Τα τελευταία λόγια του Μαραντόνα προτού «φύγει» από τη ζωή

Τα ΜΜΕ της Αργεντινής αποκαλύπτουν τα τελευταία λόγια  του Μαραντόνα στο σπίτι του προτού πεθάνει.

Τα τελευταία λόγια του Μαραντόνα προτού «φύγει» από τη ζωή

Όσο περνούν οι ώρες, ολοένα και περισσότερες πληροφορίες βγαίνουν σχετικά με τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Τη στιγμή που ο δικηγόρος του ζητάει έρευνα, τα ΜΜΕ της Αργεντινής αποκάλυψαν τα όσα συνέβησαν λίγες ώρες προτού “φύγει” από τη ζωή ο 60χρονος “μάγος”.

Αρχικά τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν, ότι ο Μαραντόνα ξύπνησε λίγο πριν από τις 10 το πρωί, έφαγε λίγο πρωινό, περπάτησε λίγα μέτρα και εν συνεχεία ξαναξάπλωσε γιατί δεν αισθανόταν καλά. Όλα αυτά συνέβησαν στο σπίτι του, όπου είχε μεταφερθεί μετά την χειρουργική επέμβαση που είχε κάνει στο κεφάλι πριν από τρεις εβδομάδες. Όλο το 24ωρο ήταν δίπλα του ιατρικό προσωπικό και τον φρόντιζε.

Ο δικηγόρος του Μαραντόνα ζητάει έρευνα για το θάνατο του (pic)

Προτού ξαπλώσει για τελευταία φορά και δεν ξαναξυπνήσει, ο Μαραντόνα ψέλλισε στον ανιψιό του Εσποσίτο: “Τζόνι, δεν νιώθω καλά”. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, φαινόταν λίγο χλωμός και φοβόταν ότι είχε κρυώσει. Το μεσημέρι έπρεπε να σηκωθεί για να πάρει το φάρμακό του και όταν επιχείρησαν να τον ξυπνήσει η προσωπική του νοσοκόμα, τότε κατάλαβε ότι κάτι άσχημο είχε συμβεί, γιατί τον βρήκε αναίσθητο. Αμέσως κάλεσε το ασθενοφόρο και μέχρι να φτάσει στο σπίτι του, οι γιατροί που βρίσκονταν ήδη στην οικεία του προσπαθούσαν να του κάνουν ανάνηψη.

Μάταια όμως...

Η τελευταία επιθυμία…

Ο Ντιεγκίτο, πριν από περίπου 15 χρόνια, είχε εκφράσει σε συνέντευξή του την τελευταία του επιθυμία. Μιλώντας στην εφημερίδα Ole, είχε δηλώσει πως ήθελε να μπει στον τάφο του επιγραφή «Gracias a la pelota», δηλαδή «μπάλα, σε ευχαριστώ».

Συγκλονιστικός είναι και ο επίλογος από την αυτοβιογραφία του «θεού»: «Εγώ ο Ντιέγκο», «Αποφάσισα να τα πω όλα»:

«Αν ξαναγεννιόμουν θα ζητούσα από τον Θεό να μου δώσει τα ίδια-γιατί μου έδωσε πράγματι υπερβολικά πολλά-καθώς επίσης και τη δυνατότητα να παίξω όλους τους αγώνες και να βάλω όλα τα γκολ που διασκέδασαν τους Ναπολιτάνους, στην χώρα μου, ζωντανά, για τους Αργεντινούς…

» Είμαι περήφανος που έμεινα πιστός στις πεποιθήσεις μου, στις αρετές και τα ελαττώματά μου. Έπιασα τα 40 και μπορώ να κοιτάξω κατάματα όλο τον κόσμο. Δεν έκανα κακό σε κανέναν εκτός από τον εαυτό μου, δεν χρωστάω σε κανένα τίποτα, εκτός από την οικογένειά μου. Δίνω μάχη για την ζωή κάθε μέρα. Έχω δίπλα μου τους γονείς μου, έχω δίπλα μου τους φίλους μου. Έχω την γυναίκα μου και τις δύο κόρες που είναι τόσο αξιαγάπητες όσο τις είχα ονειρευτεί. Και πάνω απ’ όλα έχω τον σεβασμό της χώρας που αγαπώ… ναι, πάνω απ’ όλα, έχω τον σεβασμό των Αργεντινών και αυτό μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση.