Λίβερπουλ-Γουλβς: Τσιμίκας, Ποντένσε αντίπαλοι στο «Άνφιλντ»

Η Λίβερπουλ φιλοξένησε τη Γουλβς για την Premier Legaue και ο Κώστας Τσιμίκας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ξανά με τον Ντανιέλ Ποντένσε.

Λίβερπουλ-Γουλβς: Τσιμίκας, Ποντένσε αντίπαλοι στο «Άνφιλντ»

Πέρσι τέτοια εποχή Κώστας Τσιμίκας και Ντανιέλ Ποντένσε συνυπήρχαν κάτω από την ίδια ποδοσφαιρική στέγη. Μαζί περνούσαν τις ημέρες τους στον Ρέντη και τις περισσότερες φορές μέσα στα παιχνίδια έπαιζαν και στην ίδια πλευρά. Μπροστά ο Πορτογάλος και πίσω ο Έλληνας μπακ δημιουργώντας μία εξαιρετική πλευρά.

Ήταν οι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν από τον περσινό Ολυμπιακό και είχαν μπει στο… στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Ο Ντανιέλ Ποντένσε τον Ιανουάριο του 2020 μετακόμισε στο Γούλβερχαμπντον προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του με τη φανέλα της Γουλβς. Μία μεταγραφή που έβαλε στο ταμείο του Ολυμπιακού κάτι περισσότερο από 20 εκατ. ευρώ.

Τον περασμένο Αύγουστο και μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γουλβς μπήκε στην τελική ευθεία η μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ. Τότε οι δύο τους είχαν συναντηθεί ως αντίπαλοι στο "Μολινό", αλλά τρεις ημέρες μετά από εκείνη την αναμέτρηση ο "Τσίμι" τα μάζεψε και ταξίδεψε στο Λίβερπουλ για να τελειώσει τη μεταγραφή του στους Reds. Ο Ολυμπιακός έβαλε στο ταμείο κοντά στα 16 εκατ. ευρώ και ο Τσιμίκας έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του.

Οι μέχρι πριν ένα χρόνο συμπαίκτες στον Ολυμπιακό συναντήθηκαν απόψε στο "Άνφιλντ". Οικοδεσπότης με τη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας για να φιλοξενήσει τον Ποντένσε με τη Γουλβς. Οι δυο τους συναντήθηκαν πριν τη σέντρα και είχαν την ευκαιρία να τα πουν. Η φωτογραφία τους έκανε το γύρο του διαδικτύου και φυσικά για τον Ολυμπιακό δεν είναι και μικρό πράγμα να έχει δύο παίκτες του σε παιχνίδι της Premier League. Ο Ποντένσε ξεκίνησε βασικός σε αυτό το ματς, ενώ ο Τσιμίκας έμεινε στον πάγκο.