Σέλτικ: Τρίτο κρούσμα κορονοϊού λίγες ημέρες πριν από την «αιώνια» μάχη με τη Ρέιντζερς

Κόκκινος συναγερμός στη Σέλτικ, στην οποία βρέθηκε νέο κρούσμα κορονοϊού σε ποδοσφαιριστή, το τρίτο, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το «Old Firm» με αντίπαλο τη Ρέιντζερς.

Σέλτικ: Τρίτο κρούσμα κορονοϊού λίγες ημέρες πριν από την «αιώνια» μάχη με τη Ρέιντζερς

Συγκλονίζεται η Σέλτικ από απανωτά κρούσματα κορονοϊού σε ποδοσφαιριστές της κι ενώ επίκειται το ερχόμενο Σάββατο (17 Οκτωβρίου) το «αιώνιο» ντέρμπι με τη μισητή Ρέιντζερς για την 11η αγωνιστική της Premiership.

Το τρίτο και τελευταίο κρούσμα αφορά τον Χατέμ Αμπντ Ελχαμέντ. Ο Ισραηλινός διεθνής μπακ αισθάνθηκε αδιαθεσία αφού αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά του αγώνα της εθνικής ομάδας της πατρίδας του στη χθεσινή (11/10) ήττα με 1-2 από την Τσεχία για το Nations League. Αμέσως τέθηκε σε προσωρινή αυτοαπομόνωση και υποβλήθηκε σε διαγνωστικό έλεγχο σήμερα (12/10) το πρωί, τα αποτελέσματα του οποίου έδειξαν ότι είναι θετικός στον ιό. Πλέον βρίσκεται σε καραντίνα 13 ημερών, όπως ορίζουν οι κανονισμοί στο Ισραήλ.

Όπως προαναφέρθηκε, ο Ελχαμέντ είναι ο τρίτος παίκτης των Καθολικών που προσβάλλεται από τον Covid-19. Είχαν προηγηθεί ο 22χρονος Γάλλος επιθετικός Οντσόν Εντουάρ και ο συμπατριώτης του Ελχαμέντ 29χρονος αμυντικός μέσος Νιρ Μπίτον. Εξυπακούεται ότι και οι τρεις θα απουσιάσουν από το σαββατιάτικο «Old Firm» με τους Διαμαρτυρόμενους.

Οι συνολικές απώλειες μάλιστα της Σέλτικ ενόψει του σκωτσέζικου «κλάσικο» ανέρχονται μέχρι στιγμής σε έξι, καθώς θα λείψει και ο 25χρονος χαφ Ράιαν Κρίστι. Ο τελευταίος βρίσκεται επίσης σε αυτοαπομόνωση, καθώς ανιχνεύτηκε ως «στενή επαφή» του συμπαίκτη του στην Εθνική Σκωτίας Στιούαρτ Άρμστρονγκ, ο οποίος «χτυπήθηκε» και αυτός από τον κορονοϊό.

Ταυτόχρονα δεν θα μπορούν να προσφέρουν τις αγωνιστικές υπηρεσίες τους ούτε ο 29χρονος εξτρέμ Τζέιμς Φόρεστ εξαιτίας κατάγματος στον αστράγαλο ούτε ο 21χρονος επίσης εξτρέμ Μάικι Τζόνστον λόγω πολύμηνου τραυματισμού στους συνδέσμους του γονάτου.

Δεν τα λες και λίγα τα προβλήματα για τον προπονητή της πρωταθλήτριας Σέλτικ, Νιλ Λένον, που βλέπει κατάφατσα την πιθανότητα να παρατάξει την ομάδα του αποδεκατισμένη στην τιτανομαχία με τη Ρέιντζερς...