Σάντος: «Δεν ισοφάρισε το ρεκόρ του Πελέ ο Μέσι»

Η Σάντος πήρε θέση για το ρεκόρ του Πελέ που ισοφάρισε ο Μέσι με τα 643 γκολ με τη φανέλα μίας ομάδας και ξεκαθάρισε ότι ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος είχε πετύχει σχεδόν τα διπλάσια.

Σάντος: «Δεν ισοφάρισε το ρεκόρ του Πελέ ο Μέσι»

Ήταν αναμενόμενο ότι θα ερχόταν η στιγμή που κάποιος θα «αμφισβητούσε» το ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι και της ισοφάρισης του ρεκόρ των 643 γκολ που πέτυχε με μία ομάδα (την Μπαρτσελόνα), όπως είχε κάνει επισήμως και ο Πελέ με τη φανέλα της Σάντος. Τώρα ο Μέσι έχει φτάσει τα 644, αλλά η Σάντος με επίσημη ανακοίνωσή της, ξεκαθάρισε ότι ο Πελέ είχε με τη φανέλα της σχεδόν τα διπλάσια γκολ!

«Ο Πελέ σημείωσε 1.091 γκολ για την Σάντος. Στους υπολογισμούς του εξειδικευμένου Τύπου, ο Βασιλιάς του Ποδοσφαίρου σημείωσε 643 σε διοργανώσεις και τα υπόλοιπα 448, επιτεύχθηκαν σε φιλικούς αγώνες και διοργανώσεις, οι οποίοι μπήκαν στην λήθη του χρόνου, σαν να είχαν λιγότερη αξία από τις υπόλοιπες», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Σάντος, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι ορισμένα γκολ που πέτυχε σε φιλικά, τα σημείωσε απέναντι σε μεγάλες ομάδες της εποχής.

Έφερε ως παράδειγμα την Μπαρτσελόνα, υπενθυμίζοντας ότι ο Πελέ σε φιλικό είχε σκοράρει τέσσερις φορές εναντίον των «μπλαουγκράνα».

Βέβαια, η ανακοίνωση της Σάντος - όπως αναμενόταν - προκάλεσε αντιδράσεις στους θαυμαστές του Μέσι, οι οποίοι στα σόσιαλ μίντια τόνιζαν το αυτονόητο. Ότι αν μετρήσει ο Μέσι τα γκολ που έχει πετύχει στα φιλικά με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, μπορεί να έχει ξεπεράσει τα 1.091 συνολικά, τα οποία επικαλείται η Σάντος για τον Πελέ σε επίσημα και φιλικά.