«Όχι» από Ντόρτμουντ, Λειψία και Χέρτα στη νορβηγική καραντίνα!

Έχοντας... έννομο συμφέρον, οι Μπορούσια Ντόρτμουντ, Λειψία και Χέρτα Βερολίνου δεν δέχονται τη σύσταση της Νορβηγίας για καραντίνα δέκα ημερών στους διεθνείς παίκτες της ομάδας.

«Όχι» από Ντόρτμουντ, Λειψία και Χέρτα στη νορβηγική καραντίνα!

Αντίθετοι με την απόφαση της Νορβηγίας για καραντίνα όλων των διεθνών ποδοσφαιριστών της, είναι οι γερμανικοί σύλλογοι στους οποίους ανήκουν στο πρωτάθλημα της Bundesliga!

Ειδικότερα, ύστερα από ένα κρούσμα Covid-19, όλοι οι Σκανδιναβοί διεθνείς υποβλήθηκαν σε καραντίνα, σύμφωνα με τη νορβηγική στρατηγική για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Η Νορβηγική Ομοσπονδία απαιτεί να γίνεται σεβαστή αυτή η απομόνωση και από τους παίκτες όταν επιστρέφουν στους συλλόγους τους αυτή την εβδομάδα, ακόμη κι εκτός Νορβηγίας, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι διεθνείς έχουν δεσμευτεί σε αυτό γραπτώς.

Επομένως, αυτή η καραντίνα θα απαγόρευε στον σταρ της Ντόρτμουντ, Έρλινγκ Χάαλαντ, να παίξει στο πρωτάθλημα το Σάββατο, ενώ το ίδιο ισχύει για τον επιθετικό της Λειψίας, Αλεξάντερ Σόρλοτ και τον τερματοφύλακα της Χέρτα Βερολίνου, Ρούνε Γιάρσταϊν.

Και οι τρεις γερμανικές ομάδες εναντιώθηκαν αμέσως στις νορβηγικές συστάσεις περί καραντίνας, με τη Ντόρτμουντ να τονίζει σχετικά: «Υποθέτουμε ότι στο γερμανικό έδαφος ισχύει το γερμανικό δίκαιο. Αν τα επόμενα τεστ του Χάλαντ είναι αρνητικά, θα του επιτραπεί να παίξει το Σάββατο στο Βερολίνο εναντίον της Χέρτα».

Στο ίδιο μήκος κύματος η προσεχής αντίπαλός της Χέρτα Βερολίνου: «Η τοπική υγειονομική υπηρεσία είναι αρμόδια σε αυτό το ζήτημα και ότι ο Ρούνε μπορεί να συνεχίσει την προπόνηση, μόλις υποβληθεί σε δύο αρνητικά τεστ». Παρόμοια η τοποθέτηση και της Λειψίας, η οποία το Σάββατο θα αγωνιστεί στη Φρανκφούρτη.

Αφού ο διεθνής αμυντικός, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ομάρ Ελαμπντελαουί, βρέθηκε θετικός την Παρασκευή, η Νορβηγία έθεσε όλους τους παίκτες της Εθνικής σε καραντίνα δέκα ημερών και ο αγώνας του Nations League στη Ρουμανία ματαιώθηκε, εις βάρος της Νορβηγίας που δεν ταξίδεψε καν.

Για την προσεχή αναμέτρηση των Νορβηγών, με την Αυστρία την Τετάρτη (18/11), σχηματίστηκε επειγόντως μια ομάδα... ανάγκης, που περιλαμβάνει 13 ποδοσφαιριστές χωρίς διεθνή εμπειρία.