Ρεάλ Μαδρίτης: Σε αυτά τα ματς... παίζει το κεφάλι του ο Ζινεντίν Ζιντάν

Κρίσιμη εβδομάδα έρχεται για τον Ζινεντίν Ζιντάν που παίζει το μέλλον του στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης

 Ρεάλ Μαδρίτης: Σε αυτά τα ματς... παίζει το κεφάλι του ο Ζινεντίν Ζιντάν

Οι δύο σερί ήττες της Ρεάλ Μαδρίτης από την Αλαβές για το ισπανικό πρωτάθλημα και την Σαχτάρ στο Champions League έχουν ήδη δυσχεράνει την ήδη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο Ζινεντίν Ζιντάν και όπως φαίνεται η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τεχνικό της «Βασίλισσας».

Η Ρεάλ έχει μία σειρά αγώνων, αρχής γενομένης από τη σαββατιάτικη (5/12) αναμέτρηση με τη Σεβίλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», για τη 12η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, στην οποία όπως φαίνεται θα κριθεί το μέλλον του Ζιντάν στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Μετά τη Σεβίλλη, η Ρεάλ θα υποδεχθεί την Γκλάντμπαχ σε έναν τελικό πρόκρισης στους «16» του Champions League, ενώ το μεθεπόμενο Σάββατο (12/12) αντιμετωπίζει στο μεγάλο ντέρμπι της Μαδρίτης την Ατλέτικο, η οποία βρίσκεται στο +6 και με ένα ματς λιγότερο.

Η Ρεάλ του Ζινεντίν Ζιντάν έχει βρεθεί και στο παρελθόν με τη πλάτη στον τοίχο και έχει αντιδράσει πολύ καλά, αλλά αυτή τη φορά, τα προβλήματα είναι πολλαπλάσια: Τραυματισμοί, ντεφορμάρισμα βασικών παικτών, παιδαριώδη λάθη…

Η εξόρμησή της δε στη Σεβίλλη είναι εκ του προοιμίου δύσκολη από τη στιγμή που οι Ανδαλουσιάνοι θέλουν και αυτοί από την πλευρά τους αντίδραση, καθώς γνώρισαν τη συντριβή με 4-0 από την Τσέλσι στο Champions League.

Καθοριστικές για την παραμονή του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο. Άπαντες θεωρούν πως η αναμέτρηση της ερχόμενης εβδομάδας με την Γκλάντμπαχ (9/12, 22:00) για την 6η και τελευταία αγωνιστική στους ομίλους του Champions League θα κρίνει και το μέλλον του «Ζιζού» στους Μαδριλένους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sport», ο συγκεκριμένος αγώνας μοιάζει με «τελεσίγραφο» των διοικούντων προς τον Γάλλο προπονητή, ενώ η «As» κάνει λόγο για «αντίστροφη μέτρηση» που έχει αρχίσει για τον «ZZ», ο οποίος γνωρίζει καλά ότι ο αγώνας με τους Γερμανούς θα είναι αποφασιστικός.


Την ίδια ώρα, η «Marca»... μετρά τις ημέρες και εκτιμά ότι σε εννέα ημέρες θα γίνει γνωστό εάν ο Ζιντάν θα παραμείνει στην θέση του, ενώ η «El Pais» γράφει για τον «Ζιντάν πριν την άβυσσο». Και όλα αυτά, ενώ τα ονόματα των Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και Ραούλ εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά στον... ουρανό της Μαδρίτης, για την διαδοχή του επιτυχημένου τεχνικού.