Μέσι: «Πόλεμος» ανάμεσα σε Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την υπογραφή του

Η Μάντσεστερ Σίτι που έχει την υποστήριξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η Παρί Σεν Ζερμέν με ιδιοκτήτες από το Κατάρ δίνουν μάχη για τα δικαιώματα του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα.

Μέσι: «Πόλεμος» ανάμεσα σε Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την υπογραφή του

Η απόφαση του Λιονέλ Μέσι να καταθέσει αίτημα ώστε να αποχωρήσει ως ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα και να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την ποδοσφαιρική του καριέρα, δεν έφερε σε κόντρα μόνο τον Αργεντινό επιθετικό με την διοίκηση του καταλανικού συλλόγου, αλλά και… το Κατάρ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Οι δύο από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, με εταιρίες που στην ιδιοκτησία τους έχουν τις Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα, έχουν ξεκινήσει έναν «πόλεμο» για το ποια θα καταφέρει να εξασφαλίσει την υπογραφή του διεθνούς άσου των «μπλαουγκράνα», ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ρόστερ της στην προσπάθεια για την κατάκτηση του Champions League.

«Η Μάντσεστερ Σίτι έχει την υποστήριξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς ανήκει στον σείχη Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναγιάν, αναπληρωτή πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και μέλος της βασιλικής οικογένειας του Αμπού Ντάμπι. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο βρετανικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με μια έκθεση στο περιοδικό FourFourTwo, στο οποίο φαίνεται να έχει περιουσία 15 δισ λιρών», αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «AS».

Στη συνέχεια προσθέσει: «Η Παρί Σεν Ζερμέν αποτελεί το άλλο μεγάλο σύλλογο-κράτος, φτάνοντας στον τελευταίο τελικό του Champions League. Οι Παριζιάνοι υποστηρίζονται από το Κατάρ και ο Αλ Κελαίφί είναι απλά μόνο ο πρόεδρος τους. Ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν είναι ο εμίρης του Κατάρ Ταμίν μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, ο οποίος αγόρασε τον σύλλογο το 2011 μέσω της εταιρείας QIA (Qatar Investment Authority), ενός κρατικού επενδυτικού ταμείου, το οποίο διαχειρίζεται και επενδύει τα κέρδη που παράγονται από το πετρέλαιο».

Τόσο οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι όσο και αυτοί της Παρί Σεν Ζερμέν δαπάνησαν εκατοντάδες εκατομμύρια τα προηγούμενα χρόνια για να δουν τις ομάδες τους να πρωταγωνιστούν τόσο σε Αγγλία και Γαλλία αντίστοιχα, αλλά και στην Ευρώπη.

Μέχρι σήμερα βέβαια, τόσο οι «πολίτες» όσο και οι «πρωτευουσιάνοι» ακόμα δεν έχουν ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης, με την κατάκτηση του Champions League - κάτι που φιλοδοξούν να πετύχουν αν εντάξουν στο ρόστερ τους τον Μέσι. Αν θα καταφέρει τελικά κάποια εκ των δύο να προσθέσει στον «γαλαξία» των αστέρων της τον Αργεντινό άσο θα το δούμε προσεχώς…