Premier League: Άλμα παραμονής η Γουέστ Χαμ, «μπλέκει» η Γουότφορντ (highlights, βαθμολογία)

Δίχως να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, η Γούεστ Χαμ επικράτησε με 3-1 της Γούτφορντ στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία στην 36η αγωνιστική της Αγγλία. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, τα highlights και η βαθμολογία στην Premier League.

Premier League: Άλμα παραμονής η Γουέστ Χαμ, «μπλέκει» η Γουότφορντ (highlights, βαθμολογία)

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η Γουέστ Χαμ επιβλήθηκε με 3-1 της Γουότφορντ για την 36η αγωνιστική της Premier League.

Τα "σφυριά" άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με "δράστη" τον Αντόνιο και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 10' με τον Σούτσεκ. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο γκολ πριν το ημίχρονο με σκόρερ τον Ράις στο 36', με αποτέλεσμα να... καθαρίσουν την υπόθεση νίκη από το πρώτο κιόλας μέρος.

Τό μόνο που κατάφερε η Γουότφορντ, ήταν να μειώσει στο τελικό 3-1, με τον Τρόι Ντίνι στο 49'. Με αυτή τη νίκη οι γηπεδούχοι ουσιαστικά "ξεμπέρδεψαν" με την παραμονή, ενώ η Γουότφορντ μπαίνει... σε μπελάδες με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της σεζόν.

Πέμπτη 16/7

Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Γουνάιτεντ 0-2

Με γκολ του Ράσφορντ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και του Μαρσιάλ στο 78΄η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε πολύτιμη νίκη στο Λονδίνο από την Κρίσταλ Πάλας και παραμένει στο κυνήγι της τετράδας.

Στο άλλο ματς που έκλεινε το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής η Μπράιτον προηγήθηκε στο Σαουθάμπτον από γκολ του Μαπέ στο 17΄αλλά ο Ίνγκς στο 66΄ισοφάρισε σε 1-1.

Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Έβερτον και Άστον Βίλα, με τους φιλοξενούμενους να μην γλιτώνουν από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας και να οδεύουν για υποβιβασμό.

Κρατούσε την τύχη στα χέρια της με τον Κόνσα από το 72΄, αλλά ο Θίο Γουόλκοτ της στέρησε δύο πολύτιμους βαθμούς στο 87΄για το τελικό 1-1.

Το χρέος της έκανε η Λέστερ καθώς επικράτησε με 2-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και βρίσκεται σταθερά στην 4άδα της βαθμολογίας και στον αστερισμό του Champions League.

Ο Πέρεθ στο 29΄και ο Γκρέι στο 79΄διαμόρφωσαν το τελικό 2-0.

Τετάρτη 15/7

Η Λίβερπουλ δεν φτάνει τους 100 βαθμούς

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε στο «Έμιρεϊτς» με τον Μανέ αλλά στη συνέχεια δυο χοντρά λάθη από τους Φαν Ντάικ και Άλισον επέτρεψαν στην Άρσεναλ να σημειώσει δυο γκολ με τους Λακαζέτ και Νέλσον πριν να βγει το ημίχρονο.

Στην επανάληψη η Λίβερπουλ ήταν πιεστική, έφτασε να έχει 24 τελικές στην εστία, έναντι 3 της Άρσεναλ αλλά γκολ δεν κατάφερε να βάλει. Στις καθυστερήσεις ο Μαρτίνεθ απογειώθηκε για να αποκρούσει σουτ του Άρνολντ.

Μάντεστερ Σίτι - Μπόρνμουθ 2-1

Δίχως να βάλει το πόδι στο γκάζι, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Μπόρνμουθ στο "Έτιχαντ" με 2-1. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, "καθάρισε" την υπόθεση νίκη από το πρώτο μέρος όπου και πέτυχε δύο γκολ.

Ο Νταβίντ Σίλβα στο 6' και ο Γκάμπριελ Ζεσούς στο 39' έγραψαν το 2-0 για τους "πολίτες" ενώ η Μπόρνμουθ που είχε ακυρωθέν γκολ στο 59' με τον Κινγκ για οφσάιντ, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με τον Μπρουκς στο 88'.

Νιουκάστλ - Τότεναμ 1-3

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα της Νιουκάστλ έφυγε η Τότεναμ που επιβλήθηκε με 3-1. Το συγκρότημα του Ζοζέ Μουρίνιο, είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν ο οποίος βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε στο 60' και το 90' αντίστοιχα, ενώ το σκορ για τους Λονδρέζους είχε ανοίξει ο Μιν Σον με ακόμα ένα φετινό του τέρμα.

Από την μεριά της η Νιουκάστλ είχε ισοφάρισει προσωρινά σε 1-1 με το γκολ του Ρίτσι στο 56'. Με αυτήν τη νίκη η Τότεναμ μπορεί ακόμα να ελπίζει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τρίτη 14/7

Τσέλσι - Νόριτς 1-0

H Tσέλσι τα βρήκε σκούρα με την υποβιβασμένη Νόριτς. Είδε κι έπαθε μέχρι να παραβιάσει την εστία της και το πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με κεφαλιά του Ολιβιέ Ζιρού.

Με τη νίκη αυτή ομάδα του Λάμπαρντ έκανε ένα σημαντικό βήμα για την έξοδό της στο Champions League της νέας περιόδου, δυο αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Δείτε το γκολ του Ζιρού

Tρίτη 14/7

Τσέλσι - Νόριτς 1-0

(45+3 Ζιρού)

Τετάρτη 15/7

Μπέρνλι-Γουλβς 1-1

(76' Χιμένεθ - 90+6' Γουντ πεν.)

Μπέρνλι - Γουλβς: «Δαγκωματιά» στο 96' στους «Λύκους» (vid)

Μάντσεστερ Σίτι-Μπόρνμουθ 2-1

(6' Σίλβα, 39' Γκάμπριελ Ζεσούς - 88' Μπρουκς)

Νιούκαστλ - Τότεναμ 1-3

(27' Σον, 60', 90' Κέιν - 56' Ρίτσι)

Άρσεναλ- Λίβερπουλ 2-1

(32΄Λακαζέτ, 44΄Νέλσον - 20΄Μανέ)

Πέμπτη 16/7

Έβερτον - Άστον Βίλα 1-1

(77΄Γουόλκοτ- 72΄Κόνσα)

Λέστερ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-0

(29΄Γκρέι, 79΄Πέρεθ)

Κρίσταλ Πάλας- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

(45+1 Ράσφορντ, 78΄Μαρσιάλ)

Σαουθάμπτον-Μπράιτον 1-1

(66΄Ινγκς - 17΄Μαπέ)

Γουέστ Χαμ - Γουότφορντ 3-1

(6' Αντόνιο, 10' Σούτσεκ, 36' Ράις - 49' Ντίνι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

*Οι πέντε πρώτοι πηγαίνουν στους ομίλους Champions League

** Ο έκτος στους ομίλους του Europa League

***Ο έβδομος στο δεύτερο προκριματικό του Europa League

****Οι τρεις τελευταίοι υποβιβάζονται