La Liga: O Mέσι λύτρωσε (1-0) την Μπαρτσελόνα με τη Λεβάντε (Highlights)

Ένα γκολ του Λιονέλ Μέσι στο 76΄ έβγαλε από τη δύσκολη θέση την Μπαρτσελόνα στο ματς με τη Λεβάντε.Αποτελέσματα, βαθμολογία, highlights από την 13η αγωνιστική της La Liga.

La Liga: O Mέσι λύτρωσε (1-0) την Μπαρτσελόνα με τη Λεβάντε (Highlights)

Ο γκολκίπερ Αϊτόρ έκανε απίθανο ματς στο Καπ Νου και κρατούσε ζωντανή την Λεβάντε μέχρι το 76΄όταν με φοβερό σουτ ο Λιονέλ Μέσι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε τη νίκη-ανάσα στη Μπαρτσελόνα.

Μπέτις και Βιγιαρεάλ έμειναν στο 1-1 στο «Benito Villamarín», αποτέλεσμα που δεν χαροποίησε καμιά από τις δυο ομάδες. Πρωταγωνιστές του αγώνα αναδείχθηκαν οι δυο τερματοφύλακες Ζοέλ Ρόμπλες και Σέρχιο Ασένχο που έκαναν σωρεία αποκρούσεων.

Η Βιγιαρεάλ άνοιξε το σκορ στο 5' με τον Πάου Τόρες και η Μπέτις ισοφάρισε στο 51' με τον Αϊτόρ Ρουμπιάλ.

Την ευκαιρία να αποσπαστεί στην κορυφή έχασε η Ρεάλ Σοσιεδάδ που κόλλησε στο 1-1 με την Εϊμπάρ στο γήπεδο της. Κι όμως το ματς άρχισε καλά για τη Ρεάλ που άνοιξε το σκορ στο 19ο λεπτό με τον Μπαρενετσέα.

H Eϊμπάρ ισοφάρισε στο 66΄με τον Ενρίτς. Στη συνέχεια η Ρεάλ πίεσε για το 2-1 κι έχασε ευκαιρίες, με μεγαλύτερη αυτή στο 70΄όταν ο Πόρτου έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Στο 80΄η Σοσιεδάδ σκόραρε με τον Θουμπελδία αλλά το γκολ ακυρώθηκε από τον VAR.

Oι αγώνες του Σαββάτου 12/12

Κατώτερη των προσδοκιών παρουσιάστηκε η Ατλέτικο Μαδρίτης που ηττήθηκε με 2-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Αλφρέντο Ντι Στέφανο". Οι "ροχιμπλάνκος" έχασαν την ευκαιρία να αυξήσουν τη διαφορά τους από τη Ρεάλ ή και να τη διατηρήσουν στους έξι βαθμούς. Πλέον η ομάδα του Ζιντάν μείωσε στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η Ατλέτικο δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή του αγώνα να προβληματίσει τη Ρεάλ. Το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν ακίνδυνο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δίκαια ηττήθηκε με 2-0. Η Ρεάλ προηγήθηκε στο 15' με κεφαλιά του Κασεμίρο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο και έψαχναν ακόμα ένα γκολ για να καθαρίσουν το ματς. Αυτό ήρθε στο 63' με τον Καρβαχάλ να κάνει ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια στην πλάτη του Όμπλακ για να γίνει το 2-0.

Μία νίκη "χρυσάφι" πήρε η Ουέσκα που επικράτησε με σκορ 1-0 της Αλαβές. Η ομάδα του Δημήτρη Σιόβα ήθελε τους βαθμούς, διότι καταβάλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη στην οποία βρίσκεται σταθερά. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στην Ουέσκα το σημείωσε στο 66' ο Οντιβέρος.

Η Σεβίλλη είχε δοκάρι στο 19' με σουτ του Χορδάν αλλά στη συνέχεια δεν απείλησε ιδιαίτερα τη Χετάφε. Ώσπου στο 81' ο Σούσο έβγαλε σέντρα και ο Ετσέιτα σημείωσε ένα καταπληκτικό αυτογκόλ για το 0-1.

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι Βαλένθια και Μπιλμπάο έμειναν στο 2-2 στο "Μεστάγια". Οι "νυχτερίδες" αποδείχτηκαν πολύ σκληρές για να πεθάνουν απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο. Οι Βάσκοι ήταν πολύ καλύτεροι αλλά βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 26' με πέναλτι του Σολέρ. Στο 55' ο Βιγιάιμπρε έκανε το 1-1 για την Αθλέτικ και στο 80' ο Γκαρσία έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Η Βαλένθια, ωστόσο, δεν τα παράτησε και στο 83' με τον Βαγιέχο ισοφάρισε σε 2-2 και πήρε τον βαθμό.

Το ματς της Παρασκευής

Σπουδαία νίκη κατάφερε και πήρε η Βαγιαδολίδ, η οποία επικράτησε με σκορ 3-2 επί της Οσασούνα. Έσπασαν καρδιές στην αναμέτρηση των δύο ομάδων που είχε ανατροπές και πολλά γκολ. Η Βαγιαδολίδ άνοιξε το σκορ στο 7' με τον Βέισμαν και η Οσασούνα έκανε την ανατροπή πριν βγει το ημίχρονο με τον Μπούντιμιρ και τον Τόρες.

Στην επανάληψη η Βαγιαδολίδ ισοφάρισε με πέναλτι του Ορελάνα και πήρε τη νίκη στο 76' με τον Βέισμαν. Μία νίκη "χρυσάφι" για τους γηπεδούχους που είχε ως αποτέλεσμα να τους βγάλει από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Οσασούνα από την πλευρά της παραμένει προτελευταία.

Παρασκευή 11/12

Βαγιαδολίδ-Οσασούνα 3-2

7', 76' Βέισμαν, 56' πεν. Ορελάνα - 27' Μπούντιμιρ, 43' Τόρες

Σάββατο 12/12

Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-2

26' πεν. Σολέρ, 83' Βαγιέχο - 55' Βιγιάιμπρε, 80' πεν. Γκαρσία

Χετάφε-Σεβίλλη 0-1

(82΄αυτογκόλ Ετσέιτα)

Ουέσκα-Αλαβες 1-0

66' Οντιβέρος

Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο 2-0

15' Κασεμίρο, 63΄αυτ. Όμπλακ

Κυριακή 13/12

Σοσιεδάδ-Εϊμπάρ 1-1

(19΄Μπαρενετσέα - 66΄Ενρίτς)

Μπέτις-Βιγιαρεάλ 1-1

(51΄Ρουμπιάλ - 5΄Τόρες)

Έλτσε-Γρανάδα 0-1

(42’ Σουάρες)

Μπαρτσελόνα-Λεβάντε 1-0

(76΄Μέσι)

Δευτέρα 14/12

22:00 Θέλτα-Κάντιθ

Η βαθμολογία