Δυσκολεύονται να πληρώσουν τους παίκτες 15 ομάδες της Serie A

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Allgemeine Zeitung της Φρανκφούρτης αρκετές ομάδες της πρώτης κατηγορίας στην Ιταλία δεν έχουν καταβάλει ούτε τον μισθό του Ιουνίου

Δυσκολεύονται να πληρώσουν τους παίκτες 15 ομάδες της Serie A

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά των ομάδων και μάλιστα στην Ιταλία φαίνεται πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Η Allgemeine Zeitung της Φρανκφούρτης δημοσιεύει το ρεπορτάζ, το οποίο παρουσιάζει με πηγή το γερμανικό Μέσο και η Corriere dello Sport, αναφορικά με την ασφυκτικά πιεσμένη κατάσταση των συλλόγων της πρώτης κατηγορίας του ιταλικού ποδοσφαίρου στο οικονομικό σκέλος.

«Η υγεία είναι πάνω απ' όλα, όμως, τα μέτρα που έχουν ληφθεί επηρεάζουν τρομερά και το ποδόσφαιρο όπου εμείς ως διοργανώτρια αρχή ξέρουμε πως έχουν χαθεί 600 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2020 μόνο από τα κλειστά γήπεδα» ανέφερε ο πρόεδρος της Lega Serie A, Πάολο Νταλ Πίνο, ο οποίος, μαζί και με τον ισχυρό άνδρα της Ομοσπονδίας, έχουν απευθύνει νέα έκκληση προς την Κυβέρνηση της χώρας.

Ορισμένες από τις 15 ομάδες που φέρονται ν' αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, λέγεται πως δεν έχουν χρήματα για να καταβάλουν και τη δόση που χρωστούν από τον Ιούνιο!

Η Ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας έχει απευθύνει έκκληση στην Κυβέρνηση για ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των ομάδων σε όλες τις κατηγορίες, διότι οι επιπτώσεις στον οικονομικό τομέα είναι τεράστιες.