Bundesliga: Χωρίς θεατές τελικά το Μπάγερν Μ.- Σάλκε

Οι τοπικές αρχές στη Βαυαρία ανακοίνωσαν 151 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα και αποφασίστηκε η πρεμιέρα να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών

 

 Bundesliga: Χωρίς θεατές τελικά το Μπάγερν Μ.- Σάλκε

Χωρίς κόσμο θα διεξαχθεί αύριο η εναρκτήρια αναμέτρηση της Bundesliga, μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Σάλκε.

Ο δήμαρχος του Μονάχου, Ντίτερ Ράιτερ, ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων στην «Αλιάντς Αρένα», εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

Οι αρχές του Μονάχου είχαν ανακοινώσει αρχικά ότι θα επέτρεπαν την παρουσία 7.500 φιλάθλων στο παιχνίδι της Μπάγερν με τη Σάλκε και μάλιστα είχαν αρχίσει οι ετοιμασίες για να υποδεχθούν οι τους θεατές στην «Αλιάντς Αρένα».

Bundesliga: Με 7.500 θεατές το Μπάγερν - Σάλκε

Οι τοπικές αρχές όμως ανακοίνωσαν σήμερα 151 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον εβδομαδιαίο απολογισμό σε σχεδόν 48 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Βάσει της συμφωνίας των κυβερνήσεων των κρατιδίων με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, η παρουσία ενός περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες θα επιτρέπεται, εφόσον ο αριθμός νέων κρουσμάτων στην περιοχή διεξαγωγής της αναμέτρησης δεν υπερβαίνει τα 35 ανά 100.000 κατοίκους σε εβδομαδιαία βάση.

Έτσι αποφασίστηκε να μην επιτραπεί τελικά η παρουσία θεατών στις εξέδρες του γηπέδου και οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου και της Σάλκε θα είναι… μόνοι τους.