Ligue 1: «Άβολη» ισοπαλία για Μαρσέιγ και Λιλ (highlights)

Την κορυφή στερήθηκαν Μαρσέιγ και Λιλ μένοντας στο 1-1. Εκεί βρίσκεται η Σεντ Ετιέν, με τη Ρεν, μετά την ισοπαλία της 2-2 στη Ναντ, που της στέρησε το «απόλυτο». Δεύτερη νίκη η  Παρί Σεν Ζερμέν επικρατώντας της Νις εκτός έδρας (3-0) . Η βαθμολογία, τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και οι σκόρερ στη Ligue 1.

Ligue 1: «Άβολη» ισοπαλία για Μαρσέιγ και Λιλ (highlights)

Κανένα από τους διαγωνιζόμενους δεν βόλεψε το 1-1 στο «Βελοντρόμ» μεταξύ Μαρσέιγ και Λιλ, στο τελευταίο ματς της 4ης αγωνιστικής αφού όποιος κέρδιζε θα περνούσε επικεφαλής της Ligue 1

Εκεί βρίσκεται η Σεντ Ετιέν, που, νωρίτερα, αν κι έμοιαζε μέχρι το 71ο λεπτό έτοιμη να περάσει μόνη πρώτη στην κορυφή του Σαμπιονά, αφού προηγείτο στη Ναντ με 2-0 δέχθηκε δύο γκολ από τα τοπικά «καναρίνια» κι υποχρεώθηκε, να έχει συγκάτοικο την Ρεν, μετά την παρθενική βαθμολογική της απώλεια στην σεζόν.

Οι γηπεδούχοι του Κριστιάν Γκουρκούφ έδειξαν μαχητικό πνέυμα παρότι προέρχονταν από ήττα στο Μονακό κι έγιναν η πρώτη ομάδα που σκοράρει κατά των «στεφανούα» του Πιέλ στο φετινό πρωτάθλημα!

Νωρίτερα δεν είχε ...δράματα, αυτή τη φορά, η νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν.

Τέσσερις μέρες μετά την παρθενική επικράτηση της (1-0), για την φετινή Ligue 1, στην τελευταία φάση του, εντός έδρας, αγώνα με την Μετς, η τρεμπλούχος Γαλλίας επιβλήθηκε, στη Νίκαια, της Νις με 3-0, σ' ένα ματς που διεχήθη δίχως (5.000) θεατές λόγω απόφασης των τοπικών αρχών, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Παρά τι απουσίες των Νέιμαρ, Παρέδες, Κουρζαβά (εκτίουν τις τιμωρίες από τις αποβολές με την Μαρσέιγ), και των Μπερνάτ - Κέρερ, η ομάδα του Τούχελ έχοντας τον Εμπαπέ (που άνοιξε το σκορ με πέναλτι) βασικό, αφού ανάρρωσε από την πανδημία, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κόντρα στους «αετούς».

Τα άλλα δύο τέρματα κόντρα στην ομάδα της Κυανής Ακτής οι Ντι Μαρία - Μαρκίνιος.

Kι αν για τους Παριζιάνους το μόνο αρνητικό ήταν ο τραυματισμός του Γκουέγιε (σ. αποχώρησε στο 23') οι γηπεδούχοι μετρούν πλέον δύο σερί ήττες.

Τα ματς του Σαββάτου

Τρίτωσε το ...καλό για τη Λανς.

Παρότι ξεκίνησε με το... αριστερό τη σεζόν (χάνοντας από τη Νις) εν συνεχεία ανέβασε στροφές και με την επικράτηση επί της Μπορντό, στο πρώτο, χρονικά, Σαββατιάτικο ματς της 4ης αγωνιστικής της Γαλλικής Ligue 1 έφτασε τους 9 πόντους, συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές επιτυχίες αφού είχαν προηγηθεί εκείνες κόντρα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Λοριάν.

Ο Γκαναγκό στο 47’ και ο Κακουτά με πέναλτι στο 59’ σημείωσαν τα τέρματα των «λανσουά», ενώ οι «γιρονδίνοι» υπέστησαν την πρώτη τους φετινή ήττα, αφού γωνίζονταν και με παίκτη λιγότερο από το 58’ (λόγω αποβολής του Μπες).

Έτσι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 2-1 με τον Καλού στο 90’.

Στο τελευταίο χρονικά ματς της ημέρας η Ρεν έφτασε επίσης τις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα (σε τέσσερις αγώνες), λυγίζοντας αυτή τη φορά την αντίσταση της Μονακό, για να περάσει έτσι στην πρώτη θέση της Ligue 1.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι χρειάστηκε να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-1 του α' μέρους, πράγμα που έκαναν με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς για το τελικό 2-1!

Το προφίλ της 4ης αγωνιστικής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (18/09)

Λιόν - Νιμ 0-0

ΣΑΒΒΑΤΟ (19/09)

Λανς – Μπορντό 2-1
(47’ Γκαναγκό, 59’ (πέν.) Κακουτά – 90’ Καλού)

Ρεν – Μονακό 2-1
(82' Ενζονζί, 90'+2' Τρουφέρ - 28' Μπεν Γιεντέρ)

ΚΥΡΙΑΚΗ (20/09)

Νις – Παρί Σεν Ζερμέν 0-3

(38' πεν. Εμπαπέ, 45+1' Ντι Μαρία, 66' Μαρκίνιος)

Μπρεστ – Λοριάν 3-2
(30' Περό, 32' Μουνιέ, 62' Ονορά - 34' αυτ. Ερέιγ, 92' Μονκοντουί)


Μετς – Ρεμς 2-1
(18', 88 Νιαν - 43' πεν. Ντιά)

Μοπελιέ – Ανζέ 4-1
(18' Σουκέ, 43', 60' Ντελόρ, 86' Μολέ - 25' Μπαχόκεν)

Στρασβούργο – Ντιζόν 1-0
(80' Μίτροβιτς)

Ναντ – Σεντ Ετιέν 2-2
(71' Σιμόν, 85΄Εμόν - 2' Αουτσιτσέ, 66' Μασόν )

Μαρσέιγ – Λιλ 1-1
(85' Ζερμέν - 47' Λουίζ Αραούζο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ