Κλοπ σε Κλάτενμπεργκ: Δεν είμαι ο... Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, δεν παίζω «mind games»!

O Γιούργκεν Κλοπ δεν άφησε αναπάντητα τα σχόλια του Μαρκ Κλάτενμπεργκ περί προσπάθειας του να επηρεάσει το διαιτητή του Κυριακάτικου αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λέγοντας ότι δεν είναι ο... Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για να παίζει «mind games»! 

Κλοπ σε Κλάτενμπεργκ: Δεν είμαι ο... Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, δεν παίζω «mind games»!

Η Κυριακάτικη αναμέτρηση αναμέτρηση στο «Άνφιλντ» μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά μετά από χρόνια κρίνει τον ένοικο της κορυφής μεγαλώνοντας το δεδομένο ενδιαφέρον που προκαλεί η σύγκρουση των δύο δημοφιλέστερων και πιο επιτυχημένων ομάδων του «Νησιού» διαχρονικά.

Στη φιλολογία του αγώνα μπήκε κι ένας εκπρόσωπος του ...Ελληνικού ποδοσφαίρου (τρόπον τινά) ο, Άγγλος αρχιδιαιτητής της Super League Μαρκ Κλάτενμπεργκ, που κατηγόρησε τον Γιούργκεν Κλοπ ότι προσπαθεί να επηρεάσει τον διαιτητή του αγώνα μιλώντας για αντίπαλους ποδοσφαιριστές, που προσπαθούν να εκμαιεύσουν το πέναλτι.

Ο Κλάτενμπεργκ είπε ότι το ίδιο κάνουν κι οι Σαλάχ και Μανέ, ενώ τον κατηγόρησε ότι αναπληρώνει το κενό του... Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που συνήθιζε ν' ακολουθεί τέτοιες τακτικές επηρεασμού!

Έτσι στην συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, ο Τεύτονας μάνατζερ, ερωτηθείς σχετικά απάντησε, αιχμηρά, στα λεγόμενα Κλάτενμπεργκ:

«Είναι 100% πως δεν αναφέρω κάτι προσπαθώντας να κερδίσω εύνοια. Δεν έχει συμβεί ποτέ αυτό. Αν μου προκαλεί έκπληξη που κάποιος μιλάει για αυτά που έχω πει όπως ο Κλάτενμπεργκ;
Όχι. Είναι ωραίο που μπορούμε να μιλήσουμε για αυτόν. Δεν είμαι ο Σερ Άλεξ για διάφορους λόγους. Όταν άνθρωποι όπως ο Κλάτενμπεργκ μιλούν τώρα, αυτό λέει πολύ περισσότερα για εκείνους παρά για εμένα... Δεν έχω τις ικανότητες για να παίζω παιχνίδια μυαλού (mind games), αυτό είναι το πρόβλημά μου».

Στα αγωνιστικά αποκάλυψε ότι ο Ναμπί Κεϊτά δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του και δεν υπολογίζεται για το ντέρμπι, ενώ κληθείς να μιλήσει για κάποιους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεμονωμένα, έκανε ειδική μνεία στους Μπρούνο Φερνάντες και Μάρκους Ράσφορντ.

Για την σημασία του αγώνα πάντως δεν εκτίμησε ότι θα κρίνει την έκβαση του τίτλου:

«Από μόνη της η νίκη κόντρα στην Γιουνάιτεντ έχει μεγάλη αξία, δεν χρειάζεται να βρίσκονται στην πρώτη θέση που είναι τώρα για να θέλουμε τη νίκη απέναντί τους. Αξίζουν τους πόντους που έχουν μαζέψει ως τώρα.

Υπάρχει ακόμα δρόμος στη φετινή σεζόν και η Μάντσεστερ Σίτι είναι επίσης πολύ κοντά στην κορυφή».