Premier League: H Tσέλσι πέρασε σαν θύελλα από το Μπράιτον (αποτελέσματα, highlights)

Η Τσέλσι πέρασε με 3-1 από το Μπράιτον και ξεκίνησε με το δεξί το νέο πρωτάθλημα της Premier League. (αποτελέσματαπρόγραμμα και βαθμολογία). 

Premier League: H Tσέλσι πέρασε σαν θύελλα από το Μπράιτον (αποτελέσματα, highlights)

Έχοντας στη σύνθεσή της τα νέα της αποκτήματα, τους Γερμανούς Βέρνερ και Χάβερτζ, οι μπλε νίκησαν πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ την Μπράιτον.

Μπράιτον - Τσέλσι: Ο Ζορζίνιο με πέναλτι το 0-1 (vid)

Προηγήθηκαν με πέναλτι του Ζορζίνιο (23΄) που κέρδισε ο Βέρνερ αλλά μια κακή αντίδραση του Κέπα έδωσε την ευκαιρία στην Μπράιτον να ισοφαρίσει (54)

Μπράιτον - Τσέλσι: Η ισοφάριση του Τροσάρ και το 1-2 από τον Τζέιμς (vid)

Ωστόσο μέσα σε δυο λεπτά (56΄) η Τσέλσι ξαναπήρε το προβάδισμα με γκολαρα του Τζέιμς για να σημειώσει το 1-3 ο Ζουμά στο 66΄με τη βοήθεια αμυντικού.

H Γουλβς πέρασε από το «Μπράμαλ Λέιν», επικρατώντας με σκορ 2-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. O Nτανιέλ Ποντένσε έφτιαξε το πρώτο γκολ που σημείωσε στο 3’ ο Χιμένες. Τρία λεπτά αργότερα ο Σαΐς με κεφαλιά έκανε το 2-0, καταγράφοντας ρεκόρ (ποτέ τόσο γρήγορα δυο γκολ σε ματς πρεμιέρας).

Άκρως ...πικρά αποδείχθηκαν τα «ζαχαρωτά» της Έβερτον για την Τότεναμ και τον Ζοσέ Μουρίνιο, αφού χάλασαν στα «σπιρούνια» και τον Πορτογάλο μάνατζερ τους την πρεμιέρα τους στην πρεμιέρα της Premier League κερδίζοντας με το μίνιμουμ σκορ.

To μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης με κεφαλιά, από σέντρα του Ντιν, ο Κάλβερτ-Λεβίν, αλλά στην πρώτη νίκη της ομάδας του Λίβερπουλ επί των «Λονδρέζων» από το 2012 συνέβαλε κι ο Πίκφορντ σταματώντας τους Ντέλε Άλι και Ντόχερτι (ντεμπιτάντ).

Ωστόσο η ομάδα του Αντσελότι, έχοντας εκ των κορυφαίων τους νεαποκτηθέντες Χάμες Ροντρίγκες κι Άλαν ήταν δίκαιη νικήτρια, δείχνοντας ότι θα είναι καλύτερη από πέρσι (12η).

Νωρίτερα, μετά την Άρσεναλ το Σάββατο και η Λέστερ κέρδισε με 3-0 στο πρώτο, χρονικά, Κυριακάτικο, ματς κι είναι επικεφαλής, της βαθμολογίας μαζί με τους «κανονιέρηδες», μέχρι να βρεθεί ομάδα που θα κάνει +4 στο γκολ αβερέιτζ.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς επιβλήθηκε εκτός έδρας της (επανακάμψασας στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου) Γουέστ Μπρομ δείχνοντας ότι όπως και πέρσι που αναδείχθηκε 5η (σ. «Ευρωπαία») και τη φετινή σεζόν θα είναι ανταγωνιστική.

Ο νεαποκτηθείς (από την Αταλάντα), διεθνής, Βέλγος μπακ Καστάνιε συνδύασε το επίσημο ντεμπούτο του με γκολ ανοίγοντας το σκορ με κεφαλιά και τα υπόλοιπα ανέλαβε ο (συνήθης ύποπτος) Τζέιμι Βάρντι σκοράροντας δις με ισάριθμα πέναλτι.

Λίγα πράγματα από την, ακίνδυνη, ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς που δεν αντέδρασε ουσιαστικά ποτέ.

Τα ματς του Σαββάτου

Νικηφόρα ξεκίνησε η Λίβερπουλ την προσπάθεια υπεράσπισης των πρώτων της «σκήπτρων» στο Αγγλικό πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια!

Επικράτησε με το χορταστικό 4-3 της επανακάμψασας στην Premier League, μετά από 16 χρόνια Λιντς, του Μαρσέλο Μπιέλσα.

Τα μαχητικά «παγώνια» ισοφάρισαν δις (1-1 και από 3-1) αλλά λύγισαν στο φινάλε.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Κλοπ, αναμφισβήτητα, ο Μο Σαλάχ σκοράροντας χατ τρικ και το νικητήριο γκολ στο 88' με πέναλτι. Το δεύτερο του στο ματς...

Το οποίο προήλθε από μαρκάρισμα του Ισπανού επιθετικού Ροντρίγκο (σ. ο ρέκορντμαν μεταγραφής της Λιντς μπήκε στο δεύτερο μέρος) στον Φαμπίνιο...

Απών ο Κώστας Τσιμίκας, από το ματς αφού «κόπηκε» από την αποστολή των «ρεντς» καθότι προερχόταν από καραντίνα κορονοϊού.

Νωρίτερα, ένα γκολ του Βίλφριντ Ζαχά στο 13ο λεπτό, με δεξί σουτ, έκρινε την αναμέτρηση της Κρίσταλ Πάλας με την Σαουθάμπτον με το μίνιμουμ σκορ υπέρ των «αετών» του Λονδίνου που ξεκίνησαν με το ...δεξί τη νέα σεζόν.

Αντίθετα οι «Άγιοι», που από το 50ο λεπτό έπαιζαν 10 λόγω αποβολής του Κάιλ Γούοκερ-Πίτερς (με χρήση του VAR και του μόνιτορ του γηπέδου) δεν τα κατάφεραν στο δεύτερο χρονικά ματς της πρεμιέρας αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον Ιβοριανό, ο οποίος όλο το καλοκαίρι εμφανιζόταν «φευγάτος» με μεταγραφή.

Eύκολα πήραν το Λονδρέζικο ντέρμπι οι «κανονιέρηδες»

Πριν απ' όλα αυτά είχε σηκωθεί, σ' άλλο γήπεδο του Λονδίνου, η «αυλαία» του πρωταθλήματος με την Άρσεναλ να επικρατεί της, επανκάμψασας στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδόσφαιρου, συμπολίτισσας Φούλαμ με 3-0.

Το 1-0 ήρθε μόλις στο 8' με τον Λακαζέτ να στέλνει με κοντινό πλασέ τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Οι «κανονιέρηδες» στο 27' έφτασαν μια ανάσα από το 2-0 αλλά η προσπάθεια του Γουίλιαν σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 49' ο Βραζιλιάνος στο ντεμπούτο του με την ομάδα του Λονδίνου εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μαγκαλιάες με κεφαλιά έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Επτά λεπτά μετά ο Ομπαμεγιάνγκ με ιδανικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσα.

Στο τελευταίο χρονικά Σαββατιάτικο ματς η Νιούκαστλ νίκησε, στο Λονδίνο, την Γουέστ Χαμ 2-0. Τα «σφυριά» είχαν δύο δοκάρια με τους Ογκμπόνα και Φορνάλς

Αναλυτικά το προφίλ της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο (12/9)

Φούλαμ - Άρσεναλ 0-3 (8' Λακαζέτ, 49' Μαγκαλιάες, 56' Ομπαμεγιάνγκ)

Κρίσταλ Πάλας - Σαουθάμπτον 1-0 (13' Ζαχά)

Λίβερπουλ - Λιντς 4-3 (4' πεν. 33', 88' πεν. Σαλάχ, 20' Φαν Ντάικ - 12' Χάρισον, 30' Μπάμφορντ, 66' Κλιτς)

Γουέστ Χαμ - Νιουκάστλ 0-2 (56' Γουίλσον, 87' Χέντρικ)

Κυριακή (13/9)

Γουέστ Μπρόμιτς - Λέστερ 0-3 (56' Καστάνιε, 74' πεν., 84' πεν. Βάρντι)

Τότεναμ - Έβερτον 0-1 (55' Κάλβερτ-Λεβίν)

Δευτέρα (14/9)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Γουλβς 0-2

(3' Χιμένες, 6' Σαΐς)

Μπράιτον - Τσέλσι 1-3

(54΄Τροσάρ - 23 πεν Ζορζίνιο, 56΄Τζέιμς, 66΄Ζουμά)

H βαθμολογία