Premier League: H Λίβερπουλ άφησε δυο βαθμούς στο Νιούκαστλ (highlights)

Η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να αλώσει το Νιούκαστλ (0-0. Η Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ στο 94΄νίκησε 1-0 με τη  Γουλβς στο «Όλντ Τράφορντ». Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και η βαθμολογία.

Premier League: H Λίβερπουλ άφησε δυο βαθμούς στο Νιούκαστλ (highlights)

Παρά την υπεροχή της η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να σκοράρει στο Νιούκαστλ κι έχασε την ευκαιρία ξεφύγει στην κορυφή της Premier League.

Αυτή ήταν δεύτερη σερί ισοπαλία στο πρωτάθλημα (προηγήθηκε το εντός έδρας 1-1 με την Γουέστ Μπρομ).

Τα ματς της Τρίτης 29/12

Η Γουλβς έδειχνε ικανή να πάρει βαθμό στο «Ολντ Τράφορντ» αλλά ο Μάρκους Ράσφορντ σκόραρε στο 90+4 και τους χάλασε τα σχέδια.

Με τη νίκη αυτή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέβηκε στη 2η θέση και πλησίασε τη Λίβερπουλ στους 2 βαθμούς.

Η Άρσεναλ πήρε φόρα και μετά την Τσέλσι νίκησε απόψε εκτός έδρας 1-0 την Μπράιτον κι απομακρύνθηκε για τα καλά από την επικίνδυνη ζώνη. Σκόρερ του μοναδικού γκολ ο Λακαζέτ που μόλις είχε έρθει από τον πάγκο.

Η Λιντς χρειάστηκε ένα απίθανο αυτογκόλ για να ανοίξει το σκορ κόντρα στη Γουέστ Μπρομ αλλά μετά ήταν ισοπεδωτική και έφτασε στο άνετο 5-0 έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ.

Η Μπέρνλι πήρε βαθιά ανάσα με το 1-0 επί της ουραγού Σέφιλντ χάρις στο γκολ του αμυντικού Μι. Χωρίς γκολ έληξε το Σαουθάμπτον - Γουέστ Χαμ

Tα ματς της Δευτέρας 28/12

Δεν έπεισε και πάλι η Τσέλσι η οποία έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Άστον Βίλα στο Στάμφορντ Μπριτζ, με τους Λονδρέζους να πηγαίνουν στο -6 από την κορυφή της βαθμολογίας έχοντας και ένα ματς περισσότερο.

Η Τσέλσι μπορεί να προηγήθηκε με όμορφο γκολ του Ολιβιέ Ζιρού στο 34΄, με κεφαλιά-ψαράκι, αλλά η Άστον Βίλα "απάντησε" με τον Ελ Γκάζι στο 50΄με κοντινό πλασέ για το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Η Λέστερ δεν κατόρθωσε να υπερκεράσει την αντίσταση της Κρίσταλ Πάλας κι άφησε δύο βαθμούς στο «Σέλχαρστ Παρκ». Οι δύο ομάδες έμεινεν στο 1-1 με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την ευκαιρία να προσπεράσουν την Έβερτον και να βρεθούν στη δεύτερη θέση, έστω και με παιχνίδι περισσότερο.

Στην εναρκτήρια αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με τον Ζαχά στο 58ο λεπτό και φαίνονταν ικανοί να κρατήσουν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Στο 83΄ ήρθε ο Μπαρνς να σώσει το βαθμό για τις «αλεπούδες», σκοράροντας ακόμη ένα σημαντικό γκολ φέτος για τη Λέστερ.

Να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν εκείνοι στο σκορ, όταν στο 18ο λεπτό ο Τόμκινς έκανε πέναλτι στον Τόμας, αλλά ο Ιεανάτσο δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Γκουάιτα από τα 11 βήματα, καθώς ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στην Premier League:

Κρίσταλ Πάλας-Λέστερ 1-1

(58΄ Ζαχά - 83΄ Μπαρνς)

Τσέλσι-Άστον Βίλα 1-1

(34΄ Ζιρού - 50΄ Ελ-Γκαζί)

Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι Αναβλήθηκε

Τρίτη, 29/12/2020

Μπράιτον-Άρσεναλ

(66΄Λακαζέτ)

Μπέρνλι-Σέφιλντ Γιουν. 1-0

(32΄Μι)

Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ 0-0

Γουέστ Μπρομ-Λιντς 0-5

(9΄αυτ. Σόγιερς, 31΄Αλοίσκι, 36΄Χάρισον, 72΄Ραφίνια)

Μάντσεστερ Γ.-Γουλβς 1-0

(90+4 Ράσφορντ)

Τετάρτη 30/12

Τότεναμ - Φούλαμ (αναβολή

Νιούκαστλ - Λίβερπουλ 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (16 αγ.)