Γουλβς: Μία αγγλική ομάδα χωρίς… Άγγλο σκόρερ

Η επιθετική «εικόνα» της Γουλβς την φετινή σεζόν στην Premier League, η απουσία του Άγγλου σκόρερ και ο Ποντένσε.

Γουλβς: Μία αγγλική ομάδα χωρίς… Άγγλο σκόρερ

Η Γουλβς συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά της στην φετινή Premier League και να οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση ενός «εισιτηρίου» που οδηγεί στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου. Στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα φιγουράρει η αντίπαλος του Ολυμπιακού και θέλει άλλο ένα τρίποντο στην τελευταία αγωνιστική για να πετύχει και μαθηματικά τον στόχο της.

Ένα από τα αξιοσημείωτα της φετινής σεζόν στο πρωτάθλημα είναι το γεγονός ότι η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο είναι η μοναδική που δεν έχει ούτε έναν Άγγλο σκόρερ στις αναμετρήσεις της, παρά τα 51 γκολ που έχει πετύχει στον θεσμό. Από το ξεκίνημα της περιόδου ένα τέρμα έχει σημειώσει ο κεντρικός αμυντικός Ράιαν Μπένετ (σ. δανεικός στην Λέστερ από τον περασμένο Γενάρη) και αυτό στα προκριματικά του Europa League πέρσι τον Αύγουστο, ενώ άλλο ένα γκολ έχει και ο Μόργκαν Γκιμπς-Ουάιτ πάλι εκείνον τον καιρό για την ίδια διοργάνωση.

Για να βρει κάποιος Άγγλο σκόρερ στα ματς των «λύκων» θα πρέπει να ανατρέξει περίπου ενάμισι χρόνο πίσω, καθώς ο Ράιαν Μπένετ ήταν και ο τελευταίος Άγγλος που βρήκε δίχτυα για λογαριασμό της Γουλβς στο πρωτάθλημα, σε εκείνο το 4-3 επί της Λέστερ τον Γενάρη του 2019.

Μόνιμη πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες παραμένει πάντα ο Ραούλ Χιμένες που έχει σκοράρει 26 φορές φέτος σε όλες τις διοργανώσεις για την Γουλβς και ακολουθεί ο Ντιόγκο Ζότα με 16, ενώ τρίτος στην λίστα των σκόρερ είναι ο Ιρλανδός Ματ Ντόχερτι. Πρόσφατα μία θέση σ’ αυτή την λίστα εξασφάλισε και ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ντανιέλ Ποντένσε και έγινε ο έβδομος Πορτογάλος που σκόραρε φέτος στην Γουλβς, μετά τους Ζότα, Νέτο, Νέβες, Βινάγκρε, Μουτίνιο και Ζορντάο.

Σε παλαιότερες εποχές κάτι τέτοιο θα αποτελούσε αντικείμενο έντονης κριτικής στο Νησί. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε τα όσα είχε ακούσει ο Αρσέν Βενγκέρ όταν βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Άρσεναλ για τους πολλούς ξένους παίκτες που είχε στο ρόστερ των «κανονιέρηδων» και κυρίως Γάλλους. Πλέον όμως, οι... ποδοσφαιρικοί καιροί έχουν αλλάξει ακόμα και στην «Γηραιά Αλβιόνα».

Από την επίθεση… στην άμυνα

Η Γουλβς παρά το γεγονός ότι διαθέτει πολλούς ξένους παίκτες στο έμψυχο δυναμικό της έχει προκαλέσει τον θαυμασμό στο Νησί για την αγωνιστική της «εικόνα», ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έχει ήδη εξασφαλίσει 59 πόντους στην Premier League που αποτελεί και την καλύτερή της συγκομιδή στον θεσμό, μετά την σεζόν 1979/80 όταν είχε φτάσει τους 66 βαθμούς.

Επειδή όμως αναφερθήκαμε κυρίως στην επίθεση, αξίζει να πούμε κάτι σημαντικό και για την άμυνα της Γουλβς, καθώς οι «λύκοι» μετρούν από το ξεκίνημα της σεζόν μόλις οκτώ ήττες στο πρωτάθλημα, που είναι οι λιγότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην κατηγορία μετά την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ (σ. ακόμα και η Σίτι του Γκουαρντιόλα έχει μία ήττα περισσότερη).

Παλαιότερα με τόσο λίγες ήττες μία ομάδα θα μπορούσε ακόμα και να διεκδικήσει τον τίτλο στην Premier League. Θυμηθείτε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το τελευταίο της πρωτάθλημα (το 2013) με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχοντας χάσει πέντε παιχνίδια. Το επίπεδο όμως έχει ανέβει πλέον τόσο πολύ, που οι 8 ήττες είναι απαγορευτικές πια για έναν τέτοιο στόχο.

Κλείνοντας, μιας και πολύ σύντομα θα έρθει και το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Γουλβς, πρέπει να τονίσουμε ένα ακόμα στοιχείο. Ότι ο σύλλογος των Δυτικών Μίντλαντς της Αγγλίας έχει πετύχει φέτος τα περισσότερα γκολ του (37) στο πρωτάθλημα στο δεύτερο ημίχρονο των αναμετρήσεών του, με τις Μάντσεστερ Σίτι και Λέστερ να είναι οι μοναδικές που την ξεπερνούν καθώς έχουν 49 και 43 αντίστοιχα.