Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 2-3: Με το αριστερό (του Μέσι) το ντεμπούτο Μαρθελίνο (Ηighlights)!

Δύο γκολ, ισάριθμα δοκάρια και ένα γκολ που ξεκίνησε από τα δικά του πόδια είχε ο Λιονέλ Μέσι στο «διπλό» της Μπαρτσελόνα στο Μπιλμπάο επί της Αθλέτικ (3-2), σ' εξ αναβολής ματς της La Liga, φέρνοντας τους Καταλανούς στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 2-3: Με το αριστερό (του Μέσι) το ντεμπούτο Μαρθελίνο (Ηighlights)!

Σε προσωπικό σόου μετέτρεψε ο Λέο Μέσι την εξ αναβολής αναμέτρηση (για τη 2η αγωνιστική) της Μπαρτσελόνα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για τη La Liga οδηγώντας τους Καταλανούς στην επικράτηση με 3-2.

Ο Αργεντινός αρχηγός των «μπλαουγκράνα» είχε δύο γκολ, ισάριθμα δοκάρια ενώ από τα πόδια του ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης.

Ήταν η πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν που οι «μπλαουγκράνα» πέτυχαν δύο κολλητές εκτός έδρας νίκες κι ανέβηκαν 3οι στην βαθμολογία.

Κι αυτό παρότι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ από τα ...αποδυτήρια (3') εξαιτίας του γκολ του Γουίλιαμς (πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο απέφυγε τον Αραούχο και νίκησε τον Τερ Στέγκεν).

Ωστόσο ο Μέσι κι οι υπόλοιποι παίκτες του Κούμαν ...χάλασαν το ντεμπούτο του Μαρθελίνο στον πάγκο των Βάσκων.

Στο 14' από γέμισμα του Αργεντινού ο προωθημένος Ντε Γιονγκ γύρισε με...ακροβατικό τρόπο την μπάλα στον Πέδρι που με κεφαλιά ισοφάρισε.

Ο νεαρός που αποτελεί αποκάλυψη της Μπάρτσα στην σεζόν στο 38' «συνδιαλέχθηκε» με τον Μέσι και του έδωσε ασίστ με το τακούνι για να γυρίσει εκείνος το ματς ...τούμπα.

Ο Αργεντινός στην επανάληψη είχε δοκάρι (59'), αλλά στο 62' από πάσα του Γκριεζμάν μέσα στην περιοχή έκανε το 1-3.

Στο 72' το «σίδερο» του στέρησε το χατ τρικ, ενώ τον τίτλο του κορυφαίου του γηπέδου δεν του τον στέρησε ούτε η λάθος πάσα στο 90' απ' όπου ο Μουνιάιν, μ' υπέροχο φαλτσαριστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, αξιοποιώντας πάσα του Μπερενγκέρ.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Μαρθελίνο): Σιμόν, Κάπα, Νούνιεθ, Μαρτίνεθ, Γιούρι (32' Μπαλενθιάγα), Βενθέντορ, Βέσγκα (66' Ντάνι Γκαρθία), Ντε Μάρκος (66' Μπερενγκέρ), Μουνιαΐν, Ραούλ Γκαρθία (80' Μορθίγιο), Γουίλιαμς.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Ντεστ (75' Μινγκέθα), Αραούχο, Λeνγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Πέδρι, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (75' Μπρέθγουεϊτ), Μέσι.