Premier League: Πρώτη προτεραιότητα η επιστροφή των θεατών!

O διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, χαρακτήρισε «κρίσιμη» την επιστροφή, το συντομότερο, των θεατών στα  γήπεδα, τη σεζόν 2020-21, διαφορετικά οι ομάδες θα έχουν ζημία 700 εκ. λιρών.

Premier League: Πρώτη προτεραιότητα η επιστροφή των θεατών!

Ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ λέγεται ότι θα παρουσιάσει την Πέμπτη σχέδιο για την παρουσία 12.000 θεατών στο Ολντ Τράφορντ στην, εντός έδρας, πρεμιέρα της στο φετινό πρωτάθλημα (κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, στις 19/09), ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς δήλωσε ότι είναι «απολύτως κρίσιμο» για την κορυφαία κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου η επιστροφή των φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων το συντομότερο δυνατό.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβεί θα κοστίσει στις ομάδες το ποσό των 700 εκ. λιρών για την σεζόν 2020-21, που ξεκινά το προσεχές Σάββατο.

Ο Μάστερς δήλωσε στο BBC Sport, ενδεικτικά, ότι «ματς κεκλεισμένων των θυρών δεν μπορεί να διεξάγονται αιώνια» αφού ήδη οι περσινές απώλειες των ομάδων ξεπερνούν το μισό δις λίρες: «Πρέπει να επαναφέρουμε τους φιλάθλους στις κερκίδες το δυνατό νωρίτερο. Αυτό λείπει. Οικονομικά κι όχι μόνο. Είναι η Νο.1 προτεραιότητα μας»

Υπενθυμίζεται ότι η Premier League διεκόπη τον περασμένο Μάρτη και συνεχίστηκε τον Ιούνιο με τα ματς κεκλεισμένων των θυρών λόγω της πανδημίας, ενώ με τα τωρινά δεδομένα άνοιγμα των σταδίων πριν τον Οκτώβρη δεν προβλέπεται από πουθενά.

Παρότι από την προσεχή Δευτέρα ισχύουν νέοι περιορισμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο για απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 6 ατόμων ο Μάστερς δηλώνει αισιόδοξος ότι τον επόμενο μήνα θ’ ανοίξουν τα γήπεδα στην Αγγλία για τους θεατές.