Τόνι Κρόος: «Μαριονέτες της FIFA και της UEFA οι παίκτες»

Ο Γερμανός διεθνής μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Τόνι Κρόος, ξέσπασε για το «ξεζούμισμα» των παικτών από τις συνεχείς διοργανώσεις

Τόνι Κρόος: «Μαριονέτες της FIFA και της UEFA οι παίκτες»

Την αντίθεση του στην αδιάκοπη αγωνιστική δραστηριότητα που επιβάλλουν οι UEFA και FIFA στη διάρκεια της σεζόν, για οικονομικούς λόγους, εκφράζει ο Τόνι Κρόος. Ο Γερμανός διεθνής μέσος της Ρεάλ αναφέρθηκε στην καταπόνηση των αθλητών από διοργανώσεις τύπου Nations League και ζητά τον περιορισμό στα ήδη υπάρχοντα πετυχημένα πρότζεκτ.

Μεταξύ άλλων, ο Κρόος ανέφερε σε δηλώσεις του στο podcast «Einfach mal Luppen»: «Δυστυχώς οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν λόγο για τον σχεδιασμό των διοργανώσεων. Είμαστε απλά οι μαριονέτες της FIFA και της UEFA. Αν υπήρχε ένας διεθνής οργανισμός παικτών δεν θα υπήρχαν και διοργανώσεις όπως το Nations League, ενώ το Ισπανικό Σούπερ Καπ δεν θα διεξαγόταν στην… Σαουδική Αραβία. Τέτοια αθλητικά δρώμενα σχεδιάζονται για να απορροφήσουν τα πάντα οικονομικά και φυσικά να απορροφήσουν τα πάντα από κάθε παίκτη.

Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Πρέμιερ Λιγκ που σχεδιάζεται έχει ως μοναδικό στόχο την τηλεθέαση, το εμπορικό αντίκτυπο, το κέρδος. Αν οι κορυφαίοι σύλλογοι ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον μόνο σε αυτή τη διοργάνωση, οι μικρότερες ομάδες θα εξαφανιστούν. Καλύτερα ας μείνουμε σε αυτά που έχουμε τώρα. Έχουμε ήδη κορυφαία προϊόντα, όπως το Μουντιάλ, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το Champions League».