυο γκολ ο Γιόβιτς στη νίκη της Άιντραχτ, κέρδισε και ξέφυγε η Μπάγερν (highlights)!

Τις βαθμολογικές απώλειες της Λειψίας και των Λεβερκούζεν - Ντόρτμουντ εκμεταλλεύθηκε η Μπάγερν που αγχώθηκε, κόντρα στην Φράιμπουργκ αλλά νίκησε 2-1 και αποσπάστηκε 4 πόντους μ' αποτέλεσμα ν' αναδειχθεί πρωταθλήτρια χειμώνα! Με τον Λούκα Γιόβιτς να επιστρέφει και να σκοράρει, δυο φορές μάλιστα, η Άιντραχτ κέρδισε 3-1 τη Σάλκε. Όλα τα αποτελέσματα, οι σκόρερ, τα highlights και η βαθμολογία στη Bundesliga.

Βundesliga: Δυο γκολ ο Γιόβιτς στη νίκη της Άιντραχτ, κέρδισε και ξέφυγε η Μπάγερν (highlights)!

Τι κι αν προερχόταν από ήττα (3-2 καίτοι προηγήθηκε 2-0) στο Μένχενγκλαντμπαχ από την τοπική Μπορούσια κι αποκλεισμό (στα πέναλτι), στο Κύπελλο, απο το Κιέλο (της 2ης Κατηγορίας...), αποτελέσματα που προκάλεσαν γκρίνιες στο Μόναχο και μεταξύ των οπαδών της;

Η Μπάγερν δεν άφησε ανεκμετάλλευτες τις βαθμολογικές απώλειες της Λειψίας, και των Ντόρτμουντ - Μπάγερ Λεβερκούζεν και έστω με άγχος νίκησε την Φράιμπουργκ 2-1, εντός έδρας απομακρύνθηκε από τους διώκτες της.

Πλέον είναι στο +4 από την Λειψία και στο +7 από Βεστφαλούς κι «ασπιρίνες» κάνοντας ένα ακόμη βήμα, προς μια ακόμη «σαλατιέρα» αφού πήρε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα (με μια αγωνιστική για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος).

Ο Λούκα Γιόβιτς, δεν...έπιασε στη Ρεάλ Μαδρίτης και επέστρεψε στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Με το «καλημέρα» ο Σέρβος άσος, απέδειξε πως δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του και με δυο γκολ οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί της Σάλκε με 3-1. Πέρασε στο 62’ και με δύο γκολ...τέλειωσε τον αγώνα.

Ξεπέρασε επίδοση του Γκερντ Μίλερ ο Λεβαντόφσκι!

Οι Βαυροί προηγήθηκαν με το 21ο γκολ του Λεβαντόφσκι (σ. έσπασε το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ, από την σεζόν 1968-69 με 20 γκολ σε 16 αγωνιστικές!), που είχε και δοκάρι (59'), αλλά ισοφαρίστηκαν από τον νεοεισελθόντα Πέτερσεν, με τον Μίλερ να δίνει τη λύση στο 74ο λεπτό για την ομάδα του Φλικ.

Η οποία είχε και την τύχη με το μέρος της αφού στο 91' στο δοκάρι κατέληξε προσπάθεια του Πέτερσεν.
Στα αξιοσημείωτα ο τραυματισμός του Γκνάμπρι που αντικαταστάθηκε από τον Σανέ (28')

Τα ματς του Σαββάτου

Τραυματική ήταν για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ η 16η αγωνιστική της Bundesliga, καθώς η ομάδα της Βεστφαλίας έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με αντίπαλο την ουραγό (μαζί με τη Σάλκε) Μάιντς!

Το χειρότερο για τη Ντόρτμουντ ήταν ο τρόπος με τον οποίο χάθηκε η νίκη, καθώς στο 76ο λεπτό ο Μάρκο Ρόις είχε την ευκαιρία να σκοράρει με πέναλτι, όμως ο αρχηγός της Μπορούσια δεν τα κατάφερε στέλνοντας τη μπάλα απελπιστικά άουτ!

Την ίδια ώρα, η Λειψία τα έβρισκε... σκούρα απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, για να κατορθώσει τελικά να πάρει την ισοπαλία με σκορ 2-2. Μεγάλη νίκη πέτυχε η Βέρντερ, η οποία μέσα στο τρίλεπτο 84'-87' πέτυχε δυο γκολ για να κάμψει έτσι την αντίσταση της Άουγκσμπουργκ με 2-0.

Σε ματσάρα εξελίχθηκε το τελευταίο παιχνίδι της βραδιάς ανάμεσα στη Στουτγκάρδη και τη Γκλάντμπαχ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές και μάλιστα κρατούσαν το υπέρ τους 1-2 μέχρι το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως με πέναλτι στο 90'+6' οι γηπεδούχοι πήραν το «Χ» με 2-2!

Την Παρασκευή

Δε βρήκε... ασπιρίνη η Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Βερολίνο κόντρα στην τοπική Ουνιόν στο εναρκτήριο ματς της 16ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Oι φιλοξενούμενοι που στα τρία προηγούμενα ματς είχαν συγκομιδή ενός πόντου έχασαν με το μίνιμουμ σκορ από τους πρωτευουσιάνους που πέτυχαν το μοναδικό τέρμα της αναμέτρηση στο 88' με τον Τόιχερτ (που μπήκε στο γήπεδο στο 24' ως αναγκαστική αλλαγή στη θέση του Μπέκερ).

Έτσι όχι μόνο έμειναν αήττητοι (2ν. - 1 ισοπ.) στο 2021, αλλά πλησιάσαν τους χθεσινούς τους αντιπάλους στον πόντο, ανεβαίνοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας. Ταυτόχρονα, δεν επέτρεψαν στις «ασπιρίνες» να πλησιάσουν στο -1 από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/1

Ουνιόν Βερολίνου – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-0
(88' Τόιχερτ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/1

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μάιντς 1-1
(73' Μενιέ - 58' Οζτουνάλι)

Βόλφσμπουργκ – Λειψία 2-2
(23' Βέγκχορστ, 35' Στέφεν - 5' Μουκιέλε, 54' Ορμπάν)

Βέρντερ Βρέμης – Άουγκσμπουργκ 2-0
(84' Γκεμπρέ Σελασιέ, 87' Αγκού)

Χόφενχαϊμ – Αρμίνια Μπίλεφελντ 0-0

Κολωνία – Χέρτα Βερολίνου 0-0

Στουτγκάρδη – Γκλάντμπαχ 2-2
(58' Γκονζάλες, 90'+6' πέν. Βαμανγκιτουκά - 35' πέν. Στιντλ, 61' Ζακάρια)

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/1

Μπάγερν Μονάχου – Φράιμπουργκ 2-1
(7' Λεβαντόφκσι, 74' Μίλερ - 62' Πέτερσεν)

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε 3-1

(28' Αντρέ Σίλβα, 72', 90+1' Γιόβιτς - 29΄ Χοπ)

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ