La Liga: Η Σεβίλλη «βύθισε» και άλλο τη Μαγιόρκα με 2-0 (highlights, βαθμολογία)

Η Σεβίλλη νίκησε 2-0 τη Μαγιόρκα και της έκανε πιο δύσκολο το έργο για την παραμονή της στην La Liga. Το πλήρες πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, τα highlights και η βαθμολογία στην Primera Division.

La Liga: Η Σεβίλλη «βύθισε» και άλλο τη Μαγιόρκα με 2-0 (highlights, βαθμολογία)

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο η Σεβίλλη υπέταξε τη Μαγιόρκα με 2-0 και τις έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.

Η ομάδα της Ανδαλουσίας πήρε το προβάδισμα χάρη σε πέναλτι του Οκάμπος στο 41'. Χωρίς να αντιμετωπίσει σθεναρή αντίσταση διπλασίασε τα τέρματα της στο 84΄με τον Εν - Νεσίρι.

Ο Δημήτρης Σιόβας βοήθησε τη Λεγκανές να λυγίσει τη Βαλένθια (1-0) με δέκα παίκτες και θα εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο Σιόβας κέρδισε το πέναλτι (η κεφαλιά του χτύπησε στο χέρι του Ζοφρουά Κοντογκμπιά) και με τη νίκη αυτή η Λεγκανές είναι στο -3 από την 17η Αλαβές.

Ένα υπερπολύτιμο τρίποντο πανηγύρισε η Εϊμπάρ στην προσπάθεια που καταβάλει για παραμονή στα μεγάλα «σαλόνια» του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι Βάσκοι νίκησαν 2-0 την ήδη υποβιβασμένη Εσπανιόλ στην Καταλονία και με το τρίποντο αυτό απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από την ζώνη του υποβιβασμού, δύο μόλις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς για την Εϊμπάρ ήταν ο Εσπόσιτο που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, αρχικά με πέναλτι στο 25’ και εν συνεχεία στο 36’ όταν διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Η Εσπανιόλ από την άλλη δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και στο 42’ είχε δοκάρι με τον Καγιέρι.

Νίκη για Μπάρτσα

Το... καθήκον της έκανε η Μπαρτσελόνα νικώντας με το μίνιμουμ σκορ την Ρεάλ Βαγιαδολίδ στο «Χοσέ Θορίγια».

Αποτέλεσμα που συνιστά την 3η σερί επιτυχία των «μπλαουγκράνα» και τους έφερε στον πόντο από την κορυφή και τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αγωνίζεται τη Δευτέρα

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Αρτούρο Βιδάλ (15') από ασίστ του Μέσι.

Βιδάλ ο πιο ...εύστοχος στην Primera Division!

Για τον Χιλιανό ήταν το 8ο στο πρωτάθλημα κι έχει το καλύτερο ποσοστό σκοραρίσματος στην φετινή Primera Division, αφού oυδείς άλλος έχει τόσα γκολ σε 20 τελικές!

Το ματς ήταν μοιρασμένο με τους γηπεδούχους (2η σερί ήττα) να δημιουργούν ευκαιρίες στην επανάληψη οι οποίες σταμάτησαν, όμως, πάνω στους Πικέ και Τερ Στέγκεν.

Με ανατροπή και στις καθυστερήσεις νίκησε η (σωσμένη) Οσασούνα την Θέλτα

Νωρίτερα, πάροτι με εξασφαλισμένη τη παραμονή της και την επόμενη σεζόν στην κορυφαία κατηγορία του Ισπανικού ποδοσφαίρου η Οσασούνα δεν εμφανίστηκε αδιάφορη στην αναμέτρηση με την Θέλτα που άνοιξε την «αυλαία» της 36ης αγωνιστικής της Primera Division.

H oμάδα της Παμπλόνα νίκησε τους Γαλιθιάνους που είναι στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη, με 2-1, χάρη σε ανατροπή και γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Για τους Βάσκους το αποτέλεσμα συνιστά επιστροφή στις επιτυχίες μετά από δύο αγωνιστικές, με συγκομιδή ενός πόντου, ενώ οι «Κέλτες» έφτασαν τα πέντε ματς χωρίς επιτυχία (3 ισοπαλίες - 2 ήττες).

Το προφίλ της 36ης αγωνιστικής της Primera Division

ΣΗΜΕΡΑ

Οσασούνα – Θέλτα 2-1

(24' Γκαγιέγο - 91' Αρνάιθ - 10' Σάντι Μίνα)

Ρεάλ Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα 0-1

(15' Βιδάλ)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μπέτις 1-0

KYPIAKH (12/07)

Εσπανιόλ – Εϊμπάρ 0-2

(25' πεν., 36' Εσπόσιτο)

Λεβάντε – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2
(71' Μπάρντι - 4΄, 41' Γκαρσία)

Λεγκανές – Βαλένθια 1-0
(18' Πέρες)



Σεβίλλη – Μαγιόρκα 2-0

(41' πεν. Οκάμπος, 84' Εν - Νεσίρι)

ΔΕΥΤΕΡΑ (13/07)

20.30: Αλαβές – Χετάφε, Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Σοσιεδάδ.

23.00: Γρανάδα – Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ