Ζλάταν: «Το καλοκαίρι σκέφτηκα να αποσυρθώ - Χωρίς το ποδόσφαιρο ποιος είμαι;»

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποκάλυψε γιατί έφτασε κοντά στο να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο, τι άλλαξε τη γνώμη του αλλά και τι πήγε στραβά στην Μπαρτσελόνα

Ζλάταν: «Το καλοκαίρι σκέφτηκα να αποσυρθώ - Χωρίς το ποδόσφαιρο ποιος είμαι;»

Κοντά στην απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του πέρσι το καλοκαίρι βρέθηκε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο «Sky Sport Italia», καθώς ένιωθε πως η ηλικία του επηρέαζε στην απόδοσή του, ενώ ήταν πιο έντονη η επιθυμία του να βρίσκεται δίπλα στην οικογένεια του.

Ο Σουηδός ανέφερε αρχικά: «Νιώθω σαν στο σπίτι μου στη Μίλαν. Ποια ήταν η πρώτη μου εμπειρία στη Μίλαν; Ο Γκαλιάνι, ήρθε στη Βαρκελώνη για να με δει, έβγαλε το σακάκι του, κάθισε δίπλα μου και είπε ότι δεν θα φύγει μέχρι να πάω μαζί του. Η γυναίκα μου που ήταν δίπλα μου απόρησε και με ρώτησε "ποιος είναι αυτός;"».

Μιλώντας για τη Μπαρτσελόνα επεσήμανε: «Τώρα όσον αφορά την Μπαρτσελόνα. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά. Ακόμα και σήμερα δεν καταλαβαίνω ποιο ήταν το πρόβλημα. Εάν δεν ήξερα τι να λύσω, δεν θα μπορούσα να το λύσω».

Για την απόφαση να συνεχίσει στη Μίλαν υποστήριξε: «Στη Μίλαν αποφάσισα να πάω γιατί θέλω να την επαναφέρω στην κορυφή. Δεν ήθελα να πάω σε μία ομάδα που βρίσκεται ήδη στην πρώτη θέση. Εάν φοβόμουν δεν είχα υπογράψει. Όπως και στη Γιουνάιτεντ. Όταν πήγα μου έλεγαν ότι ήμουν πολύ μεγάλος για να πάω εκεί. Ότι θα έχανα μόνο πράγματα. Πριν από δέκα χρόνια σκεφτόμουν διαφορετικά. Όταν είσαι νέος το ζεις περισσότερο "rock 'n' roll". Σήμερα όμως έχοντας περισσότερη εμπειρία καταλαβαίνεις διαφορετικά τις καταστάσεις».

Μιλώντας για την απόφαση που πήρε το καλοκαίρι να αποσυρθεί είπε: «Το καλοκαίρι ο Πιόλι με πλησίασε και με ρώτησε αν θα συνεχίσω. Του είπα "όχι δεν πρόκειται. Αρκετά. Η οικογένεια μου είναι επίσης σημαντική. Είμαι εδώ μόνος και θυσιάζομαι. Για έξι μήνες μπορώ να παίξω αλλά δεν θέλω να μείνω για μία ακόμη ολόκληρη σεζόν". Ο Πιόλι τότε μου είπε "Εντάξει, το σέβομαι".

Την επόμενη ημέρα μιλήσαμε ξανά και του είπα "Αποφάσισα τελικά να αποσυρθώ. Ξέχνα το συμβόλαιο. Σε αυτή την ηλικία δεν είναι σημαντικό". Τότε κάτι άλλαξε μέσα και δεν ήθελα να το μετανιώσω. Έτσι κάλεσα αμέσως τη Μίλαν και τους ανακοίνωσα πως θα συνεχίσω. Όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ, έλεγα πως όταν φτάσω 35-36 ετών θα κρεμάσω τα παπούτσια μου».

Ο Ιμπραΐμοβιτς αποκάλυψε ότι ο τραυματισμός στο γόνατο που υπέστη στην Γιουνάιτεντ το 2017, τον έπεισε ότι πρέπει να παίξει όσο το δυνατόν περισσότερο: «Μετά τον τραυματισμό, είπα στον εαυτό μου να συνεχίσω όσο μπορώ. Χωρίς το ποδόσφαιρο ποιος είμαι; Όταν δεν κάνεις αυτό που έχεις κάνει για 25 χρόνια, δεν είναι εύκολο. Είμαι έτοιμος να αποσυρθώ; Όχι, γιατί νιώθω πολύ καλά».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας