Επίσημο: Στην Άρσεναλ ως το 2023 ο Ομπαμεγιάνγκ!

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε την, πρόωρη, επέκταση της συνεργασίας της (που εξέπνεε του χρόνου) με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ως το 2023

Επίσημο: Στην Άρσεναλ ως το 2023 ο Ομπαμεγιάνγκ!

Τον ήθελε η πλειοψηφεία των ισχυρών οικονομικά ομάδων της Ευρώπης, αλλά η Άρσεναλ κατάφερε να τον «δέσει» στις τάξεις της για ακόμη τρία χρόνια πετυχαίνοντας το πρώτο από τα βήματα που ο μάνατζερ της, Μίκελ Αρτέτα, είχε θέσει ως στόχο όταν ανέλαβε προκειμένου η ομάδα να επανακτήσει πρωταγωνιστικό ρολο στην Αγγλία και πανευρωπαϊκά.

Για τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ο λόγος, που υπέγραψε νέο συμβόλαιο στην Άρσεναλ έως το 2023.

Είδηση που αποτελεί την κορυφαία της φετινής μεταγραφικής περιόδου για τους φίλους των «κανονιέρηδων», αφού ο (Γαλλο)Γκαμπονέζος, διεθνής, επιθετικός έχει 72 γκολ σε 111 συμμετοχές από το Γενάρη του 2018, που εντάχθηκε στην ομάδα του Λονδίνου.

Πλέον ο αρχικανονιέρης των «κανονιέρηδων» θα αμείβεται, κατά πληροφορίες, με 270.000 ευρώ την εβδομάδα. Ο 31χρονος είχε συμβόλαιο μέχρι το 2021 και το επέκτεινε, πρόωρα, για άλλα δύο χρόνια.

«Εδώ είναι το σπίτι μου. Θέλω να γίνω θρύλος της Άρσεναλ» ανέφερε μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας μέσω βίντεο.

Ο Ομπαμεγιάνγκ στην πρώτη του, ολόκληρη, σεζόν στην Άρσεναλ (2018-19) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Premier League (μαζί με τους Σαλάχ και Μανέ), με 22 γκολ, ενώ πέρσι (που επίσης είχε τον ίδιο αριθμό γκολ αλλά βγήκε δεύτερος) έχρισε «Ευρωπαία» την ομάδα του, σκοράροντας, στον τελικό του Κυπέλλου, κόντρα στην Τσέλσι και τα δύο γκολ (2-1), όπως είχε κάνει και στον ημιτελικό με την Μάντσεστερ Σίτι (2-1)!

To περασμένο Σάββατο σκόραρε κατά της Φούλαμ, στο πρώτο ματς της σεζόν, δείχνοντας ότι ξεκίνησε «καυτός».