Bundesliga: Νίκες για Ντόρτμουντ και Σάλκε με σούπερ Χάαλαντ και Χόουπ! (highlights)

Την ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ για το μεγαλύτερο διάστημα χωρίς νίκη στη Bundesliga απέφυγε η Σάλκε, η οποία συνέτριψε τη Χόφενχαϊμ, ενώ λίγο αργότερα η Ντόρτμουντ πέρασε εμφατικά από τη Λειψία! Αποτελέσματα, σκόρερ, highlights και βαθμολογία.

Bundesliga: Νίκες για Ντόρτμουντ και Σάλκε με σούπερ Χάαλαντ και Χόουπ! (highlights)

Κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζουν έχουν στη Σάλκε, καθώς η 9η Ιανουαρίου έμελλε να είναι η ημερομηνία κατά την οποία οι «Κνάπεν» θα έπαιρναν νίκη στη Bundesliga, σχεδόν ένα χρόνο μετά την τελευταία φορά που το είχαν πετύχει ξανά!

Πράγματι, η ομάδα του Κρίστιαν Γκρος όχι μόνο νίκησε αλλά συνέτριψε με σκορ 4-0 τη Χόφενχαϊμ, αποφεύγοντας έτσι την ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ για το μεγαλύτερο διάστημα χωρίς νίκη, το οποίο κρατάει από τη σεζόν 1965-1966!

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Σάλκε ο 19χρονος Αμερικανός Μάθιου Χόουπ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ οδηγώντας την ομάδα του στη μεγάλη νίκη. Ο πιτσιρικάς, μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που σημειώνει τρία γκολ σε ένα παιχνίδι στην ιστορία της Bundesliga!

Τεράστια σε έκταση νίκη πέτυχε και η Φράιμπουργκ, που ισοπέδωσε με 5-0 την Κολωνία, η Βέρντερ Βρέμης κράτησε στο ισόπαλο 1-1 τη Μπάγερ στο Λεβερκούζεν, ενώ η Άιντραχ Φρανκφούρτης πέρασε νικηφόρα από το Μάιντς με 0-2.

Στο ακροτελεύτιο παιχνίδι της ημέρας, η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν επιβλητική στο εκτός έδρας ντέρμπι με αντίπαλο τη Λειψία, κερδίζοντας με σκορ 1-3 χάρη σε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση από τον απίθανο Έρλινγκ Χάαλαντ, που σκόραρε δις!

Την Παρασκευή

Από τις 27 Σεπτέμβρη και το 4-1 από την Χόφενχαϊμ η Μπάγερν Μονάχου αγνοούσε την ήττα σ' όλες τις διοργανώσεις, ώσπου πήγε στο Μένχενγκλαντμπαχ για ν' αντιμετωπίσει την τοπική Μπορούσια κι έχασε με το... χορταστικό 3-2.

Παρότι προηγήθηκε 2-0 στο 26' με γκολ των Λεβαντόφσκι (πέναλτι) και Γκορέτζκα τα «πουλάρια», που προέρχονταν από «διπλό» στο Μπίλεφελντ, όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω αλλά γύρισαν το εναρκτήριο ματς της 15ης αγωνιστικής της Bundesliga... τούμπα!

Πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο αφού σκόραρε δις ο μεγάλος του πρωταγωνιστής του ματς Χόφμαν (από ισάριθμες πάσες του Στιντλ) σε διάστημα 10 λεπτών και ολοκλήρωσαν την «ολική επαναφορά» με τον Νόιχαους (που είχε υποπέσει στο πέναλτι του 0-1 κάνοντας χέρι) ν' αξιοποιεί πάσα του Χόφμαν.

Μάλιστα η Γκλάντμπαχ ήταν κι η αμέσως προηγούμενη ομάδα που είχε υποχρέωσει σε ήττα την Μπάγερν με ανατροπή (2-1)! Κάτι που είχε να συμβεί από τις 7 Δεκέμβρη του 2019! Η ομάδα του Φλικ παρότι είχε χρόνο για ν΄αναστρέψει την κατάσταση δεν τα κατάφερε και κινδυνεύσει σήμερα, αν η Λειψία κερδίσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ να βρεθεί δεύτερη.

Το προφίλ της 15ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/1

Γκλαντμπαχ – Μπάγερν Μονάχου 3-2
(35', 45' Χόφμαν, 49' Νόϊχαους - 20' πεν. Λεβαντόφσκι, 26' Γκορέτζκα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/1

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Βέρντερ Βρέμης 1-1
(70' Σικ - 52' Τοπράκ)

Φράιμπουργκ - Κολωνία 5-0
(18' Ντεμίροβιτς, 39' Χέφλερ, 59' Σάλαϊ, 69' Λίνχαρτ, 79' Χέλερ)

Ουνιόν Βερολίνου - Βόλφσμπουργκ 2-2
(29' Μπέκερ, 52' Άντριτς - 10' Στέφεν, 65' πέν. Βέγκχορστ)

Σάλκε - Χόφενχαϊμ 4-0
(42', 57', 63' Χόουπ, 80' Χαρίτ)

Μάιντς - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-2
(24' πέν., 72' πέν. Αντρέ Σίλβα)

Λειψία - Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-3
(90' Σέρλοτ - 55' Σάντσο, 71', 84' Χάαλαντ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/1

16.00: Άουγκσμπουργκ - Στουτγκάρδη

19.00: Αρμίνια Μπίλεφελντ - Χέρτα Βερολίνου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ