Ολοταχώς για τιμωρία ο Κούμαν, λόγω δηλώσεων κατά VAR και διαιτησίας μετά το clasico!

Η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ξεκίνησε έρευνα κατά του προπονητή της Μπαρτσελόνα, Ρόναλντ Κούμαν. για τα όσα είπε για το VAR μετά την αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και τη διαιτησία των αγώνων της ομάδας του εν γένει

Ολοταχώς για τιμωρία ο Κούμαν, λόγω δηλώσεων κατά VAR και διαιτησίας μετά το clasico!

Τη διεξαγωγή έρευνας για τα λεγόμενα του Ρόναλντ Κούμαν, κατά του VAR, μετά το clasico (και την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στη Βαρκελώνη, με 3-1) αλλά και για τη διαιτησία, γενικότερα, στους αγώνες της Μπαρτσελόνα, διέταξε η Βασιλική Ισπανική Π.Ο., προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δηλώσεις του είναι κολάσιμες.

Σε περίπτωση που ο Ολλανδός τεχνικός των «μπλαουγκράνα» κριθεί ένοχος, τότε να κινδυνεύει να μείνει για μεγάλο διάστημα μακριά από τον πάγκο του Καταλανικού συλλόγου.

Όπως έγινε γνωστό, οι μπλαουγκράνα έλαβαν ειδοποίηση από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία πως ανοίχτηκε φάκελος κατά του προπονητή τους, μετά από τα λεγόμενα του στο «τρίτο ημίχρονο» του clasico (για το πέναλτι υπέρ του Σέρχιο Ράμος, με το οποίο οι «μερένγκες» ανέκτησαν το προβάδισμα) αλλά και για αρκετές αποφάσεις εις βάρος της ομάδας του στις προηγούμενες αγωνιστικές.

«Δεν μπορώ να καταλάβω το VAR, νομίζω πως είναι πάντα κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Έχουμε παίξει πέντε ματς (σ. τότε) και σε κανένα το VAR δεν έχει δώσει κάτι υπέρ μας. Ούτε το πέναλτι στον Μέσι στο ματς με την Σεβίλλη ούτε με τις δύο κόκκινες κάρτες στο ματς με την Χετάφε. Ρώτησα τους διαιτητές γιατί το VAR παίρνει πάντα αποφάσεις εις βάρος της Μπαρτσελόνα».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, ο αθλητικός δικαστής θα κληθεί να αποφασίσει αν οι δηλώσεις Κούμαν χρίζουν τιμωρίας, και σε περίπτωση που κρίνει κάτι τέτοιο τότε αναμένεται η τιμωρία του να είναι από 4 μέχρι και 12 αγώνες πρωταθλήματος μακριά από τον πάγκο των «μπλαουγκράνα».