Μάγκατ: «Ο Μέσι κέρδισε τους τίτλους στην Μπαρτσελόνα, όχι ο Γκουαρντιόλα»

Σε συνέντευξή του στην γερμανική «Bild» ο πρώην προπονητής της Μπάγερν, Φέλιξ Μάγκατ, αναφέρθηκε στην συνεργασία Πεπ Γκουαρντιόλα και Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα την τετραετία 2008-2012.

Μάγκατ: «Ο Μέσι κέρδισε τους τίτλους στην Μπαρτσελόνα, όχι ο Γκουαρντιόλα»

Τι κι αν ο Πεπ Γκουαρντιόλα κατέκτησε 14 τίτλους την τετραετία (2008-2012) της καριέρας του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με τον Φέλιξ Μάγκατ, πρόσωπο – κλειδί στις επιτυχίες των «μπλαουγκράνα» εκείνη την περίοδο δεν ήταν ο Καταλανός τεχνικός, αλλά ο Λιονέλ Μέσι.

«Το σύστημα λειτούργησε στη Μπαρτσελόνα αποκλειστικά λόγω του Μέσι, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει ένα παιχνίδι από το πουθενά. Ο Μέσι κέρδισε τους τίτλους στην Μπαρτσελόνα, όχι ο Γκουαρντιόλα. Χωρίς εκείνον, το σύστημα αυτό δεν θα λειτουργούσε ποτέ με επιτυχία για τον Γκουαρντιόλα, διαφορετικά θα είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν ή την Μάντσεστερ Σίτι εδώ και πολύ καιρό», είπε αρχικά ο πρώην προπονητής της Μπάγερν σε συνέντευξή του στην γερμανική «Bild».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το «τίκι-τάκα» λειτουργεί μόνο αν έχετε παίκτες που είναι τεχνικά ανώτεροι από τους αντιπάλους τους. Για τον θεατή, η κατοχή της μπάλας, όπως το λέω, είναι απλά βαρετή και μια κορυφαία ομάδα δεν την χρειάζεται πραγματικά, τόνισε ο πρώην προπονητής της Μπάγερν, ο οποίος συνέχισε, σχολιάζοντας την τακτική του Ισπανού τεχνικού.

Κλείνοντας, ο Μάγκατ είπε για τον Γκουαρντιόλα: «Κατά τη γνώμη μου, γενικά χάνεται συχνά προσπαθώντας να κερδίσει ένα παιχνίδι εκ των προτέρων. Αυτή η τακτική καταλήγει συχνά σε λανθασμένες αποφάσεις, οι οποίες εμποδίζουν την επιτυχία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκουαρντιόλα την τετραετία 2008-2012 κατέκτησε με την Μπαρτσελόνα 3 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 3 ισπανικά Σούπερ Καπ, 2 Champions League, 2 ευρωπαϊκά Super Cup και άλλα 2 Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων, ενώ στη συνέχεια συνέχισε την καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου και κατόπιν στην Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα.