Αυτή είναι αξία των 10 ακριβότερων πρωταθλημάτων στον κόσμο!

Η ιστοσελίδα «Transfermarkt» κατάρτισε την λίστα με τα 10 πρωταθλήματα, ανά τον κόσμο, που έχουν την μεγαλύτερη αξία 

Αυτή είναι αξία των 10 ακριβότερων πρωταθλημάτων στον κόσμο!

Η οικονομική κρίση, που πυροδότησε ο κορονοϊός, ναι μεν έδωσε ένα ανυπολόγιστης, ακόμη, σοβαρότητας, «χτύπημα» στο χώρο του ποδόσφαιρου και πιο συγκεκριμένα στο διασυλλογικό, αλλά δεν στάθηκε ικανό ν' αλλάξει το «στάτους κβο» της στην λίστα με τις ποδοσφαιρικές λίγκες που έχουν την μεγαλύτερη αξία, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η γνωστή ιστοσελίδα «TransferMarkt» που ασχολείται με την αξία στο ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο» ποδοσφαιριστών κι ομάδων την κατάρτισε κι εκπλήξεις, εδώ που τα λέμε, δεν υπήρξαν αφού τα τέσσερα, πανθομολογούμενα, κορυφαία πρωταθλήματα (Premier League, LaLiga, Serie A και Bundesliga) σ' επίπεδο θεάματος κι ενδιαφέροντος υπερέχουν κι οικονομικά.

Η κορυφαία κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της, μακράν, αφού η αξία της υπολογίζεται στα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθεί η πρώτη κατηγορία της Ισπανίας που αποτιμάται στα 5,2 δις ευρώ, στην τρίτη θέση είναι το Ιταλικό Campionato με 5 δις και την τέταρτη καταλαμβάνουν τα «σαλόνια» του Γερμανικού ποδοσφαίρου που εκτιμάται η αξία τους στα 4,3 δις ευρώ.